Óriási deficitet okoz
Utoljára módositva: 2018-09-18 08:38:17

A nyugdíjtörvény tervezete, amely három év alatt a referenciapont óriási növekedését irányozza elő, szabotálja a gazdasági érdekeket — jelentette ki hétfőn Ovidiu Nicolescu, a kis- és középvállalkozások országos tanácsának (CNIPMMR) tiszteletbeli elnöke.

„A tervezet szerint a referenciapont a 2019. szeptember 1-jei 1265 lejről 2021. szeptember 1-jére 1875 lejre nő, ilyenre sehol máshol nem volt példa. Ez 15% körülire emeli az inflációt, és új adók és illetékek bevezetését teszi szükségessé” — jelentette ki Nicolescu.

A CNIPMMR képviselői szerint 2018-ban hétmilliárd lej lesz a nyugdíjpénztár hiánya, amit a költségvetésből kell majd fedezni. Az országos előrejelzési bizottság szerint 2021-ben 5,7 millió alkalmazott dolgozik majd, átlagosan 5362 lejes bruttó bérért (a nettő 3313 lej lesz). Ez azt jelenti, hogy 2021-ben a bruttó bérre számított 21,25%-os járulékkal számolva a nyugdíjpénztár bevétele (teljes begyűjtés esetén) 78 milliárd lej lesz, miközben a kiadások 115 milliárd lejre nőnek, tehát a deficit meghaladja majd a 30 milliárd lejt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...