Óriási küzdők – egyenlített a VSK – frissítés: busz megy Szentgyörgyre
Utoljára módositva: 2019-05-19 15:19:43

Óriási küzdő a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata: 0–2-ről felállva, szombat késő délután kiegyenlítette a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC elleni döntő párharcot, így az ötödik meccs dönt majd a 2018–2019-es idény bajnokáról.

Szombaton a Both Katalin Sportteremben a második szatmárnémeti találkozót játszották a három nyert mérkőzésig tartó női kosárlabda bajnoki fináléból. A két szentgyörgyi meccset a címvédő Sepsi-SIC nyerte, majd múlt hét csütörtökön a VSK szépített az első szatmári összecsapáson.

Akárcsak két nappal azelőtt, szombaton is zsúfoltságig megtelt a Both-terem lelátója, a szatmári közönség pedig ezúttal is jelesre „vizsgázott”. Viszont Maikel Lopez edző tanítványai egyáltalán nem kezdték jól a meccset, beragadtak az első tíz percben, nem tudtak mit kezdeni a háromszékiek szoros védekezésével. A hét pontos hátrány (5–12) viszont nem rendítette meg a lányokat, és a második negyedben parádéztak. Matea Tavic triplával nyitott, majd következtek Brittany Denson és Oláh Andrea pontjai, így másfél perc után már egyenlő volt az állás (14–14). Ezután a szatmári lány percei következtek, aki sorozatban négy triplával szórta meg ellenfelét, és a 17. percben négy pontot tett a két csapat közé (27–23).

Plusz háromról fordultak a szatmáriak a második félidőre (33–30). A döntő párharc addigi tizennégy negyedéből ez volt csupán a második, amikor legalább egy csapat húsz pont fölött dobott tíz perc alatt: az első találkozó első negyedében a Sepsi-SIC 21-et, a negyedik találkozó második negyedében pedig a VSK 26-ot dobott. Mindkét találkozón döntőnek bizonyultak ezek a pillanatok: ezúttal a szatmáriak vették át az irányítást a meccsen.

Bár a dobások pontosságán nem sikerült javítani, viszont a Sepsi-SIC szombaton nagyon sokat hibázott, egyszerű passzokat rontott, így a 26. percben a VSK már héttel vezetett (41–34). Promise Amukamarát is hajtotta a győzelmi vágy, és a harmadik negyed utolsó pillanatában szerzett labdát, és dobott nagyon értékes pontokat (48–42). A 34. percben ugyanis kipontozódott Denson, így a VSK-nak legjobbja nélkül kellett átvészelni az utolsó hat percet.

Fel is zárkózott a Sepsi-SIC háromra (52–49), amikor Lopez időt kért, és merészet lépett: három magas labdaszedő mellett (Andreea Huțanu, Andra Mandache, Kristina Baltic) két alacsony irányítot (Amukamara, Tavic) küldött fel a pályára. 55–49-ről feljött kettőre a Sepsi-SIC (55–53), de Oláh pontjai 37 másodperccel a vége előtt némi nyugalmat hozott a szatmári táborba.

58–54-es állásnál fordultunk az utolsó 18 másodpercre, amikor Baltic állt az 5,80 méteres vonalnál: a szerb lány viszont mindkét szabaddobását kihagyta, majd Anemarie Gödri-Părău talát be túloldalt – de már későn. Már csak egy másodperc maradt a végső sípszóig, és bár faulttal próbálták megtörni a játékot a vendégek, Amukamara egy szabaddobást értékesített, újabb támadásra pedig nem volt idő (59–56).

2–2 tehát az állás, és május 21-én, kedden következhet a döntő mérkőzés a Sepsi Arénában. Legutóbb 2015-ben játszották a finálét az ötödik mérkőzésig. A Sepsi-SIC akkor is favoritként kezdett, megnyerte a két hazai meccsét, majd elvesztette a két târgoviștei találkozót. A mindent eldöntő ötödik összecsapást a Dan Fleșeriu által vezetett dâmbovițai együttes nyerte meg, így a szentgyörgyiek elvesztették a finálét. Oláh és Huțanu is kerettag volt Târgoviștén, míg túloldalt Gödri-Părău és az edző, Zoran Mikes élték át azokat a pillanatokat. Így nem csoda, ha nekik déjá vu érzésük van a keddi találkozó előtt.

Busz megy Szentgyörgyre

A Szatmárnémeti VSK vezetősége vasárnap arról értesített, hogy buszjáratot biztosít a szatmári szurkolóknak, akik el akarják kísérni a női kosárlabdacsapatot a mindent eldöntő ötödik meccsre. Hétfő reggel 8 órától lehet feliratkozni a 0744-130730-as telefonszámot hívva. Indulás Sepsiszentgyörgyre kedden 9 órakor a Székesegyház előtti parkolóból.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, rájátszás, döntő, 4. mérkőzés

Szatmárnémeti VSK – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 59–56 (7:12, 26:18, 15:12, 11:14).

VSK (pontok száma/ lepattanók/gólpasszok): Huțanu (2/1/0), Kádár (0/2/0), Mandache (3/5/2), Denson (12/5/2), Amukamara (12/6/3), Oláh (18/4/0), Tavic (12/2/2), Baltic (0/0/3). Vezetőedző: Maikel Lopez.

Sepsi-SIC (pontok száma/ lepattanók/gólpasszok): Gödri-Părău (9/4/4), Higgins (14/9/2), Pasic (0/5/2), Demeter (8/3/0), Solopova (14/7/1), Șipoș (0/1/0), Nagy, Kovács (0/2/0), Slamova (8/0/0), Topuzovic (3/3/4). Vezetőedző: Zoran Mikes.

Összetettben: 2–2.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...