Óriási tömeg várta a zarándokvonatot
Utoljára módositva: 2018-05-22 09:05:38

Vasárnap és hétfő este is befutott egy-egy, a csíksomlyói zarándoklatról érkezőket szállító vonat a nagykárolyi vasútállomásra.

Az alig néhány évvel ezelőtt magánkezdeményezésre fogadóbizottságot verbuváló esemény mára tömegrendezvénnyé nőtte ki magát, hiszen óriási tömeg érkezett a nagykárolyi állomásra, hogy várja és fogadja a szerelvényt.

Berei Károly, az első rendezvények főszervezője természetesen idén is kiérkezett a vonat fogadására. Noha egy sajnálatos baleset miatt fizikai lehetőségei korlátozottak, ennek ellenére vitéztársával együtt kihozta a zarándokok fogadására az általuk képviselt Történelmi Vitézi Rend Nagykárolyi Székének zászlaját, hogy ezzel is tisztelegjenek.

Mold Máriusz nagykárolyi vállalkozó több más helyi magyar vállalkozóval közösen gondoskodott arról, hogy ne üres kézzel fogadják a zarándokokat. Péksüteménnyel, gyümölccsel, vízzel és sok virággal készültek, s ezt a szerelvény utasai hálás szívvel köszönték meg.

A vasárnap este Nagykárolyba érkező Boldogasszony Zarándokvonatot olyan szeretettel és olyan sokan fogadták, hogy ehhez hasonlóra csak Marosvásárhelyen volt példa. Hatalmas dolog ez, mondták a zarándokok, hiszen Nagykároly méreteiben jelentősen eltér az erdélyi nagyvárostól.

A zarándokok püspöki áldásban részesítették az állomásra kiérkezetteket. Minden korosztály képviseltette magát, és a sokaság meghatottan énekelte együtt a régi magyar himnuszt, a Boldogasszony Anyánk kezdetű éneket, illetve a székely himnuszt. Az összetartozás érzése sokak szemébe csalt könnyeket, a találkozás hangulatát a kaplonyi fúvószenekar előadása fokozta.

Összefogással valósult meg a zarándokvonat fogadása, ezért köszönet illet mindenkit, aki valamilyen módon kivette részét az esemény megszervezéséből, illetve hozzájárult a zarándokok megvendégeléséhez.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 22.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...