Origami a japán héten
Utoljára módositva: 2014-06-19 10:03:56

Papírhajtogatást (origami) tanulhattak tegnap a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában az érdeklődők a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, valamint a kolozsvári Japán Barátai Egyesület által közösen szervezett Japán Kultúra Napjai fesztivál keretében. A rendezvény közel egy héten keresztül tart, melynek látogatói a keleti kultúra egyes elemeivel ismerkedhetnek meg. A foglalkozások délután háromtól ötig zajlanak — tegnap az origami-műhelyben fél négy körül közel 15 érdeklődő igyekezett elsajátítani a papírhajtogatás technikáját. Ma délután udon-kóstoló lesz, ahol a tradicionális japán metéltet lehet megízlelni, majd babakiállítás nyílik. Pénteken háromtól ötig az Etegami műhely állítja ki festett üdvözlőlapjait, utánuk a Shuji műhely mesterei következnek, akik a japán írásjeleket mutatják be, szombaton pedig a kimono-bemutatót tartanak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...