Őrizetbe vették a feltételezett gyilkost – FRISSÍTVE!
Utoljára módositva: 2019-07-27 20:21:47

Harminc napos előzetes letartóztatási parancsot adott ki a Dolj megyei törvényszék a 15 éves, Dobrosloveni településbeli lány meggyilkolásával gyanúsított férfi, Gheorghe Dincă nevére.

A gyanúsítottnak a Dolj megyei ügyvédi kamara jelölt ki hivatalból védelmet. A kijelölt ügyvéd, Alexandru Bogdan azt mondta, jelenleg nincs bizonyíték, amely alapján védencét emberöléssel lehetne megvádolni; az előzetes letartóztatást nemi erőszak és kiskorúakkal való kereskedelem gyanúja miatt rendelték el.

Az ügyvéd azt is közölte, hogy Gheorghe Dincă a kihallgatás során beszámolt arról, mivel foglalkozott a vizsgált események ideje alatt, és ezek nem büntetőjogi elbírálás alá eső cselekedetek. Ugyanakkor a gyanúsítottnak nincsenek tanúi, akik alátámasszák állításait. Az ügyvéd leszögezte, nem lehet gyilkossági vádat megfogalmazni mindaddig, amíg le nem zárult a férfi portáján talált csontok törvényszéki orvostani vizsgálata.

Azt is közölte: Gheorghe Dincă állítja, hogy nem ismeri az eltűnt lányokat, és “nem tudja, miről van szó”. Ugyanakkor a 15 éves lány a gyanúsított férfi telefonjáról hívta az 112-es számot, de ezt Dincă nem hajlandó elismerni. A lakásán talált ruhákról a férfi azt mondta, hogy azok a családja tulajdonát képezik, a csontokról pedig, hogy azok nem emberi eredetűek, és hogy a kutyái miatt szerezte be azokat.

Gheorghe Dincă fellebbezést nyújtott be az ellene kiadott előzetes letartóztatási parancs ellen.

AGERPRES

Szombat, 11.55 óra

Őrizetbe vették a 15 éves Olt megyei lány eltűnése ügyében gyanúsított férfit. Gheorghe Dincă nevére az ügyészek 30 napos előzetes letartóztatási parancsot kértek a Dolj megyei törvényszéktől.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) közleményben tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy craiovai területi irodája megkezdte a büntetőjogi eljárást a 24 órára őrizetbe vett Gheorghe Dincă ellen, és kiskorúakkal való kereskedelem és nemi erőszak gyanúja miatt kérték az előzetes letartóztatásba helyezését.

Az ügy az Olt megyei törvényszéki ügyészségtől a craiovai DIICOT-hoz került, mert összekapcsolják azt egy korábbi, hasonló esettel, amelynek során egy 18 éves lány tűnt el – közölte Ionuţ Ciprian Spiridon, a craiovai DIICOT vezető ügyésze.

A DIICOT arról is beszámolt, 2019. április 15-én Dioşti község rendőrőrsét értesítette egy férfi arról, hogy eltűnt unokája, a 18 éves Mihaela Luiza Melencu. A lány Caracalba indult, azóta nem látták.

Április 18-án a coşoveni-i helyi rendőrség bűnügyi kivizsgálásba kezdett szabadságtól való megfosztás miatt, majd május 30-án a craiovai DIICOT vette át az ügyet emberkereskedelem gyanújával, ugyanis a nagyapát április 15-e és 19-e között többször ismeretlen személyek hívták fel telefonon, és azt mondták neki, hogy a lány Svájcban van, és többé nem akar hazatérni.

A craiovai DIICOT június 6-án in rem (a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárásba kezdett emberkereskedelem miatt. A gyanú szerint a lányt erőszakkal tartották fogva és szexuális visszaélések áldozata volt.

A DIICOT most összevonná a két nyomozást az ügyek hasonlósága miatt: mindkét eset Caracal közelében történt, mindkét eltűnt fiatal nő, mindketten autóstoppoláskor tűntek el, mindkettő családtagjai kaptak telefonhívásokat ismeretlen személyektől, amelyek során hamis nyomokra igyekeztek terelni őket.

Szerdán a 15 éves Alexandra Măceşanu tűnt el, miközben szintén Caracalra akart jutni stoppal. A lány háromszor kért segítséget az 112-es hívószámon, közölve, hogy egy férfi tartja fogva, de a hatóságok nem tudták bemérni a hívás alapján a tartózkodási helyét. A 66 éves feltételezett elkövető otthonában csak a segélyhívás után 19 órával végeztek házkutatást.

A felelős hatóságok eljárásának helyességét a legfőbb ügyészség és a Legfelsőbb Védelmi Tanács is kivizsgálja.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 15.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...