Őrizetbe vették a feltételezett gyilkost – FRISSÍTVE!
Utoljára módositva: 2019-07-27 20:21:47

Harminc napos előzetes letartóztatási parancsot adott ki a Dolj megyei törvényszék a 15 éves, Dobrosloveni településbeli lány meggyilkolásával gyanúsított férfi, Gheorghe Dincă nevére.

A gyanúsítottnak a Dolj megyei ügyvédi kamara jelölt ki hivatalból védelmet. A kijelölt ügyvéd, Alexandru Bogdan azt mondta, jelenleg nincs bizonyíték, amely alapján védencét emberöléssel lehetne megvádolni; az előzetes letartóztatást nemi erőszak és kiskorúakkal való kereskedelem gyanúja miatt rendelték el.

Az ügyvéd azt is közölte, hogy Gheorghe Dincă a kihallgatás során beszámolt arról, mivel foglalkozott a vizsgált események ideje alatt, és ezek nem büntetőjogi elbírálás alá eső cselekedetek. Ugyanakkor a gyanúsítottnak nincsenek tanúi, akik alátámasszák állításait. Az ügyvéd leszögezte, nem lehet gyilkossági vádat megfogalmazni mindaddig, amíg le nem zárult a férfi portáján talált csontok törvényszéki orvostani vizsgálata.

Azt is közölte: Gheorghe Dincă állítja, hogy nem ismeri az eltűnt lányokat, és “nem tudja, miről van szó”. Ugyanakkor a 15 éves lány a gyanúsított férfi telefonjáról hívta az 112-es számot, de ezt Dincă nem hajlandó elismerni. A lakásán talált ruhákról a férfi azt mondta, hogy azok a családja tulajdonát képezik, a csontokról pedig, hogy azok nem emberi eredetűek, és hogy a kutyái miatt szerezte be azokat.

Gheorghe Dincă fellebbezést nyújtott be az ellene kiadott előzetes letartóztatási parancs ellen.

AGERPRES

Szombat, 11.55 óra

Őrizetbe vették a 15 éves Olt megyei lány eltűnése ügyében gyanúsított férfit. Gheorghe Dincă nevére az ügyészek 30 napos előzetes letartóztatási parancsot kértek a Dolj megyei törvényszéktől.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) közleményben tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy craiovai területi irodája megkezdte a büntetőjogi eljárást a 24 órára őrizetbe vett Gheorghe Dincă ellen, és kiskorúakkal való kereskedelem és nemi erőszak gyanúja miatt kérték az előzetes letartóztatásba helyezését.

Az ügy az Olt megyei törvényszéki ügyészségtől a craiovai DIICOT-hoz került, mert összekapcsolják azt egy korábbi, hasonló esettel, amelynek során egy 18 éves lány tűnt el – közölte Ionuţ Ciprian Spiridon, a craiovai DIICOT vezető ügyésze.

A DIICOT arról is beszámolt, 2019. április 15-én Dioşti község rendőrőrsét értesítette egy férfi arról, hogy eltűnt unokája, a 18 éves Mihaela Luiza Melencu. A lány Caracalba indult, azóta nem látták.

Április 18-án a coşoveni-i helyi rendőrség bűnügyi kivizsgálásba kezdett szabadságtól való megfosztás miatt, majd május 30-án a craiovai DIICOT vette át az ügyet emberkereskedelem gyanújával, ugyanis a nagyapát április 15-e és 19-e között többször ismeretlen személyek hívták fel telefonon, és azt mondták neki, hogy a lány Svájcban van, és többé nem akar hazatérni.

A craiovai DIICOT június 6-án in rem (a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárásba kezdett emberkereskedelem miatt. A gyanú szerint a lányt erőszakkal tartották fogva és szexuális visszaélések áldozata volt.

A DIICOT most összevonná a két nyomozást az ügyek hasonlósága miatt: mindkét eset Caracal közelében történt, mindkét eltűnt fiatal nő, mindketten autóstoppoláskor tűntek el, mindkettő családtagjai kaptak telefonhívásokat ismeretlen személyektől, amelyek során hamis nyomokra igyekeztek terelni őket.

Szerdán a 15 éves Alexandra Măceşanu tűnt el, miközben szintén Caracalra akart jutni stoppal. A lány háromszor kért segítséget az 112-es hívószámon, közölve, hogy egy férfi tartja fogva, de a hatóságok nem tudták bemérni a hívás alapján a tartózkodási helyét. A 66 éves feltételezett elkövető otthonában csak a segélyhívás után 19 órával végeztek házkutatást.

A felelős hatóságok eljárásának helyességét a legfőbb ügyészség és a Legfelsőbb Védelmi Tanács is kivizsgálja.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...