Örömteli találkozás az igazi Mikulással
Utoljára módositva: 2017-12-06 17:41:14

Az eddigi évek hagyományaihoz híven idén is eljött a Mikulás a Hám János Óvoda gyermekeihez.

Szerda reggel, amikor a gyermekek megérkeztek, örömmel fedezték fel az épület lépcsőin felfelé vezető fehér lábnyomokat, így hamar rájöttek, hogy bizony a Mikulás már bent várja őket. A díszteremben egy kényelmes fotelben üldögélt a régen várt vendég, körülötte rengeteg ajándékszatyorral, amelyekből mindegyik óvodás kapott. A szüleiket kézen fogva egészen hosszú sort alkottak a gyermekek, hiszen senki nem akart volna lemaradni az igazi Mikulással való találkozásról. Összesen 183 óvodás és 31 előkészítő osztályos gyerek kapott ajándékot. Természetesen, akik bátrabbak voltak, vagy az izgalomtól nem csuklott el a hangjuk, verset is szavaltak a télapónak. Lieb Andrea óvodavezető elmondta, hogy minden évben nagyon várják a gyerekek a Mikulást, sokan tényleg készülnek is rá, versekkel, énekekkel. Ugyanakkor a decemberi hónapban az óvoda gyermekei nem csak kapják az ajándékot, hanem ők maguk is adakoznak, így idén is sort kerítenek a Gyerekek a gyerekekért akcióra, amelynek keretében hátrányos helyzetű társaikat fogják megajándékozni egy cipősdoboznyi szeretettel. Továbbá a decemberi hónapban elkészülnek a gyermekek adventi koszorúi is, sok csoport már el is készítette ezeket, de lesz egy közös együttlét a szülőkkel is, ahol óvónők, gyerekek és szülők együtt töltenek el egy ünnepi délutánt az óvodában. Még karácsony előtt az óvodások megkántálják a püspök atyát és az Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum munkaközösségét, sőt ugyancsak a decemberi hónapban, egészen pontosan 14-én tartják meg a tavaly is nagy sikernek örvendett karácsonyi bazárt az iskola sportudvarán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...