Orosházi alkotók Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-09-22 10:21:43

Rég nem látott a Károlyi-kastély akkora tömeget, mint amekkora tegnap délelőtt összegyűlt, egy kiállítás és egy könyvbemutató apropóján. Orosházi alkotók érkeztek a kastélyba.

 

A Károlyi-kastély lovagtermében zajlott a rangos esemény, mely igen sok érdeklődőt vonzott

Látványos és színvonalas kiállítások megnyitójára került sor tegnap délelőtt a Károlyi-kastélyban. Délben szatmárnémeti művészek kiállítása nyílt meg, majd fél órával később magyarországi, orosházi vendégek mutatkoztak be a közönségnek. Sróth Ödön költő nyitotta meg az orosházi művészek tárlatát is. A házigazda szerepében Kovács Jenő polgármester is jelen volt. Beszédében külön kitért arra az összekötő kapocsra, mely jövőre 25. évfordulójához érkezik: ennyi ideje áll testvérvárosi kapcsolatban Nagykároly és Orosháza. Ez a kapcsolat a politikai, önkormányzati szintű, hivatalos együttműködésen túl baráti viszonyt is feltételez, mondta Kovács Jenő, s szavait a magyarországi fél jelen lévő képviselői is megerősítették.

A rendezvény megnyitója keretében Szűcs József zenetanár, kulturális szakreferens zenei műsorral kedveskedett a jelenlévőknek, majd Kocsis Anett szavalata következett. Németh Béla képviselő az orosháziak nevében üdvözölte a jelenlévőket. Orosháza volt polgármestere szintén felidézte az elmúlt 24 évet, külön kitérve azokra a személyekre, akik nélkül ez a testvérvárosi szerződés nem jöhetett volna létre, ma viszont már nincsenek az élők sorában.

A beszédeket követően sor került a könyvbemutatóra és az orosházi művészek kiállításának megnyitójára. Sonkolyos Márta és Kohut Béla festőművészek, valamint Dávid László költő, Gulyásné Veres Zsuzsa illusztrátor, az Orosházi Nyugdíjas Pedagógus Egyesület tagjai álltak a nagykárolyi közönség elé műveikkel. A rendezvényt a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság szervezte, együttműködve a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központtal. A kiállítás anyaga két héten keresztül tekinthető meg, a kastély rendes nyitvatartási rendjének megfelelően, az épület emeleti kiállítótermében.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...