Orosházi alkotók Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-09-22 10:21:43

Rég nem látott a Károlyi-kastély akkora tömeget, mint amekkora tegnap délelőtt összegyűlt, egy kiállítás és egy könyvbemutató apropóján. Orosházi alkotók érkeztek a kastélyba.

 

A Károlyi-kastély lovagtermében zajlott a rangos esemény, mely igen sok érdeklődőt vonzott

Látványos és színvonalas kiállítások megnyitójára került sor tegnap délelőtt a Károlyi-kastélyban. Délben szatmárnémeti művészek kiállítása nyílt meg, majd fél órával később magyarországi, orosházi vendégek mutatkoztak be a közönségnek. Sróth Ödön költő nyitotta meg az orosházi művészek tárlatát is. A házigazda szerepében Kovács Jenő polgármester is jelen volt. Beszédében külön kitért arra az összekötő kapocsra, mely jövőre 25. évfordulójához érkezik: ennyi ideje áll testvérvárosi kapcsolatban Nagykároly és Orosháza. Ez a kapcsolat a politikai, önkormányzati szintű, hivatalos együttműködésen túl baráti viszonyt is feltételez, mondta Kovács Jenő, s szavait a magyarországi fél jelen lévő képviselői is megerősítették.

A rendezvény megnyitója keretében Szűcs József zenetanár, kulturális szakreferens zenei műsorral kedveskedett a jelenlévőknek, majd Kocsis Anett szavalata következett. Németh Béla képviselő az orosháziak nevében üdvözölte a jelenlévőket. Orosháza volt polgármestere szintén felidézte az elmúlt 24 évet, külön kitérve azokra a személyekre, akik nélkül ez a testvérvárosi szerződés nem jöhetett volna létre, ma viszont már nincsenek az élők sorában.

A beszédeket követően sor került a könyvbemutatóra és az orosházi művészek kiállításának megnyitójára. Sonkolyos Márta és Kohut Béla festőművészek, valamint Dávid László költő, Gulyásné Veres Zsuzsa illusztrátor, az Orosházi Nyugdíjas Pedagógus Egyesület tagjai álltak a nagykárolyi közönség elé műveikkel. A rendezvényt a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság szervezte, együttműködve a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központtal. A kiállítás anyaga két héten keresztül tekinthető meg, a kastély rendes nyitvatartási rendjének megfelelően, az épület emeleti kiállítótermében.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...