Orosházi alkotók Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-09-22 10:21:43

Rég nem látott a Károlyi-kastély akkora tömeget, mint amekkora tegnap délelőtt összegyűlt, egy kiállítás és egy könyvbemutató apropóján. Orosházi alkotók érkeztek a kastélyba.

 

A Károlyi-kastély lovagtermében zajlott a rangos esemény, mely igen sok érdeklődőt vonzott

Látványos és színvonalas kiállítások megnyitójára került sor tegnap délelőtt a Károlyi-kastélyban. Délben szatmárnémeti művészek kiállítása nyílt meg, majd fél órával később magyarországi, orosházi vendégek mutatkoztak be a közönségnek. Sróth Ödön költő nyitotta meg az orosházi művészek tárlatát is. A házigazda szerepében Kovács Jenő polgármester is jelen volt. Beszédében külön kitért arra az összekötő kapocsra, mely jövőre 25. évfordulójához érkezik: ennyi ideje áll testvérvárosi kapcsolatban Nagykároly és Orosháza. Ez a kapcsolat a politikai, önkormányzati szintű, hivatalos együttműködésen túl baráti viszonyt is feltételez, mondta Kovács Jenő, s szavait a magyarországi fél jelen lévő képviselői is megerősítették.

A rendezvény megnyitója keretében Szűcs József zenetanár, kulturális szakreferens zenei műsorral kedveskedett a jelenlévőknek, majd Kocsis Anett szavalata következett. Németh Béla képviselő az orosháziak nevében üdvözölte a jelenlévőket. Orosháza volt polgármestere szintén felidézte az elmúlt 24 évet, külön kitérve azokra a személyekre, akik nélkül ez a testvérvárosi szerződés nem jöhetett volna létre, ma viszont már nincsenek az élők sorában.

A beszédeket követően sor került a könyvbemutatóra és az orosházi művészek kiállításának megnyitójára. Sonkolyos Márta és Kohut Béla festőművészek, valamint Dávid László költő, Gulyásné Veres Zsuzsa illusztrátor, az Orosházi Nyugdíjas Pedagógus Egyesület tagjai álltak a nagykárolyi közönség elé műveikkel. A rendezvényt a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság szervezte, együttműködve a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központtal. A kiállítás anyaga két héten keresztül tekinthető meg, a kastély rendes nyitvatartási rendjének megfelelően, az épület emeleti kiállítótermében.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...