Orosházi alkotók Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-09-22 10:21:43

Rég nem látott a Károlyi-kastély akkora tömeget, mint amekkora tegnap délelőtt összegyűlt, egy kiállítás és egy könyvbemutató apropóján. Orosházi alkotók érkeztek a kastélyba.

 

A Károlyi-kastély lovagtermében zajlott a rangos esemény, mely igen sok érdeklődőt vonzott

Látványos és színvonalas kiállítások megnyitójára került sor tegnap délelőtt a Károlyi-kastélyban. Délben szatmárnémeti művészek kiállítása nyílt meg, majd fél órával később magyarországi, orosházi vendégek mutatkoztak be a közönségnek. Sróth Ödön költő nyitotta meg az orosházi művészek tárlatát is. A házigazda szerepében Kovács Jenő polgármester is jelen volt. Beszédében külön kitért arra az összekötő kapocsra, mely jövőre 25. évfordulójához érkezik: ennyi ideje áll testvérvárosi kapcsolatban Nagykároly és Orosháza. Ez a kapcsolat a politikai, önkormányzati szintű, hivatalos együttműködésen túl baráti viszonyt is feltételez, mondta Kovács Jenő, s szavait a magyarországi fél jelen lévő képviselői is megerősítették.

A rendezvény megnyitója keretében Szűcs József zenetanár, kulturális szakreferens zenei műsorral kedveskedett a jelenlévőknek, majd Kocsis Anett szavalata következett. Németh Béla képviselő az orosháziak nevében üdvözölte a jelenlévőket. Orosháza volt polgármestere szintén felidézte az elmúlt 24 évet, külön kitérve azokra a személyekre, akik nélkül ez a testvérvárosi szerződés nem jöhetett volna létre, ma viszont már nincsenek az élők sorában.

A beszédeket követően sor került a könyvbemutatóra és az orosházi művészek kiállításának megnyitójára. Sonkolyos Márta és Kohut Béla festőművészek, valamint Dávid László költő, Gulyásné Veres Zsuzsa illusztrátor, az Orosházi Nyugdíjas Pedagógus Egyesület tagjai álltak a nagykárolyi közönség elé műveikkel. A rendezvényt a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság szervezte, együttműködve a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központtal. A kiállítás anyaga két héten keresztül tekinthető meg, a kastély rendes nyitvatartási rendjének megfelelően, az épület emeleti kiállítótermében.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...