×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Orosz válogatottal erősített a VSK

2019.09.09 - 10:14
Megosztas :
 • Orosz válogatottal erősített a VSK

  Először játszik a VSK női kosárlabdacsapatában orosz játékos: Gladkova többnyire Moszkvában játszott, de most a spanyol bajnokság ötödik legjobb pontdobójaként érkezik Szatmárra.

  Az Európa-bajnoki ezüstérmes Maja Miljkovic után egy orosz válogatott játékossal erősített a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata: Julija Gladkova is ott volt a nyári szerbiai kontinentális viadalon, ahol a 8. lett Olaf Carsten Lange edző együttesével.

  A 25 éves, 185 centiméter magas játékost a 3-as és 4-es poszton is bevetheti Goran Boskovic edző, vagyis alacsonybedobóként vagy erőcsatárkét számíthat rá a montenegrói szakvezető. Rutinos játékost hozott tehát a VSK a 2019–2020-as szezonra, hiszen Gladkova a Szparta&K Moscow Region-Vidnoje együttessel két idényben Európa Kupában szerepelt, az elmúlt szezonban pedig Európa egyik legerősebb bajnokságában, Spanyolországban a Embutidos Pajariel Bembibre együttes játékosaként az ibériai ország élvonalának ötödik legjobb pontdobója volt 15,2-es mérkőzésenkénti átlaggal. A 2017–18-as Európa Kupa idényben egyébként 12,7-es pontátlaggal zárt, 5,3 lepattanót gyűjtött be.

  A Moszkva külvárosának számító Vidnoje együttesénél egyébként összesen öt idényt töltött el Gladkova. 2015-ben játszott Szlovákiában is, az elmúlt szezont pedig az észak-spanyolországi Bembibre település csapatánál töltötte.

  Mint arról beszámoltunk, a Szatmárnémeti VSK múlt hétfőn megkezdte a felkészülést a 2019–2020-as idényre. Az elmúlt idény csapatából Brittany Denson, Oláh Andrea, Andreea Huțanu, Adina Pop és Kádár Annamária maradt, visszatért Szmutku Renáta és Flavia Ferenczi. újoncként pedig Miljkovic, Adina Stoiedin, Alina Podar, Carla Popescu és a 16 éves korosztályos válogatott nagyváradi, Anisia Croitoru. Három idegenlégiósa van tehát a VSK jelenlegi keretének, de Florin Mureșan szakosztályvezető elmondta, még egy amerikai lány érkezhet a csapathoz.

  Hétvégén utazik a VSK Budapestre, ahol szeptember 13-án és 14-én a Csata vendégei lesznek az idény első két felkészülési mérkőzésén. Szeptember 24-én és 25-én Celje vendégei lesznek újabb két találkozóra, onnan Belgrádba utazik a csapat az utolsó három tesztre.

  A bajnoki idényt október 9-én kezdi a VSK idehaza, amikor a Nyugati csoport legerősebb ellenfele, az FCC Baschet Arad lesz a vendég.

  Pesek Attila

  Cookie