Országos bajnokok az elméletis legények
Utoljára módositva: 2018-05-20 14:49:49

Hatalmas sikert könyvelt el a Nagykárolyi Elméleti Líceum középiskolás korosztályos fiú labdarúgócsapata: Răzvan Nintaș edző és testnevelő tanár tanítványai vasárnap megnyerték Turnu Măgurelén a labdarúgó diákolimpiászt, vagyis a tanügyminisztérium által, tanulóknak kiírt országos bajnokságon zártak a táblázat első helyén.

„Nagyon kiegyenlített volt a mezőny, nagyon jó csapatokkal. A résztvevő iskolák diákjainak  nagy része a konstancai, a chiajnai, vagy a temesvári fociakadémiákon tanul. Viszont a nagykárolyi srácok akkorát alakítottak, hogy minden résztvevő csodálattal beszélt rólunk. Nagy büszkeség számomra is, hogy ezekkel a srácokkal együtt dolgozhattam. Nagy karakterek, akik csapatként küzdöttek, és soha nem adták fel a harcot” — méltatta csapatát a nagykárolyi középiskola tanára.

A hétvégi döntő tornán a csoportmeccseket két szenzációs teljesítménnyel kezdték az elmélteisek: a bukaresti Mircea Eliade Sportlíceummal, majd a târgoviștei Enăchiță Văcărescu Főgimnáziummal is a szüntebeli 0–2-ről felállva nyertek a 5–2-re és 3–2-re. Nem volt ez másként az elődöntőben is, amikor a Konstanca megyei Ovidiu település csapatával, a Ion Podaru Technológiai Líceum legényeivel játszottak: a többségében a Hagi Akadémiáról származó fiúk 0–1-re vezettek a szünetben, de a második félidős nagykárolyiak végül rászámoltak a tengerpartiakra és 4–2-re győztek. A finálé előtti Duna-parti séta jót tett a fiúknak, akik vasárnap már semmit nem biztak a véletlenre: a Szeben megyei erzsébetvárosi Timotei Cipariu Líceum ellen 2–1-re győztek, így bajnokként ünnepelhettek a torna végén.

„A keretet 3 tizenegyedikes és 6 tizenkettedikes srác alkotja. Utóbbiaknak szépen zárulnak a licis évek. Szatmár megyében viszont sokkal nagyobb figyelmet érdemelnének ezek a fiúk. Vigyáznunk kéne rájuk. Elveszítjük a tehetségeket a nemtörödömség miatt. A tornán máris volt érrdeklődés egy-két srác után. Vajon miért nem tudunk lehetőséget biztosítani ezeknek a fiúknak, hogy itthon maradjanak?” — tette fel a kérdést Nintaș, akit az elmúlt hetekben a Nagykárolyi VSK Victoria kispadjáról menesztettek indok nélkül a megyei elitligás klub vezetői.

Diákolimpiász, középiskolás fiúk, országos végső állás

1. (bajnokok) NAGYKÁROLYI ELMÉLETI LÍCEUM

2. Timotei Cipariu Líceum (Erzsébetváros, Szeben megye)

3. Gheorghe Asachi Technikai Líceum (Botoșani)

4. Ion Podaru Technológiai Líceum (Ovidiu, Konstanca megye)

5. Enăchiță Văcărescu Főgimnázium (Târgoviște)

6. Banatul Sportlíceum (Temesvár)

7. Doamna Chiajna Technológiai Líceum (Chiajna, Ilfov megye)

8. Mircea Eliade Sportlíceum (Bukarest)

A torna legjobb játékosa

HEVELE MÁRK (Elméleti Líceum)

A bajnokcsapat

Preg Dániel, Sergiu Bîrle, Boldizsár Dominik, Varga Márk, Boldizsár Edmond, Hevele Márk, Baracsi Dávid, Adrian Câmpeanu, Papp Attila. Felkészítő tanár: Răzvan Nintaș.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...