Országos bajnokok az elméletis legények
Utoljára módositva: 2018-05-20 14:49:49

Hatalmas sikert könyvelt el a Nagykárolyi Elméleti Líceum középiskolás korosztályos fiú labdarúgócsapata: Răzvan Nintaș edző és testnevelő tanár tanítványai vasárnap megnyerték Turnu Măgurelén a labdarúgó diákolimpiászt, vagyis a tanügyminisztérium által, tanulóknak kiírt országos bajnokságon zártak a táblázat első helyén.

„Nagyon kiegyenlített volt a mezőny, nagyon jó csapatokkal. A résztvevő iskolák diákjainak  nagy része a konstancai, a chiajnai, vagy a temesvári fociakadémiákon tanul. Viszont a nagykárolyi srácok akkorát alakítottak, hogy minden résztvevő csodálattal beszélt rólunk. Nagy büszkeség számomra is, hogy ezekkel a srácokkal együtt dolgozhattam. Nagy karakterek, akik csapatként küzdöttek, és soha nem adták fel a harcot” — méltatta csapatát a nagykárolyi középiskola tanára.

A hétvégi döntő tornán a csoportmeccseket két szenzációs teljesítménnyel kezdték az elmélteisek: a bukaresti Mircea Eliade Sportlíceummal, majd a târgoviștei Enăchiță Văcărescu Főgimnáziummal is a szüntebeli 0–2-ről felállva nyertek a 5–2-re és 3–2-re. Nem volt ez másként az elődöntőben is, amikor a Konstanca megyei Ovidiu település csapatával, a Ion Podaru Technológiai Líceum legényeivel játszottak: a többségében a Hagi Akadémiáról származó fiúk 0–1-re vezettek a szünetben, de a második félidős nagykárolyiak végül rászámoltak a tengerpartiakra és 4–2-re győztek. A finálé előtti Duna-parti séta jót tett a fiúknak, akik vasárnap már semmit nem biztak a véletlenre: a Szeben megyei erzsébetvárosi Timotei Cipariu Líceum ellen 2–1-re győztek, így bajnokként ünnepelhettek a torna végén.

„A keretet 3 tizenegyedikes és 6 tizenkettedikes srác alkotja. Utóbbiaknak szépen zárulnak a licis évek. Szatmár megyében viszont sokkal nagyobb figyelmet érdemelnének ezek a fiúk. Vigyáznunk kéne rájuk. Elveszítjük a tehetségeket a nemtörödömség miatt. A tornán máris volt érrdeklődés egy-két srác után. Vajon miért nem tudunk lehetőséget biztosítani ezeknek a fiúknak, hogy itthon maradjanak?” — tette fel a kérdést Nintaș, akit az elmúlt hetekben a Nagykárolyi VSK Victoria kispadjáról menesztettek indok nélkül a megyei elitligás klub vezetői.

Diákolimpiász, középiskolás fiúk, országos végső állás

1. (bajnokok) NAGYKÁROLYI ELMÉLETI LÍCEUM

2. Timotei Cipariu Líceum (Erzsébetváros, Szeben megye)

3. Gheorghe Asachi Technikai Líceum (Botoșani)

4. Ion Podaru Technológiai Líceum (Ovidiu, Konstanca megye)

5. Enăchiță Văcărescu Főgimnázium (Târgoviște)

6. Banatul Sportlíceum (Temesvár)

7. Doamna Chiajna Technológiai Líceum (Chiajna, Ilfov megye)

8. Mircea Eliade Sportlíceum (Bukarest)

A torna legjobb játékosa

HEVELE MÁRK (Elméleti Líceum)

A bajnokcsapat

Preg Dániel, Sergiu Bîrle, Boldizsár Dominik, Varga Márk, Boldizsár Edmond, Hevele Márk, Baracsi Dávid, Adrian Câmpeanu, Papp Attila. Felkészítő tanár: Răzvan Nintaș.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...