Országos matematikaversenyen a szatmári kisdiákok
Utoljára módositva: 2019-05-25 20:08:33

Május 17–19-én Marosvásárhelyen, a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban rendezték meg a Brenyó Mihály Pontszerző Matematikaverseny országos szakaszát. Megyénket három kisdiák képviselte.

Két harmadikos és egy negyedikes tanuló képviselte megyénket hétvégén a Marosvásárhelyen megrendezett Brenyó Mihály Pontszerző Matematikaverseny országos szakaszán, ahová még a februárban megrendezett megyei szakaszról jutottak tovább a diákok.

Erre a matematikaversenyre bármely erdélyi általános iskola harmadik és negyedik osztályos diákja beiratkozhatott, ha kedveli az elgondolkodtató feladatokat. Az első négy forduló során a diákok otthonról dolgozhattak, majd a megoldott feladatlapokat határidőre kellett eljuttassák a szervezőkhöz; a megyei fordulóra pedig csak az juthatott be, aki mind a négy levelezős megmérettetésen jól teljesített. A február 16-án megtartott megyei döntőre a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum falai között került sor, míg az országos megmérettetést hétvégén a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban rendezték meg.

Megyénket három diák képviselte, mindhárman a 10-es Számú Általános Iskola diákjai, név szerint: Geng Keira 3. osztályos tanuló, felkészítője Baranyai Zsuzsa tanítónő; Szeredai Natanael 3. osztályos tanuló, felkészítője Straub Katalin tanítónő; valamint Szerény Dávid 4. osztályos tanuló, felkészítóje Reich Annamária tanítónő. A diákok és az őket elkísérő pedagógusok május 17-én, pénteken érkeztek meg Marosvásárhelyre, ahol délután részt vettek az esemény nyitóünnepségén. Május 18-án, szombaton 8.45 és 11 óra között került sor magára a versenyre, amelyen mind a harmadikos, mind pedig a negyedikes diákok 2 órán keresztül dolgozhattak a tételek megoldásán. A megmérettetés után városnézés következett Balás Árpád tanár vezetésével, a diákok tanítóik kíséretében meglátogatták a Teleki Tékát, a helyi várat és a Kultúrpalotát. A szombati nap hátralevő részében egy roppant érdekes szakköri tevékenységen vettek részt a versenyzők Brenyó Mihály tanár úr vezetésével, majd délután filmvetítésen vehettek részt. A nap a Pedagógiai Líceum sportcsarnokában megrendezett játszóházzal zárult.

Május 19-én, vasárnap volt az országos verseny záróünnepsége, amelynek keretében kihirdették a megmérettetés eredményeit is. A megyénket képviselő diákok nagyon ügyesen teljesítettek, de közülük is a legügyesebb Geng Keira volt, aki 4. helyen végzett, így minisztériumi dicséretben részesült. Szeredai Natanael a 6. helyen zárta a megmérettetést, így ő is minisztériumi dicsérettel térhetett haza.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...