Országos platformon működik az előjegyzés
Utoljára módositva: 2018-01-17 17:58:31

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal tegnap szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből kiderül, hogy január 17-től kizárólag online, az ePasapoarte országos platformon lehet ügyintézéshez előjegyzést kérni a Szatmár Megyei Útlevélosztályra.

Az online felhasználói felületet a belügyminisztérium dolgozta ki, és a www.epasapoarte.ro honlapon vagy a prefektusi hivatal (www.prefecturasatumare.ro) honlapjáról az online előjegyzés fülre klikkelve érhető el. A prefektúra tájékoztatásából kiderül, hogy az új felület felhasználóbarát, és lehetőséget ad arra, hogy egyszerre lehessen időpontot kérni az egész család számára. Az online előjegyzés két lépésben történik: először le kell foglalni a megfelelő időpontot, majd azt meg kell erősíteni egy e-mailben kapott üzenetben. Az időpontfoglaláshoz szükséges a vezeték- és keresztnév, illetve az e-mail-cím megadása. Ezt követően ki kell választani, hogy az 1 évre érvényes, a 12 év alatti gyermekek számára készített, 3 évre érvényes okmányt, vagy a 12 év felettieknek szóló, 5 évre érvényes útlevelet igényelnek, majd ki kell választani azt a települést, ahol le szeretnék lebonyolítani az ügyintézést.

Ha valaki több személy számára foglalna időpontot, meg kell adnia az igénylők pontos számát és nevét. Ezt követően ki kell választania a megfelelő időpontot, majd azt lefoglalva e-mailes jelentés érkezik, amelyen vissza kell igazolni a foglalást. Az online előjegyzés könnyítést jelent az igénylők számára, azonban a prefektusi hivatal sajtószóvivője, Fulga Astilean elmondta, hogy amennyiben valaki nem foglalt előzetesen időpontot, vagy nem boldogul az online felülettel, nem marad útlevél nélkül, hanem soron kívül beveszik az ügyfélfogadók, de csak a program végén, vagy ha megüresedik egy előjegyzett időpont. A Szatmár megyeiek nem engedik unatkozni az útlevélosztály munkatársait, hisz az elmúlt évben 13 114 elektronikus útlevelet és 9214 egy évre szóló úti okmányt igényeltek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...