Országos platformon működik az előjegyzés
Utoljára módositva: 2018-01-17 17:58:31

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal tegnap szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből kiderül, hogy január 17-től kizárólag online, az ePasapoarte országos platformon lehet ügyintézéshez előjegyzést kérni a Szatmár Megyei Útlevélosztályra.

Az online felhasználói felületet a belügyminisztérium dolgozta ki, és a www.epasapoarte.ro honlapon vagy a prefektusi hivatal (www.prefecturasatumare.ro) honlapjáról az online előjegyzés fülre klikkelve érhető el. A prefektúra tájékoztatásából kiderül, hogy az új felület felhasználóbarát, és lehetőséget ad arra, hogy egyszerre lehessen időpontot kérni az egész család számára. Az online előjegyzés két lépésben történik: először le kell foglalni a megfelelő időpontot, majd azt meg kell erősíteni egy e-mailben kapott üzenetben. Az időpontfoglaláshoz szükséges a vezeték- és keresztnév, illetve az e-mail-cím megadása. Ezt követően ki kell választani, hogy az 1 évre érvényes, a 12 év alatti gyermekek számára készített, 3 évre érvényes okmányt, vagy a 12 év felettieknek szóló, 5 évre érvényes útlevelet igényelnek, majd ki kell választani azt a települést, ahol le szeretnék lebonyolítani az ügyintézést.

Ha valaki több személy számára foglalna időpontot, meg kell adnia az igénylők pontos számát és nevét. Ezt követően ki kell választania a megfelelő időpontot, majd azt lefoglalva e-mailes jelentés érkezik, amelyen vissza kell igazolni a foglalást. Az online előjegyzés könnyítést jelent az igénylők számára, azonban a prefektusi hivatal sajtószóvivője, Fulga Astilean elmondta, hogy amennyiben valaki nem foglalt előzetesen időpontot, vagy nem boldogul az online felülettel, nem marad útlevél nélkül, hanem soron kívül beveszik az ügyfélfogadók, de csak a program végén, vagy ha megüresedik egy előjegyzett időpont. A Szatmár megyeiek nem engedik unatkozni az útlevélosztály munkatársait, hisz az elmúlt évben 13 114 elektronikus útlevelet és 9214 egy évre szóló úti okmányt igényeltek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...