“Oscar-díj” a legtöbbet olvasónak
Utoljára módositva: 2015-06-23 20:51:32

Szeretnek olvasni a lázári kisdiákok: az elmúlt években több tízezer oldalt olvastak el a tanulók, mert rengeteg új, kedvenc könyvvel gyarapodott a könyvtáruk. Idén pedig — első alkalommal — remek meglepetés lett a jutalma a legtöbbet olvasott tanulónak — tudtuk meg Török Enikőtől, a lázári Petőfi Sándor Szaklíceum tanítójától.

Török Enikő és tanítványa, Turi Károly az „Oscar-díjjal”

A pedagógus minden évben megszervezi a maratoni olvasóversenyt, amelynek lényege, hogy tanítványai bármilyen könyvet elolvashatnak, ami a kedvükre való, olvasmányélményeikről pedig be kell számolniuk társaiknak. A nemrég zárult tanévben az elolvasott könyvek oldalszámai pontszámokká alakultak, a lelkesen olvasó diákok pedig munkájukért „kincseket” választhattak. Mint kiderült, a maratoni vetélkedőt Turi Károly negyedikes diák nyerte meg, 3880 elolvasott oldallal, a második Dencsák Emőke lett, a harmadik pedig Kása Petra.

A legnagyobb meglepetés a négy év átlagának összesítése után, a tanévzárón átadott „Oscar-díj” volt. Igazi vörös szőnyegen, az iskolaközösség előtt, verses köszöntő mellett vehette át a névre szóló „Oscar-díjat” a legolvasottabb tanuló, aki a négy év alatt több mint 50 regényt, s ezen kívül még rengeteg ismeretterjesztő könyvet olvasott el és mutatott be társainak.

„Meghatottságában a nyertes csak annyit mondott, hogy a könyvek jóra vezetik az embert, s a tanító néni könyvek által mutatta meg a gyermekeknek az élet útját. A verseny résztvevői mindenkit olvasásra buzdítanak, hisz az olvasás üdítő élményforrás lehet a nyári vakációban is” — tette hozzá a vetélkedő ötletgazdája és szervezője, Török Enikő tanítónő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...