“Oscar-díj” a legtöbbet olvasónak
Utoljára módositva: 2015-06-23 20:51:32

Szeretnek olvasni a lázári kisdiákok: az elmúlt években több tízezer oldalt olvastak el a tanulók, mert rengeteg új, kedvenc könyvvel gyarapodott a könyvtáruk. Idén pedig — első alkalommal — remek meglepetés lett a jutalma a legtöbbet olvasott tanulónak — tudtuk meg Török Enikőtől, a lázári Petőfi Sándor Szaklíceum tanítójától.

Török Enikő és tanítványa, Turi Károly az „Oscar-díjjal”

A pedagógus minden évben megszervezi a maratoni olvasóversenyt, amelynek lényege, hogy tanítványai bármilyen könyvet elolvashatnak, ami a kedvükre való, olvasmányélményeikről pedig be kell számolniuk társaiknak. A nemrég zárult tanévben az elolvasott könyvek oldalszámai pontszámokká alakultak, a lelkesen olvasó diákok pedig munkájukért „kincseket” választhattak. Mint kiderült, a maratoni vetélkedőt Turi Károly negyedikes diák nyerte meg, 3880 elolvasott oldallal, a második Dencsák Emőke lett, a harmadik pedig Kása Petra.

A legnagyobb meglepetés a négy év átlagának összesítése után, a tanévzárón átadott „Oscar-díj” volt. Igazi vörös szőnyegen, az iskolaközösség előtt, verses köszöntő mellett vehette át a névre szóló „Oscar-díjat” a legolvasottabb tanuló, aki a négy év alatt több mint 50 regényt, s ezen kívül még rengeteg ismeretterjesztő könyvet olvasott el és mutatott be társainak.

„Meghatottságában a nyertes csak annyit mondott, hogy a könyvek jóra vezetik az embert, s a tanító néni könyvek által mutatta meg a gyermekeknek az élet útját. A verseny résztvevői mindenkit olvasásra buzdítanak, hisz az olvasás üdítő élményforrás lehet a nyári vakációban is” — tette hozzá a vetélkedő ötletgazdája és szervezője, Török Enikő tanítónő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...