“Oscar-díj” a legtöbbet olvasónak
Utoljára módositva: 2015-06-23 20:51:32

Szeretnek olvasni a lázári kisdiákok: az elmúlt években több tízezer oldalt olvastak el a tanulók, mert rengeteg új, kedvenc könyvvel gyarapodott a könyvtáruk. Idén pedig — első alkalommal — remek meglepetés lett a jutalma a legtöbbet olvasott tanulónak — tudtuk meg Török Enikőtől, a lázári Petőfi Sándor Szaklíceum tanítójától.

Török Enikő és tanítványa, Turi Károly az „Oscar-díjjal”

A pedagógus minden évben megszervezi a maratoni olvasóversenyt, amelynek lényege, hogy tanítványai bármilyen könyvet elolvashatnak, ami a kedvükre való, olvasmányélményeikről pedig be kell számolniuk társaiknak. A nemrég zárult tanévben az elolvasott könyvek oldalszámai pontszámokká alakultak, a lelkesen olvasó diákok pedig munkájukért „kincseket” választhattak. Mint kiderült, a maratoni vetélkedőt Turi Károly negyedikes diák nyerte meg, 3880 elolvasott oldallal, a második Dencsák Emőke lett, a harmadik pedig Kása Petra.

A legnagyobb meglepetés a négy év átlagának összesítése után, a tanévzárón átadott „Oscar-díj” volt. Igazi vörös szőnyegen, az iskolaközösség előtt, verses köszöntő mellett vehette át a névre szóló „Oscar-díjat” a legolvasottabb tanuló, aki a négy év alatt több mint 50 regényt, s ezen kívül még rengeteg ismeretterjesztő könyvet olvasott el és mutatott be társainak.

„Meghatottságában a nyertes csak annyit mondott, hogy a könyvek jóra vezetik az embert, s a tanító néni könyvek által mutatta meg a gyermekeknek az élet útját. A verseny résztvevői mindenkit olvasásra buzdítanak, hisz az olvasás üdítő élményforrás lehet a nyári vakációban is” — tette hozzá a vetélkedő ötletgazdája és szervezője, Török Enikő tanítónő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 18:50
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...