“Oscar-díj” a legtöbbet olvasónak
Utoljára módositva: 2015-06-23 20:51:32

Szeretnek olvasni a lázári kisdiákok: az elmúlt években több tízezer oldalt olvastak el a tanulók, mert rengeteg új, kedvenc könyvvel gyarapodott a könyvtáruk. Idén pedig — első alkalommal — remek meglepetés lett a jutalma a legtöbbet olvasott tanulónak — tudtuk meg Török Enikőtől, a lázári Petőfi Sándor Szaklíceum tanítójától.

Török Enikő és tanítványa, Turi Károly az „Oscar-díjjal”

A pedagógus minden évben megszervezi a maratoni olvasóversenyt, amelynek lényege, hogy tanítványai bármilyen könyvet elolvashatnak, ami a kedvükre való, olvasmányélményeikről pedig be kell számolniuk társaiknak. A nemrég zárult tanévben az elolvasott könyvek oldalszámai pontszámokká alakultak, a lelkesen olvasó diákok pedig munkájukért „kincseket” választhattak. Mint kiderült, a maratoni vetélkedőt Turi Károly negyedikes diák nyerte meg, 3880 elolvasott oldallal, a második Dencsák Emőke lett, a harmadik pedig Kása Petra.

A legnagyobb meglepetés a négy év átlagának összesítése után, a tanévzárón átadott „Oscar-díj” volt. Igazi vörös szőnyegen, az iskolaközösség előtt, verses köszöntő mellett vehette át a névre szóló „Oscar-díjat” a legolvasottabb tanuló, aki a négy év alatt több mint 50 regényt, s ezen kívül még rengeteg ismeretterjesztő könyvet olvasott el és mutatott be társainak.

„Meghatottságában a nyertes csak annyit mondott, hogy a könyvek jóra vezetik az embert, s a tanító néni könyvek által mutatta meg a gyermekeknek az élet útját. A verseny résztvevői mindenkit olvasásra buzdítanak, hisz az olvasás üdítő élményforrás lehet a nyári vakációban is” — tette hozzá a vetélkedő ötletgazdája és szervezője, Török Enikő tanítónő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...