Összeadták, hány halottja volt eddig a szíriai háborúnak
Utoljára módositva: 2014-08-22 16:38:51

Majdnem kétszázezer ember halt meg eddig a három éve tartó szíriai háborúban az ENSZ szerint.

 

Idén áprilisig legalább 191 369 ember halt meg a szíriai rendszer és a lázadók közötti, több mint három éve tartó fegyveres konfliktusban, az áldozatok tényleges száma azonban ennél is magasabb lehet – közölte pénteken az ENSZ emberi jogi főbiztossága. Navy Pillay, a világszervezet emberi jogi főbiztosa rámutatott, hogy a halottak száma egy év alatt megkétszereződött, és kiemelte, hogy valószínűleg még így is alábecsülik az áldozatok számát.

 

A tájékoztatás szerint további közel 52 ezer bejelentett gyilkosságról nem állt rendelkezésre elegendő információ, ezért ezek nem is szerepelnek a jelentésben. Sok olyan eset is előfordulhatott, amelyekről a források közül egyiknek sem volt tudomása. A Genfben nyilvánosságra hozott jelentésben négy különböző szervezet adatait vetették össze a damaszkuszi kormány által készített statisztikákkal.

 

A legtöbben Damaszkusz tartományban (39 393) vesztették életüket erőszakcselekményben, ezt Aleppó (31 392), Homsz (28 186), Idlíb (20 040), Daraa (18 539) és Hama tartomány (14 690) követte. A halottak több mint 85 százaléka férfi volt. A jelentés szerint a harcoknak eddig közel kilencezer kiskorú esett áldozatául.

 

Az ENSZ-főbiztos fontosnak nevezte, hogy a kormányok fellépjenek a harcok beszüntetése és a jogsértések megelőzése érdekében, kiemelve, hogy a nemzetközi bénultság miatt következhetett be a helyzet romlása. Pillay emellett ismét arra szólított fel, hogy a háborús és emberiesség elleni bűncselekmények elkövetőit jelentsék fel a Nemzetközi Büntetőbíróságon (ICC).

 

A Reuters brit hírügynökség eközben arról tájékoztatott, hogy a szíriai kormányerők a péntekre virradó éjszaka folyamán megerősítették az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita szervezet harcosai által támadott tabakai katonai repülőtér védelmét. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű londoni székhelyű civil szervezet közleménye szerint csütörtökön harminc dzsihadista halt meg a létesítményért folytatott harcokban, ez a Bassár el-Aszad elnökhöz hű hadsereg utolsó támaszpontja az északi Rakka tartományban.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...