Összeférhetetlen Dorel Coica
Utoljára módositva: 2014-06-03 16:22:03

A Nagyváradi Táblabíróság egyik bírónőjének ma kihirdetett döntése értelmében Dorel Coica polgármesterként való ténykedése összeférhetetlen az Apaserv Rt. közgyűlésében betöltött tisztségével. Biztosra vehető, hogy Coica fellebbezni fog.

 

Etikátlan magatartásra és a háttérben megbúvó anyagi érdekekre, azaz tiltott összefonódásra hivatkozva a Nagyváradi Táblabíróság egyik legutóbbi döntésében összeférhetetlenséget állapított meg Dorel Coica polgármesteri tisztsége és az Apaserv Rt. Közgyűlésében betöltött tisztsége között.

A feljelentést hónapokkal korábban az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) tette meg, az ügy tárgyalására most került sor. A Nagyváradi Táblabíróság döntése nem végleges, úgy tudjuk, Dorel Coica ügyvédje már írja is a fellebbezést, az ügyet a bukaresti Legfelsőbb Bíróság és Semmítőszék elé viszik.

Stefan Ressler ügyvéd szerint — aki ha ebben az ügyben nem is, de több hasonló, folyamatban lévő ügyben érdekképviseletet vállalt —, ha a Legfelsőbb Bíróság elutasítaná Coica fellebbezését és helyt adna az ANI összeférhetetlenségi feljelentésének, a polgármester még mindig továbbléphet, és az Alkotmánybíróság elé viheti ügyét. Ressler véleménye szerint nagyjából másfél évig húzódhat az ügy a jogerős, végleges és végrehajtandó döntés meghozataláig.

A közigazgatási törvény rendelkezései szerint ha egy polgármester esetében jogerősen is összeférhetetlenséget állapítanak valamely cég, gazdasági társaság stb.vezetőtestületében, illetve döntéshozó szervében való részvétele miatt, akkor a prefektus egy határozattal felmenti tisztségéből az illető elöljárót, és amint megszűnik mandátuma, az alpolgármesterek veszik át a munkáját a következő helyhatósági választásokig. Nem bevett szokás az, hogy előrehozott választásokat írjanak ki ilyen esetben.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 10 db tojás, só, 6 szelet bacon, 1 ek. mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 8–10 szál snidling, 1 szál ...