Összeférhetetlen Dorel Coica
Utoljára módositva: 2014-06-03 16:22:03

A Nagyváradi Táblabíróság egyik bírónőjének ma kihirdetett döntése értelmében Dorel Coica polgármesterként való ténykedése összeférhetetlen az Apaserv Rt. közgyűlésében betöltött tisztségével. Biztosra vehető, hogy Coica fellebbezni fog.

 

Etikátlan magatartásra és a háttérben megbúvó anyagi érdekekre, azaz tiltott összefonódásra hivatkozva a Nagyváradi Táblabíróság egyik legutóbbi döntésében összeférhetetlenséget állapított meg Dorel Coica polgármesteri tisztsége és az Apaserv Rt. Közgyűlésében betöltött tisztsége között.

A feljelentést hónapokkal korábban az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) tette meg, az ügy tárgyalására most került sor. A Nagyváradi Táblabíróság döntése nem végleges, úgy tudjuk, Dorel Coica ügyvédje már írja is a fellebbezést, az ügyet a bukaresti Legfelsőbb Bíróság és Semmítőszék elé viszik.

Stefan Ressler ügyvéd szerint — aki ha ebben az ügyben nem is, de több hasonló, folyamatban lévő ügyben érdekképviseletet vállalt —, ha a Legfelsőbb Bíróság elutasítaná Coica fellebbezését és helyt adna az ANI összeférhetetlenségi feljelentésének, a polgármester még mindig továbbléphet, és az Alkotmánybíróság elé viheti ügyét. Ressler véleménye szerint nagyjából másfél évig húzódhat az ügy a jogerős, végleges és végrehajtandó döntés meghozataláig.

A közigazgatási törvény rendelkezései szerint ha egy polgármester esetében jogerősen is összeférhetetlenséget állapítanak valamely cég, gazdasági társaság stb.vezetőtestületében, illetve döntéshozó szervében való részvétele miatt, akkor a prefektus egy határozattal felmenti tisztségéből az illető elöljárót, és amint megszűnik mandátuma, az alpolgármesterek veszik át a munkáját a következő helyhatósági választásokig. Nem bevett szokás az, hogy előrehozott választásokat írjanak ki ilyen esetben.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 20:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 21:55
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 17.
Bár Ön egyébként is szereti, ha elismerik érdemeit, most olyan pozitív visszajelzéseket kap, hogy nem akar hinni a fülének és szinte zavarba jön a bókoktól.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...