Összefognak a gimnáziumok
Utoljára módositva: 2016-02-11 11:23:02

A Kárpát-medence református iskoláinak tanárai és diákjai 2010 óta minden év végén adománygyűjtést szerveznek. A Kárpát-medencei Református Oktatási Alap céljaira befolyt összeg rendeltetése, hogy segítséget nyújtson nehéz helyzetben lévő, Magyarország határain kívül működő református oktatási/nevelési intézményeknek, illetve segítse ilyen intézmények elindítását.

A diákpresbitérium szervezte a szatmári iskola adománygyűjtését

A program ebben az évben is több célt szolgál: a végvárprogram magyar református óvodák és általános iskolák indításában segít, míg a megmaradási program a református intézmények működését támogatja, melyek egyáltalán nem vagy csak kis mértékben kapnak állami támogatást. A Magyar Bibliatársulattal együttműködve pedig minden Kárpát-medencei refis kilencedikest megajándékoznak egy új fordítású Bibliával.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium kilencedikesei nemrég vették át a Bibliákat, a diákpresbitérium és Ilonczai Zsombor iskolalelkész pedig ezúttal is megrendezte az iskolában a gyűjtést. Mint megtudtuk, 1404 lejt gyűjtött a szatmári iskola, melyet el is küldtek az alapba. „Az adománygyűjtést minden református gimnáziumban megrendezik, az összegyűlt összeget pedig a Magyar Református Generális Konvent megduplázza. Az adományokból négy kárpátaljai református oktatási intézmény fenntartását segítik, ezek ugyanis semmilyen állami támogatásban nem részesülnek. A gyűjtésből épületbővítést is támogatnak azokon a településeken, ahol új óvodai csoportok, iskolai osztályok indulnak” — magyarázta a lelkipásztor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...