Összefognak a gimnáziumok
Utoljára módositva: 2016-02-11 11:23:02

A Kárpát-medence református iskoláinak tanárai és diákjai 2010 óta minden év végén adománygyűjtést szerveznek. A Kárpát-medencei Református Oktatási Alap céljaira befolyt összeg rendeltetése, hogy segítséget nyújtson nehéz helyzetben lévő, Magyarország határain kívül működő református oktatási/nevelési intézményeknek, illetve segítse ilyen intézmények elindítását.

A diákpresbitérium szervezte a szatmári iskola adománygyűjtését

A program ebben az évben is több célt szolgál: a végvárprogram magyar református óvodák és általános iskolák indításában segít, míg a megmaradási program a református intézmények működését támogatja, melyek egyáltalán nem vagy csak kis mértékben kapnak állami támogatást. A Magyar Bibliatársulattal együttműködve pedig minden Kárpát-medencei refis kilencedikest megajándékoznak egy új fordítású Bibliával.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium kilencedikesei nemrég vették át a Bibliákat, a diákpresbitérium és Ilonczai Zsombor iskolalelkész pedig ezúttal is megrendezte az iskolában a gyűjtést. Mint megtudtuk, 1404 lejt gyűjtött a szatmári iskola, melyet el is küldtek az alapba. „Az adománygyűjtést minden református gimnáziumban megrendezik, az összegyűlt összeget pedig a Magyar Református Generális Konvent megduplázza. Az adományokból négy kárpátaljai református oktatási intézmény fenntartását segítik, ezek ugyanis semmilyen állami támogatásban nem részesülnek. A gyűjtésből épületbővítést is támogatnak azokon a településeken, ahol új óvodai csoportok, iskolai osztályok indulnak” — magyarázta a lelkipásztor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...