Összefogva kell irtani a parlagfüvet
Utoljára módositva: 2018-06-07 10:46:23

Mintegy nyolcvan diák vett részt azon az átfogó parlagfűirtási akción, amely tegnap kezdődött a Csanáloserdőn található Natura 2000 természetvédelmi övezetben.

Az övezet kezelője a szatmári erdészeti hivatal, s ide érkeztek nyolc oktatási intézmény — a nagykárolyi Simion Bărnuţiu Műszaki Líceum, a nagykárolyi Iuliu Maniu Szaklíceum, a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola, a tasnádi líceum és általános iskola, a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, valamint a börvelyi és kálmándi iskola — diákjai a meghirdetett programra. Az akción jelen volt Radu Roca, az Országos Környezetvédelmi Ügynökség alelnöke, aki azon véleményének adott hangot, hogy minél korábban tudatosítani kell a diákokban, mekkora veszélyforrást is jelent a parlagfű. Békéssy Erzsébet, a megyei környezetvédelmi hatóság vezetője arról beszélt, hogy a márciusban megjelent törvény hatékony betartásával meg lehet szabadulni ettől a rendkívül káros gyomtól. A diákok ösztönzése céljából versenyt is szerveztek, nyilatkozta Balogh Sándor erdészmérnök, a nyertes diákok jutalmát a szatmári erdészeti hivatal és a csanálosi mezőgazdasági társulás biztosította.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...