Összefogva kell irtani a parlagfüvet
Utoljára módositva: 2018-06-07 10:46:23

Mintegy nyolcvan diák vett részt azon az átfogó parlagfűirtási akción, amely tegnap kezdődött a Csanáloserdőn található Natura 2000 természetvédelmi övezetben.

Az övezet kezelője a szatmári erdészeti hivatal, s ide érkeztek nyolc oktatási intézmény — a nagykárolyi Simion Bărnuţiu Műszaki Líceum, a nagykárolyi Iuliu Maniu Szaklíceum, a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola, a tasnádi líceum és általános iskola, a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, valamint a börvelyi és kálmándi iskola — diákjai a meghirdetett programra. Az akción jelen volt Radu Roca, az Országos Környezetvédelmi Ügynökség alelnöke, aki azon véleményének adott hangot, hogy minél korábban tudatosítani kell a diákokban, mekkora veszélyforrást is jelent a parlagfű. Békéssy Erzsébet, a megyei környezetvédelmi hatóság vezetője arról beszélt, hogy a márciusban megjelent törvény hatékony betartásával meg lehet szabadulni ettől a rendkívül káros gyomtól. A diákok ösztönzése céljából versenyt is szerveztek, nyilatkozta Balogh Sándor erdészmérnök, a nyertes diákok jutalmát a szatmári erdészeti hivatal és a csanálosi mezőgazdasági társulás biztosította.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...