Ősszel költözik új helyére a nagykárolyi önkormányzat
Utoljára módositva: 2014-02-26 09:00:03

Kettős célt szolgál az Aranyszarvas fogadó felújítása: egyrészt új, korszerű polgármesteri hivatala lesz a városnak, másrészt megmentésre kerül egy 200 éves műemlék épület. Kovács Jenőt kérdeztük, mikor költözik majd az új épületbe a városvezetés.

 

Előreláthatólag ősszel, pontosabban szeptember hónap folyamán költözik a 87 teremmel rendelkező új épületbe a nagykárolyi városvezetés, s ugyanebben az időben az egykori kaszárnyába költöznek át a szociális ügyekkel foglalkozó intézmények, irodák is.

Kovács Jenő polgármestert arra kértük, mutassa be az új városháza épületét. A polgármester, aki hetente rendszeresen ellenőrzi az ottani munkafolyamatokat, készségesen kalauzolt végig a közel kétezer négyzetméternyi alapterületű épületben.

Az épület alatt egy hatalmas pince található, amelyből sikerült, a kivitelező reményei szerint, véglegesen száműzni a talajvizet. Ez a rész is használható, s valószínűleg ki is lesz használva az átköltözést követően. A tetőszerkezetet is átalakították, s a tetőtér kiegészült néhány új teremmel.

Az új polgármesteri hivatalban történelmi hangulatot árasztó, boltíves termekben folyik majd a munka. A kétszáz éves múltat a jelennel ötvözve, új időszámítás kezdődik az önkormányzati munka tekintetében, mondja Kovács. „Tágas tanácstermek állnak majd a kollégáim rendelkezésére, így remélem, sikerül rászoktatni mindenkit arra, hogy az irodai megbeszélések helyett a tárgyalótermekben történjenek az egyeztetések. Az irodák mellett konferenciatermek és protokollterem is lesz, és mindez korszerűen felszerelt mellékhelyiségekkel egészül ki. A technikai, a kulturális, az egészségügyi, az urbanisztikai problémákkal foglalkozó részlegek vagy a pályázatíró részleg külön egységeket fognak képezni, azonban úgy, hogy könnyen kapcsolatba tudjanak a kollégák lépni egymással. Nagy tanácsteremben zajlanak majd a tanácsülések, valamint lesz egy közel kétszáz négyzetméteres dísztermünk is. Ott akár bálokat is tarthatunk, de fel lesz szerelve egy mozgószínpaddal, így jobban kihasználható lesz ez a terem. Itt még folynak a felújítási munkálatok. További tervünk, hogy ólomüveggel biztosítsuk a természetes világítását a teremnek. Az épület alagsorában, a hátsó részben, már ki van jelölve a könyvesbolt helye, de azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ennek a szomszédságában egy hangulatos teázó- kávézó üzemeljen. Az épület mögötti részen, a hátsó udvarban parkosítani fogunk. A zárt belső udvarban pedig Petőfi és Szendrey nagy találkozásának emlékére egy szoborpárt szeretnénk kihelyezni” — sorolta fel Kovács.

Ősztől tehát új helyen dolgozik a nagykárolyi városvezetés. A felújítási munkálatok költségei teljes egészében az önkormányzati büdzsét terhelték. A munkálatok kivitelezője három szatmárnémeti cég konzorciuma, ezen cégek egyike a terveket készítette el, a tulajdonképpeni ingatlan-felújítást a Dominium és a Solpres kft.-k végzik. A Solpres Kft. szakembereinek hatáskörébe tartozik az is, hogy az épület eredeti szépségét megőrizzék és a restaurációs feladatokat hiba nélkül elvégezzék.

 Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...