Ősszel költözik új helyére a nagykárolyi önkormányzat
Utoljára módositva: 2014-02-26 09:00:03

Kettős célt szolgál az Aranyszarvas fogadó felújítása: egyrészt új, korszerű polgármesteri hivatala lesz a városnak, másrészt megmentésre kerül egy 200 éves műemlék épület. Kovács Jenőt kérdeztük, mikor költözik majd az új épületbe a városvezetés.

 

Előreláthatólag ősszel, pontosabban szeptember hónap folyamán költözik a 87 teremmel rendelkező új épületbe a nagykárolyi városvezetés, s ugyanebben az időben az egykori kaszárnyába költöznek át a szociális ügyekkel foglalkozó intézmények, irodák is.

Kovács Jenő polgármestert arra kértük, mutassa be az új városháza épületét. A polgármester, aki hetente rendszeresen ellenőrzi az ottani munkafolyamatokat, készségesen kalauzolt végig a közel kétezer négyzetméternyi alapterületű épületben.

Az épület alatt egy hatalmas pince található, amelyből sikerült, a kivitelező reményei szerint, véglegesen száműzni a talajvizet. Ez a rész is használható, s valószínűleg ki is lesz használva az átköltözést követően. A tetőszerkezetet is átalakították, s a tetőtér kiegészült néhány új teremmel.

Az új polgármesteri hivatalban történelmi hangulatot árasztó, boltíves termekben folyik majd a munka. A kétszáz éves múltat a jelennel ötvözve, új időszámítás kezdődik az önkormányzati munka tekintetében, mondja Kovács. „Tágas tanácstermek állnak majd a kollégáim rendelkezésére, így remélem, sikerül rászoktatni mindenkit arra, hogy az irodai megbeszélések helyett a tárgyalótermekben történjenek az egyeztetések. Az irodák mellett konferenciatermek és protokollterem is lesz, és mindez korszerűen felszerelt mellékhelyiségekkel egészül ki. A technikai, a kulturális, az egészségügyi, az urbanisztikai problémákkal foglalkozó részlegek vagy a pályázatíró részleg külön egységeket fognak képezni, azonban úgy, hogy könnyen kapcsolatba tudjanak a kollégák lépni egymással. Nagy tanácsteremben zajlanak majd a tanácsülések, valamint lesz egy közel kétszáz négyzetméteres dísztermünk is. Ott akár bálokat is tarthatunk, de fel lesz szerelve egy mozgószínpaddal, így jobban kihasználható lesz ez a terem. Itt még folynak a felújítási munkálatok. További tervünk, hogy ólomüveggel biztosítsuk a természetes világítását a teremnek. Az épület alagsorában, a hátsó részben, már ki van jelölve a könyvesbolt helye, de azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ennek a szomszédságában egy hangulatos teázó- kávézó üzemeljen. Az épület mögötti részen, a hátsó udvarban parkosítani fogunk. A zárt belső udvarban pedig Petőfi és Szendrey nagy találkozásának emlékére egy szoborpárt szeretnénk kihelyezni” — sorolta fel Kovács.

Ősztől tehát új helyen dolgozik a nagykárolyi városvezetés. A felújítási munkálatok költségei teljes egészében az önkormányzati büdzsét terhelték. A munkálatok kivitelezője három szatmárnémeti cég konzorciuma, ezen cégek egyike a terveket készítette el, a tulajdonképpeni ingatlan-felújítást a Dominium és a Solpres kft.-k végzik. A Solpres Kft. szakembereinek hatáskörébe tartozik az is, hogy az épület eredeti szépségét megőrizzék és a restaurációs feladatokat hiba nélkül elvégezzék.

 Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 22.
Ma különös gonddal tegyen eleget munkahelyi kötelezettségeinek és csak este pihenjen! Akkor azonban átadhatja magát a szerelemnek.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...