Őszi Fotóművészeti Fesztivál Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-11-05 10:50:48

Különleges tanácsülés volt tegnap Nagykárolyban: rendkívül rövid volt és rendkívül nyugodt. Az sem mellékes, hogy első alkalommal üléseztek a polgármesteri hivatal új épületében.

A polgármesteri hivatal új épületében gyűltek össze tegnap a tanácsosok

Hét napirendi pont megvitatása céljából gyűltek össze a nagykárolyi tanácsosok tegnap délben, a polgármesteri hivatal új épüketének gyűléstermében. A néhány nappal ezelőtt ünnepélyes keretek között átadott épületben még nem folyik teljes kapacitással a munka, talán az első hivatalos rendezvénye ez volt az új hivatalnak. Bizonyos, hogy nagyobb csatározások helyszínéül is szolgál majd az ülésterem, mely kellően impozáns és tágas, s csak annyiban hasonlít a régire, hogy itt is hideg volt.

Kovács Jenő polgármester kihagyta a tegnapi ülést, hiányzása egyúttal azt is jelentette, hogy nem volt ki csatározzon az ellenzékkel. Így gyakorlatilag alig fél óra alatt le is zajlott a tanácsülés.

Az ülésen jelent volt a Vénig László Fotósklub egyik alapítója, Hágó Attila Nándor elnök, aki azért érkezett, hogy beszámoljon arról a nagyszabású projektről, mely amellett, hogy Nagykároly régi fotósmúltját igyekszik feltámasztani és továbbörökíteni, a város hírnevének további öregbítését is célul tűzte ki. A Fotósklub ugyanis, együttműködve a Nagykárolyi Kulturális Igazgatósággal, több rendezvényből álló programsorozatot szervezett Őszi Fotóművészeti Fesztivál címen — az elsők még októberben kerültek lebonyolításra. A tagok a minél színvonalasabb kivitelezéshez az önkormányzat támogatását kérték: 17 300 lejt, amit végül 7000-re módosítottak. Ez utóbbi összeget meg is kapták, a tanácsosok csupán azt kérték, hogy a fesztivál keretében kiadásra kerülő fotóalbum digitalizált változata felkerüljön a polgármesteri hivatal internetes oldalára, a még könnyebb népszerűsítés céljával.

Hágót arról kérdeztük, miről is szól ez a fesztivál, mely vasárnap egy újabb érdekes epizódjához érkezik. „Nemzetközi fotószalont szervezett a nagykárolyi fotósklub, melyre több mint negyven résztvevő küldött képeket. A jelentkezők között amatőr és profi fotósok egyaránt megtalálhatóak, mivel a jelentkezés feltételei nyitottak voltak. Három kategóriában vártuk a képeket: színes, fekete-fehér, urbán-városi tematikában. Kategóriánként 4-4 fotót küldhettek a versenyzők, s ezek közül választotta ki a szakmai zsűri azokat a képeket, amelyeket díjazott. Vasárnap délben megnyílik a kiállítás, mely a versenyre érkezett képeket mutatja majd be a nagyközönségnek. Összesen 105 képet láthatnak a kiállítás látogatói, illetve ekkor kerül sor a díjazottak jutalmazására is. A rendezvény támogatója a Román Fotóművészeti Szövetség, a díjakat is ők biztosítják. Ezen kívül a Vénig család részéről pénzjutalomban részesül az a fotós, akinek a képét ők ítélik a legjobbnak. A nagykárolyi tanács támogatása révén három kiállítás került lebonyolításra, de benne foglaltatnak még az összegben a kiállított képek rámázási költségei, a zsűri tiszteletdíja, a rendezvények népszerűsítési kiadásai, valamint a versenyre beküldött képeket bemutató album összeállításának és nyomtatásának költsége is” — fejtette ki Hágó.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...