Őszi piknik a Ion Creangában
Utoljára módositva: 2019-10-09 09:28:03

Őszi pikniket rendezett a szatmárnémeti Ion Creangă Általános Iskola közössége. A tevékenységben nemcsak az iskola apraja-nagyja és a pedagógusok vettek részt, hanem a lelkes szülők és nagyszülők is, akik örömmel kísérték el a gyerekeket — tudtuk meg Laczka Katalin aligazgatótól.

Az őszi piknikre minden osztály feldíszítette a saját asztalát, ki-ki kedve szerint friss, finom szezonális gyümölcsökkel, zöldségekkel, a gyerekek közül pedig sokan éppen erre az alkalomra készítettek ízletes süteményeket az anyukákkal, nagymamákkal, amelyeket büszkén tettek ki az asztalokra.

A szülők és a tanítók, tanárok, valamint Taşcău Arleta igazgatónő már előtte való nap elkészítették az őszi dekort, szalmabábukat, a pónilónak a sétálóhelyét, hiszen a gyerkőcök legnagyobb örömére egy igazi póni is „ellátogatott” az iskolába, de felállították a szőlődaráló és szőlőprés sátrát, is és ülőalkalmatosságokat készítettek szalmából, vidám zeneszó mellett.

A pikniken aztán, miután minden osztályközösség elkészült az asztalával, következhetett a kóstolás. „Minden gyermek arról az asztalról csipegethetett, kóstolhatott, amelyik tetszett neki. Nagyon finom almás, lekváros sütiket hoztak az anyukák, különböző befőttek és lekvárok is voltak az asztalokon, de a legnagyobb sikere a zakuszkának volt” — magyarázta érdeklődésünkre Laczka Katalin aligazgató. A diákok azt is megtekinthették, hogyan készül a must, az édes szőlőléből pedig jutott mindenkinek, aki meg szerette volna kóstolni. A kis pónit is nagy lelkesedéssel vették körül és boldogan simogatták a tanulók, sőt, aki kedvet érzett hozzá, az mindezek mellett kukoricafejtő versenyen is kipróbálhatta magát. A 33-as óvoda apróságai is meglátogatták a pikniket, ami nagyon tetszett nekik, büszkék voltak rá, és örültek, hogy kicsit együtt lehettek társaikkal, az előkészítő osztályosokkal.

A Ion Creangă Általános Iskola hétfői őszi piknikje egy vidám, közös tánccal ért véget.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...