Őszi piknik a Ion Creangában
Utoljára módositva: 2019-10-09 09:28:03

Őszi pikniket rendezett a szatmárnémeti Ion Creangă Általános Iskola közössége. A tevékenységben nemcsak az iskola apraja-nagyja és a pedagógusok vettek részt, hanem a lelkes szülők és nagyszülők is, akik örömmel kísérték el a gyerekeket — tudtuk meg Laczka Katalin aligazgatótól.

Az őszi piknikre minden osztály feldíszítette a saját asztalát, ki-ki kedve szerint friss, finom szezonális gyümölcsökkel, zöldségekkel, a gyerekek közül pedig sokan éppen erre az alkalomra készítettek ízletes süteményeket az anyukákkal, nagymamákkal, amelyeket büszkén tettek ki az asztalokra.

A szülők és a tanítók, tanárok, valamint Taşcău Arleta igazgatónő már előtte való nap elkészítették az őszi dekort, szalmabábukat, a pónilónak a sétálóhelyét, hiszen a gyerkőcök legnagyobb örömére egy igazi póni is „ellátogatott” az iskolába, de felállították a szőlődaráló és szőlőprés sátrát, is és ülőalkalmatosságokat készítettek szalmából, vidám zeneszó mellett.

A pikniken aztán, miután minden osztályközösség elkészült az asztalával, következhetett a kóstolás. „Minden gyermek arról az asztalról csipegethetett, kóstolhatott, amelyik tetszett neki. Nagyon finom almás, lekváros sütiket hoztak az anyukák, különböző befőttek és lekvárok is voltak az asztalokon, de a legnagyobb sikere a zakuszkának volt” — magyarázta érdeklődésünkre Laczka Katalin aligazgató. A diákok azt is megtekinthették, hogyan készül a must, az édes szőlőléből pedig jutott mindenkinek, aki meg szerette volna kóstolni. A kis pónit is nagy lelkesedéssel vették körül és boldogan simogatták a tanulók, sőt, aki kedvet érzett hozzá, az mindezek mellett kukoricafejtő versenyen is kipróbálhatta magát. A 33-as óvoda apróságai is meglátogatták a pikniket, ami nagyon tetszett nekik, büszkék voltak rá, és örültek, hogy kicsit együtt lehettek társaikkal, az előkészítő osztályosokkal.

A Ion Creangă Általános Iskola hétfői őszi piknikje egy vidám, közös tánccal ért véget.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...