Őszi zsongás az autópiacon
Utoljára módositva: 2019-09-16 09:06:22

Vége van a nyárnak, vége van a nyári szabadságok időszakának, ezzel együtt a gyenge felhozatalnak a szatmárnémeti autópiacon. Sok autó, sok vevő lesz jellemző, míg be nem áll a kemény tél.

A megszokottnál is több autó volt az Amaci úti szatmárnémeti autópiacon tegnap, azt mondják az ottaniak, hogy a nyári szabadságolási időszak véget értének köszönhető, hogy még több kocsival vannak kint az eladók a piacon. Vevőkből is több volt tegnap, mint a korábbi hétvégéken megszokott volt, s az időjárás is kedvező volt arra, hogy szétnézzen az autópiacon, aki kocsit akar venni vagy aki az árakra kíváncsi.

Árak és márkák tekintetében a trend változatlan a piacon, előbbiek inkább csökkennek, mintsem nőnének, egyre kevesebbért lehet egyre jobb, újabb gyártmányú járművet venni. Autómárkák tekintetében viszont nincs változás, továbbra is a német kocsik uralják a piacot, Volkswagenek, Fordok és Opelek mellett néhány francia, spanyol vagy japán gyártmányú autó volt csak eladásra kínálva tegnap. Azt mondják a piacolók, hogy még jobb lenne a forgalom, ha készen lenne már az Amaci út, sokan azért nem mennek ki az autópiacra, mert hónapok óta nincs leaszfaltozva az oda vezető út, így tönkremegy az autónak a felfüggesztése, amivel jönnek, vagy ha új kocsival mennének haza a piacról, akkor annak.

A nehézségek ellenére az Amaci úti autópiac továbbra is gyakorlatilag egész héten üzemel, az eladóktól elkért vasárnapi piaci helyjegyért egész héten a vásártér területén lehet hagyni az új gazdára váró autót. Vevőknek nem kell belépőt fizetni. A piac vasárnaponként reggel hat és délután hat óra között üzemel, hétköznaponként pedig reggel nyolctól délután hatig van nyitva.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...