Öt teremben dübörög a Cineplexx
Utoljára módositva: 2019-09-13 23:25:04

Megnyitották csütörtök este a NEPI-ben a mozit, szép képet adó vászon, jó hangminőség, kényelmes székek és egyéb mozis szolgáltatások várják a nézőket elérhető jegyárak mellett. Működik már a praktikus mobilalkalmazás is, jön az új Rambo-film.

Csütörtök este vetítették az első filmeket a szatmárnémeti NEPI pláza Cineplexx mozijában, a premieren közéleti személyiségek, partnerek, a szatmárnémeti városvezetés, a sajtó és a mozi által rendezett internetes játék nyertesei vehettek részt. Három film közül lehetett válogatni, az Az – Második fejezet, a Downton Abbey és a Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása került ki a vásznakra. Ki lehetett próbálni, milyen képet ad a klasszikus helyett PVC-üvegszál kompozitra cserélt mozivászon, és hogyan szól az atmoszferikus hangzást ígérő Dolby Atmos, és hogy tényleg kényelmesek-e a székek. A vendégeknek Christof Papousek, a Cineplexx International pénzügyi vezetője beszélt arról, milyen élményekkel kíván szolgálni az öttermes, összesen hétszáz férőhelyes mozikomplexum; főleg a termekbe szerelt új típusú vásznakról beszélt és a hangszórórendszerről, amelyiknek a hangszóróiból többtucatnyi van minden teremben, a tényleges térhangzás érdekében a mozitermek plafonjára is jutott belőlük. Elmondta, hogy az újfajta filmvászon sokkal inkább hasonlít tükörre, mint vászonra, üvegszálas réteg van benne annak érdekében, hogy tűélesen jelenítse meg a rá vetített képet, de ne verje vissza teljesen, mint a tükör, és szürke helyett mattfehér a külső rétege, hogy sokkal több fény jusson vissza róla, mint a hagyományos felületről. A hang a vászon felől is érkezik a terembe, ezért annak hangáteresztőnek is kell lennie, így apró lyukacskák vannak rajta, amelyek szabad szemmel nem kivehetők, viszont a középről jövő hangokat hatékonyan áteresztik.

A standard székek mellett ki lehetett próbálni a lábtartós, dönthető üléseket is, vannak öblösebb, bőrrel borított székek is a mozitermekben, pároknak a Love Box nevet viselő, egymáshoz épített székpárokat javasolják majd a jegypénztárnál. Pénteken már minden részletében működött a Cineplexx mobilalkalmazás, lehet online jegyet foglalni vagy venni, megnézhetők mindenféle filmelőzetesek, elérhető a moziműsor és a premierek dátumai, értesítés kérhető arra vonatkozóan, ha közeleg a várt film premierje. A standard székekre, 2D-s filmekre érvényes jegyek árai 19–23 lej közöttiek Szatmárnémetiben, a drágább árat az új filmek premierjeiért kéri el az üzemeltető, és 15 lejért adja a gyerekjegyeket.

Ezen a hétvégén a Volt egyszer egy Hollywood, a Halálos Iramban – Hobbs & Shaw, az Angry Birds 2., a Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása, az Az – Második fejezet, a Downton Abbey, a La Gomera, a Kópé, Az Aranypinty és a The big trip nézhető. Szerdán debütál az új Rambo-film és a Hercegnő csodaországban rajzfilm, kedden az Ad Astra. Egyelőre egyiknél sem szerepel, hogy magyar szinkronos változat is megtekinthető.

 

Polgármesteri értékelés

„Örömömre szolgál, hogy Szatmárnémetiben is otthonra lelt a több mint 12 országban 60 mozit működtető nemzetközi lánc, amely a városunkbeli multiplex moziban 5 termet fog működtetni. A Cineplexx a legújabb audiovizuális technológiákat használva, a legjobb filmélményt ígéri a szatmáriaknak, természetesen a legjobb választékkal. Ez egy újabb nagy befektetés, ami azt igazolja, hogy Szatmárnémeti egy vonzó célpont lett a nemzetközi befektetők számára, és városunk a térség gazdasági fejlődésének a mozgatórugója. Szeretettel várom önöket, hogy együtt nézzük meg kedvenc filmünket 4K-ban és Real 3D-ben, Dolby Atmos hangrendszerrel először Szatmárnémetiben.”

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...