Öt új szökőkút és egy amfiteátrum
Utoljára módositva: 2014-06-03 11:03:51

Hamarosan kétnapos ünnepség keretében átadásra kerül Nagykároly felújított főutcája. Az 1 Decembrie 1918 utca teljes egészében átalakul, amfiteátrum és szökőkutak is lesznek az utcán.

 

A tér közepén amfiteátrum lesz majd, ami az elképzelések szerint fontos helyszíne lesz a különböző szabadtéri rendezvényeknek

Június hónap közepén lesz az ünnepélyes átadása s ezáltal jelképesen a lezárása is azoknak a nagyobb munkálatoknak, melyek során teljesen átalakult Nagykároly városközpontja. Az ünnepséget a nagykárolyi önkormányzat, illetve a Gróf Károlyi Sándor Alapítvány, s közvetve annak alapító elnök asszonya, Gróf Dürckheim, született Gróf Károlyi Francesca szervezi, június 13–14-én.

A felújítás a következő épületeket, utcákat érintette/érinti: a Károlyi-kastély, a Kalazanci Szent József-templom, az egykori Aranyszarvas fogadó épülete, a Városi Színház, a történelmi főutca, ugyanakkor hivatalosan megünneplik a Károlyi Múzeum létrehozását is Kaplonyban.

Az 1 Decembrie 1918 utcán azonban még zajlanak a munkálatok, amikkel úgy tűnik, a kivitelező nem végez június közepéig. Dorel Opreát, a nagykárolyi önkormányzat Műszaki Igazgatóságának vezetőjét arról kérdeztük, milyen lesz ez az utca elkészülte után?

Oprea elmondta, hogy a szóban forgó utca a virágárusoktól egészen a Kaplonyi út és a Csanálos felé haladó főút elágazásáig megújul. Ennek értelmében új szökőkutak, szabadtéri bútorok, buszmegállók kerülnek kialakításra.

„Két kettős szökőkút lesz a régi sétálóutcán, lesz még egy szökőkút a Polgármesteri Hivatal jelenlegi épülete előtt, s végül két szökőkút az egykori Aranyszarvas, azaz a Polgármesteri Hivatal leendő új épülete előtti részen. A vasasüzlet előtti területen egy amfiteátrumot is kialakítunk a projekt értelmében, amiről biztosan mondhatom, hogy a nagykárolyiak egyik kedvenc találkozóhelye lesz. A korábbi sétálóutca burkolata is a régi idők hangulatát idézi majd: csiszolt tört kővel borítjuk ezt a részt, valamint a talajban rejtett fényforrások biztosítják az egyedi és szép hangulatvilágítást. Új köztéri bútorokat, padokat helyezünk ki, és a buszmegállók is idomulnak majd a környezethez, hiszen kovácsoltvas-szerkezetűekre cseréljük a meglévőket. Az utcai lámpák is kovácsoltvas-oszlopon állnak majd, emellett az egykori sétálóutcán kilenc, a környezethez illő, formatervezett bódé is helyet kap” — magyarázta Dorel Oprea.

Tőtős Tímea

[ohballada-1]

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...