Öt új szökőkút és egy amfiteátrum
Utoljára módositva: 2014-06-03 11:03:51

Hamarosan kétnapos ünnepség keretében átadásra kerül Nagykároly felújított főutcája. Az 1 Decembrie 1918 utca teljes egészében átalakul, amfiteátrum és szökőkutak is lesznek az utcán.

 

A tér közepén amfiteátrum lesz majd, ami az elképzelések szerint fontos helyszíne lesz a különböző szabadtéri rendezvényeknek

Június hónap közepén lesz az ünnepélyes átadása s ezáltal jelképesen a lezárása is azoknak a nagyobb munkálatoknak, melyek során teljesen átalakult Nagykároly városközpontja. Az ünnepséget a nagykárolyi önkormányzat, illetve a Gróf Károlyi Sándor Alapítvány, s közvetve annak alapító elnök asszonya, Gróf Dürckheim, született Gróf Károlyi Francesca szervezi, június 13–14-én.

A felújítás a következő épületeket, utcákat érintette/érinti: a Károlyi-kastély, a Kalazanci Szent József-templom, az egykori Aranyszarvas fogadó épülete, a Városi Színház, a történelmi főutca, ugyanakkor hivatalosan megünneplik a Károlyi Múzeum létrehozását is Kaplonyban.

Az 1 Decembrie 1918 utcán azonban még zajlanak a munkálatok, amikkel úgy tűnik, a kivitelező nem végez június közepéig. Dorel Opreát, a nagykárolyi önkormányzat Műszaki Igazgatóságának vezetőjét arról kérdeztük, milyen lesz ez az utca elkészülte után?

Oprea elmondta, hogy a szóban forgó utca a virágárusoktól egészen a Kaplonyi út és a Csanálos felé haladó főút elágazásáig megújul. Ennek értelmében új szökőkutak, szabadtéri bútorok, buszmegállók kerülnek kialakításra.

„Két kettős szökőkút lesz a régi sétálóutcán, lesz még egy szökőkút a Polgármesteri Hivatal jelenlegi épülete előtt, s végül két szökőkút az egykori Aranyszarvas, azaz a Polgármesteri Hivatal leendő új épülete előtti részen. A vasasüzlet előtti területen egy amfiteátrumot is kialakítunk a projekt értelmében, amiről biztosan mondhatom, hogy a nagykárolyiak egyik kedvenc találkozóhelye lesz. A korábbi sétálóutca burkolata is a régi idők hangulatát idézi majd: csiszolt tört kővel borítjuk ezt a részt, valamint a talajban rejtett fényforrások biztosítják az egyedi és szép hangulatvilágítást. Új köztéri bútorokat, padokat helyezünk ki, és a buszmegállók is idomulnak majd a környezethez, hiszen kovácsoltvas-szerkezetűekre cseréljük a meglévőket. Az utcai lámpák is kovácsoltvas-oszlopon állnak majd, emellett az egykori sétálóutcán kilenc, a környezethez illő, formatervezett bódé is helyet kap” — magyarázta Dorel Oprea.

Tőtős Tímea

[ohballada-1]

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...