Ötezer sikeres vizsgázó
Utoljára módositva: 2019-08-07 10:34:04

 

Két százalékkal nőtt a Szatmár megyei tanárok átmenési aránya a véglegesítő vizsgán: a pedagógusok 65,7%-a érte el a nyolcas átlagot.

Több mint ötezer iskolai tanár tette le sikerrel a véglegesítő vizsgát, közölte a tanügyminisztérium.

A végleges eredmények szerint a jelentkezők 77,89 százalékának sikerült a véglegesítő vizsgája az óvások után — az óvások előtt ez az arány 75,28 százalék volt. 2018-ban az óvások utáni eredmények szerint a vizsgára jelentkező tanárok 79,59 százalékának sikerült a megmérettetés. 1079 óvást nyújtottak be, ezek közül 169-et hagytak jóvá. A 6485 vizsgázó közül 128-an kaptak 10-est. Az óvások elbírálása után 5051-en kaptak 8-ast vagy annál nagyobb jegyet, így véglegesítő vizsgájuk sikeresnek minősül. A sikeresen vizsgázó tanárok aránya Dâmboviţa megyében volt a legmagasabb (87,06%), és Călăraşi megyében a legalacsonyabb (57,14%). Szatmár megyében az óvások előtt 63,8 százalék volt az átmenési arány, de a dolgozatok újrajavítását követően közel két százalékkal, 65,7 százalékra nőtt a sikeresen vizsgázott oktatók aránya.

Az írásbeli vizsgát a 2017-től életbe lépett új módszertan szerint két felmérés előzi meg, amelyek kizáró jellegűek: vizsgálják, hogyan teljesít a tanár az osztályban, továbbá kíváncsiak arra, mi áll a szakmai portfóliójában. Annak a pedagógusnak sikerül a véglegesítő vizsgája, aki a három próbából megszerzi a nyolcas átlagot, ám minden próbán meg kell szereznie a hetes osztályzatot — emeli ki a tanügyi tárca. A véglegesítő vizsgán elért eredményeket a definitivat.edu.ro oldalon lehet megtekinteni.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...