Ötezer sikeres vizsgázó
Utoljára módositva: 2019-08-07 10:34:04

 

Két százalékkal nőtt a Szatmár megyei tanárok átmenési aránya a véglegesítő vizsgán: a pedagógusok 65,7%-a érte el a nyolcas átlagot.

Több mint ötezer iskolai tanár tette le sikerrel a véglegesítő vizsgát, közölte a tanügyminisztérium.

A végleges eredmények szerint a jelentkezők 77,89 százalékának sikerült a véglegesítő vizsgája az óvások után — az óvások előtt ez az arány 75,28 százalék volt. 2018-ban az óvások utáni eredmények szerint a vizsgára jelentkező tanárok 79,59 százalékának sikerült a megmérettetés. 1079 óvást nyújtottak be, ezek közül 169-et hagytak jóvá. A 6485 vizsgázó közül 128-an kaptak 10-est. Az óvások elbírálása után 5051-en kaptak 8-ast vagy annál nagyobb jegyet, így véglegesítő vizsgájuk sikeresnek minősül. A sikeresen vizsgázó tanárok aránya Dâmboviţa megyében volt a legmagasabb (87,06%), és Călăraşi megyében a legalacsonyabb (57,14%). Szatmár megyében az óvások előtt 63,8 százalék volt az átmenési arány, de a dolgozatok újrajavítását követően közel két százalékkal, 65,7 százalékra nőtt a sikeresen vizsgázott oktatók aránya.

Az írásbeli vizsgát a 2017-től életbe lépett új módszertan szerint két felmérés előzi meg, amelyek kizáró jellegűek: vizsgálják, hogyan teljesít a tanár az osztályban, továbbá kíváncsiak arra, mi áll a szakmai portfóliójában. Annak a pedagógusnak sikerül a véglegesítő vizsgája, aki a három próbából megszerzi a nyolcas átlagot, ám minden próbán meg kell szereznie a hetes osztályzatot — emeli ki a tanügyi tárca. A véglegesítő vizsgán elért eredményeket a definitivat.edu.ro oldalon lehet megtekinteni.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...