Óvári nyerte a Román Kupát
Utoljára módositva: 2014-06-15 16:16:05

A negyedosztályos bajnoki cím elhódítása után a Román Kupa megyei szakaszát is megnyerte az Óvári Someşul labdarúgócsapata. A döntőben 3–2 arányban múlták felül az Olimpia II-t.

Egy rendkívül izgalmas mérkőzésen, hosszabbítás után lett kupagyőztes az Óvári Someşul csapata

Rendkívül kiegyenlített mérkőzést játszott egymással a Román Kupa megyei szakaszának fináléjában a IV. ligás labdarúgó-bajnokságot megnyerő Óvári Someşul, valamint a Szatmárnémeti Olimpia ifjúsági csapata. A rendes játékidő letelte után döntetlenre álltak a csapatok, a hosszabbítást azonban a tapasztaltabb óváriak bírták jobban.

A mérkőzés első nagy helyzetét is a Someşul játékosai alakították ki, a 10. percben Nagy Zoltán 8 méterről szabadon lőhetett kapura, de nem sikerült jól eltalálnia a labdát, amely így Anca ölében landolt. Nem sokkal később válaszolt az Olimpia II: Rus egyedül találhatta magát a kapu előtt egy beívelést követően, fejese azonban elszállt a felső léc fölött. Az elkövetkező 20-25 percben visszavettek a tempóból a csapatok, egyetlen komolyabb gólszerzési lehetőség sem alakult ki. A tapogatózás után viszont váratlanul megszerezte a vezetést a Someşul. Egy beadás után Anca kiejtette kezéből a labdát, az Olimpia játékosai nem tudtak felszabadítani, így Nagy Zoltán közelről lőtt a hálóba (1-0). Két perc elteltével jött az egyenlítés is: egy remek indítás után Faur egyedül vihette az óvári kapu felé a labdát, amelyet elgurítván Dobrai mellett megszerezte az egyenlítő találatot.

A második játékrész egy nagy Olimpia-helyzettel kezdődött, Pop azonban néhány méterről fölé lőtte a labdát. A következő bő negyed órában ismét unalmas mezőnyjáték folyt, majd a második félidő derekán Tripont buktatták az Olimpia-védők, a játékvezető tizenegyest ítélt, a büntetőt kiharcoló csatár azonban fölé lőtte a játékszert. Mivel a rendes játékidő végéig nem született gól, kétszer 15 perces hosszabbítás következhetett.

Az első félidő hajrájában újból megszerezték a vezetést az óváriak a csereként beállt Kirner fejes góljával, majd a második játékrész elején ugyancsak a 39 éves veterán talált a hálóba egy védelmi hibát kihasználva. Az utolsó percben Sabău révén még szépíteni tudott az Olimpia II, de ez a találat már túl későn jött, így a Someşul hódította el a trófeát.

 

Román Kupa, megyei szakasz, döntő:

Óvári Someşul–Szatmárnémeti Olimpia II 3-2

Gólszerzők: Nagy Z. – 34. perc, Kirner – 104., 116. perc, illetve Faur – 36. perc, Sabău – 119. perc.

Óvári Someşul: Dobrai – Botos D., Glodean, Silaghi, Matei, Popa, Botos S., Puţi, Nagy Z., Cădar, Tripon. Cserék: Todor, Sălăgean, Berci, Kirner, Mezei, Fernea. Edzők: Botos Sándor, Esztinka Sándor, Bódi Attila.

Olimpia II: Anca – Socaci, Sabău, Rus, Paul Cr., Kinczel, Roghină, Simon, Roatiş, Lukács, Faur. Cserék: Toma, Domuţa, Pop, Bura, Gulya, Donca, Tilinger. Edzők: Csík Tibor, Mircea Bolba.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...