Óvárié az első Rákóczi Vándorkupa
Utoljára módositva: 2019-05-30 13:29:22

Az Óvári Általános Iskola nyerte tegnap az első Rákóczi Vándorkupát. A labdarúgó-bajnokságot a 10-es Számú Általános Iskola rendezte.

Első alkalommal rendezték meg a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskolában a Rákóczi Vándorkupát, amelynek célja, hogy az iskola új nevéhez kötődően létrejöjjön egy olyan rangos sportesemény, amelyet a jövőben évről évre megrendeznek majd a diákság számára. Gnandt Zoltán iskolaigazgató a kezdőrúgást megelőzően köszöntötte a 8 részt vevő iskola csapatait, örömét fejezte ki, amiért sikerült megrendezni a tornát, megköszönve a bajnokság ötletgazdáinak, Fórizs-Kis József és Csík Elvira tornatanároknak, akik szervezőként részt vettek a tornán.

Az iskolaigazgató szerkesztőségünknek elmondta, hogy a bajnokság célja egy olyan rangos és minőségi sportesemény életre hívása, amely az iskola nevéhez kötődően évről évre sorra kerül majd, abban bízva, hogy a csapatok és a pedagógusok részéről érkező pozitív visszajelzéseknek köszönhetően el fog híresülni szélesebb körben, ami majd egyre több csapat részvételét fogja jelenteni.

A torna megálmodója Fórizs-Kis József tornatanár volt, aki mellesleg nagy Bajnokok Ligája-rajongó, éppen ezért a torna vándorserlege is az eredeti BL-trófeáról mintázva lett kiválasztva.

Idén 8 iskola vett részt a tornán 1–1 csapattal, zömében 7. és 8. osztályos diákokkal, a csapatok pedig 5+1-es formációkban, kétszer 10 perces félidők során mérhették össze tudásukat. A torna fináléjában a házigazda 10-es Számú Általános Iskola (leendő Rákóczi) és az Óvári Általános Iskola csapata mérkőzött meg egymással, s a vidéki csapat 2–0-s győzelemmel elhódította a vándorkupát. Az első helyezett óváriak mögött tehát a 10-es lett a második, míg a torna harmadik helyét a Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata szerezte meg. A torna gólkirálya az óvári Nagy Norbert lett, a legjobb játékos a sándorhomoki Balázs Denis, míg a legjobb kapusnak járó különdíjat Virág Zoltán vehette át a házigazdák közül. A mérkőzéseket Csík Tibor labdarúgóedző vezette.

 

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...