Óvárié az első Rákóczi Vándorkupa
Utoljára módositva: 2019-05-30 13:29:22

Az Óvári Általános Iskola nyerte tegnap az első Rákóczi Vándorkupát. A labdarúgó-bajnokságot a 10-es Számú Általános Iskola rendezte.

Első alkalommal rendezték meg a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskolában a Rákóczi Vándorkupát, amelynek célja, hogy az iskola új nevéhez kötődően létrejöjjön egy olyan rangos sportesemény, amelyet a jövőben évről évre megrendeznek majd a diákság számára. Gnandt Zoltán iskolaigazgató a kezdőrúgást megelőzően köszöntötte a 8 részt vevő iskola csapatait, örömét fejezte ki, amiért sikerült megrendezni a tornát, megköszönve a bajnokság ötletgazdáinak, Fórizs-Kis József és Csík Elvira tornatanároknak, akik szervezőként részt vettek a tornán.

Az iskolaigazgató szerkesztőségünknek elmondta, hogy a bajnokság célja egy olyan rangos és minőségi sportesemény életre hívása, amely az iskola nevéhez kötődően évről évre sorra kerül majd, abban bízva, hogy a csapatok és a pedagógusok részéről érkező pozitív visszajelzéseknek köszönhetően el fog híresülni szélesebb körben, ami majd egyre több csapat részvételét fogja jelenteni.

A torna megálmodója Fórizs-Kis József tornatanár volt, aki mellesleg nagy Bajnokok Ligája-rajongó, éppen ezért a torna vándorserlege is az eredeti BL-trófeáról mintázva lett kiválasztva.

Idén 8 iskola vett részt a tornán 1–1 csapattal, zömében 7. és 8. osztályos diákokkal, a csapatok pedig 5+1-es formációkban, kétszer 10 perces félidők során mérhették össze tudásukat. A torna fináléjában a házigazda 10-es Számú Általános Iskola (leendő Rákóczi) és az Óvári Általános Iskola csapata mérkőzött meg egymással, s a vidéki csapat 2–0-s győzelemmel elhódította a vándorkupát. Az első helyezett óváriak mögött tehát a 10-es lett a második, míg a torna harmadik helyét a Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata szerezte meg. A torna gólkirálya az óvári Nagy Norbert lett, a legjobb játékos a sándorhomoki Balázs Denis, míg a legjobb kapusnak járó különdíjat Virág Zoltán vehette át a házigazdák közül. A mérkőzéseket Csík Tibor labdarúgóedző vezette.

 

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...