Óvárié az első Rákóczi Vándorkupa
Utoljára módositva: 2019-05-30 13:29:22

Az Óvári Általános Iskola nyerte tegnap az első Rákóczi Vándorkupát. A labdarúgó-bajnokságot a 10-es Számú Általános Iskola rendezte.

Első alkalommal rendezték meg a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskolában a Rákóczi Vándorkupát, amelynek célja, hogy az iskola új nevéhez kötődően létrejöjjön egy olyan rangos sportesemény, amelyet a jövőben évről évre megrendeznek majd a diákság számára. Gnandt Zoltán iskolaigazgató a kezdőrúgást megelőzően köszöntötte a 8 részt vevő iskola csapatait, örömét fejezte ki, amiért sikerült megrendezni a tornát, megköszönve a bajnokság ötletgazdáinak, Fórizs-Kis József és Csík Elvira tornatanároknak, akik szervezőként részt vettek a tornán.

Az iskolaigazgató szerkesztőségünknek elmondta, hogy a bajnokság célja egy olyan rangos és minőségi sportesemény életre hívása, amely az iskola nevéhez kötődően évről évre sorra kerül majd, abban bízva, hogy a csapatok és a pedagógusok részéről érkező pozitív visszajelzéseknek köszönhetően el fog híresülni szélesebb körben, ami majd egyre több csapat részvételét fogja jelenteni.

A torna megálmodója Fórizs-Kis József tornatanár volt, aki mellesleg nagy Bajnokok Ligája-rajongó, éppen ezért a torna vándorserlege is az eredeti BL-trófeáról mintázva lett kiválasztva.

Idén 8 iskola vett részt a tornán 1–1 csapattal, zömében 7. és 8. osztályos diákokkal, a csapatok pedig 5+1-es formációkban, kétszer 10 perces félidők során mérhették össze tudásukat. A torna fináléjában a házigazda 10-es Számú Általános Iskola (leendő Rákóczi) és az Óvári Általános Iskola csapata mérkőzött meg egymással, s a vidéki csapat 2–0-s győzelemmel elhódította a vándorkupát. Az első helyezett óváriak mögött tehát a 10-es lett a második, míg a torna harmadik helyét a Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata szerezte meg. A torna gólkirálya az óvári Nagy Norbert lett, a legjobb játékos a sándorhomoki Balázs Denis, míg a legjobb kapusnak járó különdíjat Virág Zoltán vehette át a házigazdák közül. A mérkőzéseket Csík Tibor labdarúgóedző vezette.

 

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...