Óvatosan az akciókkal
Utoljára módositva: 2017-11-14 09:55:54

Hagyományosan november utolsó vagy utolsó előtti hétvégéjén tartják az ún. Fekete Pénteket, ekkor is oda kell figyelni a részletekre.

A Black Friday (Fekete Péntek) az év egyik legjobban várt időszaka a kereskedelemben, hiszen ilyenkor jelentős árkedvezménnyel lehet vásárolni. Az akciós lehetősségekkel, főleg az online felületen történő vásárlással kapcsolatosan az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) vezetősége néhány fontos dologra hívja fel a lakosság figyelmét, s arra biztat, amennyiben bármilyen gond merül fel, forduljanak a fogyasztóvédelemhez. Emlékeztetnek arra, hogy az akciós ár minősítés meghatározásakor be kell tartani a szabályokat: az akciós árat úgy kell meghatározni, hogy a szóban forgó termék eladási árait az elmúlt 30 napra visszamenőleg le kell ellenőrizni, és a legkisebb árhoz kell viszonyítani. Az ANPC arra is felhívja a figyelmet, hogy online vásárlás előtt a honlapon ellenőrizzék le a forgalmazó cég azonosító adatait, a megvásárolni kívánt termék alapvető tulajdonságait, a termék árát, minden illetékkel, a szállítási díjat, a fizetési és szállítási módozatot, az akció idejét és az értékesítési árat, a szerződés érvényességét, illetve annak lehetőséget, hogy egyoldalúan felmondják a szerződést. A szerződés egyoldalú felbontása kapcsán érdemes tudni, hogy online felületről vásárolt terméket indoklás nélkül 14 napon belül vissza lehet küldeni. Az eladónak ugyanakkor szintén 14 napja van visszafizetni a pénzt azt követően, hogy megkapta a visszaküldött terméket. A kereskedőnek a teljes összeget meg kell térítenie, a szállítási költségeket is. A fogyasztónak ajánlott elolvasni a webáruház működésének feltételeit, hisz amennyiben a visszaküldés lehetősége nem szerepel ezek között, akkor további 12 hónappal meghosszabbodik az áru visszajuttatásának határideje.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...