Óvatosan az akciókkal
Utoljára módositva: 2017-11-14 09:55:54

Hagyományosan november utolsó vagy utolsó előtti hétvégéjén tartják az ún. Fekete Pénteket, ekkor is oda kell figyelni a részletekre.

A Black Friday (Fekete Péntek) az év egyik legjobban várt időszaka a kereskedelemben, hiszen ilyenkor jelentős árkedvezménnyel lehet vásárolni. Az akciós lehetősségekkel, főleg az online felületen történő vásárlással kapcsolatosan az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) vezetősége néhány fontos dologra hívja fel a lakosság figyelmét, s arra biztat, amennyiben bármilyen gond merül fel, forduljanak a fogyasztóvédelemhez. Emlékeztetnek arra, hogy az akciós ár minősítés meghatározásakor be kell tartani a szabályokat: az akciós árat úgy kell meghatározni, hogy a szóban forgó termék eladási árait az elmúlt 30 napra visszamenőleg le kell ellenőrizni, és a legkisebb árhoz kell viszonyítani. Az ANPC arra is felhívja a figyelmet, hogy online vásárlás előtt a honlapon ellenőrizzék le a forgalmazó cég azonosító adatait, a megvásárolni kívánt termék alapvető tulajdonságait, a termék árát, minden illetékkel, a szállítási díjat, a fizetési és szállítási módozatot, az akció idejét és az értékesítési árat, a szerződés érvényességét, illetve annak lehetőséget, hogy egyoldalúan felmondják a szerződést. A szerződés egyoldalú felbontása kapcsán érdemes tudni, hogy online felületről vásárolt terméket indoklás nélkül 14 napon belül vissza lehet küldeni. Az eladónak ugyanakkor szintén 14 napja van visszafizetni a pénzt azt követően, hogy megkapta a visszaküldött terméket. A kereskedőnek a teljes összeget meg kell térítenie, a szállítási költségeket is. A fogyasztónak ajánlott elolvasni a webáruház működésének feltételeit, hisz amennyiben a visszaküldés lehetősége nem szerepel ezek között, akkor további 12 hónappal meghosszabbodik az áru visszajuttatásának határideje.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...