Oviutalvány a szegényeknek
Utoljára módositva: 2019-08-29 11:05:49

Iskolaszerekre és ennivalóra költhető utalványt ad a szatmárnémeti szociális iroda (DAS) a szegény családban élő óvodás korú és az óvodát ténylegesen is látogató, szatmárnémeti illetőségű gyerekeknek; az összeg banális, de a polgármester szerint nőni fog.

Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester az ügy kapcsán elmondta, hogy tudomása szerint törvénymódosítást kér az illetékes minisztérium, hogy ne ötven lej, hanem ennek legalább a duplája legyen a havi támogatás. Változtatni kívánnak továbbá azon is, hogy ne fejenként 284 lejes jövedelemhatárig szóljon a jogosultság, tette hozzá a polgármester, hanem ez az összeg is nőjön, így többen legyenek azok a szegény gyerekek, akik ezt az óvodába járási támogatást kapják.

A most érvényes rendelkezés kimondja, hogy 50 lejes vásárlási utalványt kaphatnak azok a gyerekek, akik napi rendszerességgel látogatják valamelyik óvodáját a városnak, és olyan családból származnak, amelyikben az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a 284 lejt. A szeptemberben kezdődő, idei óvodai évre eddig 19 szatmárnémeti gyerek után igényelték ezt a támogatást, miközben szegény sorsú családból sajnos sokkal több van, mert a jólét nem a felső határként megszabott pár száz lejes havi jövedelemnél kezdődik.

A juttatás az év folyamán bármikor kérhető, nem csak az óvodakezdés előtti időszakban foglalkozik vele a DAS, és a nyári szünet két hónapja kivételével minden hónapra jár annak a gyereknek, aki teljesíti az óvodalátogatáshoz és a jövedelemhatárhoz szabott feltételeket. A feltételekkel kapcsolatban minden munkanap reggel fél kilenc és délután fél négy között lehet a szatmárnémeti DAS Ilieşti sétányon lévő székházában érdeklődni, de információkkal szolgálnak a 0261.714.195-ös telefonszámon is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...