Oviutalvány a szegényeknek
Utoljára módositva: 2019-08-29 11:05:49

Iskolaszerekre és ennivalóra költhető utalványt ad a szatmárnémeti szociális iroda (DAS) a szegény családban élő óvodás korú és az óvodát ténylegesen is látogató, szatmárnémeti illetőségű gyerekeknek; az összeg banális, de a polgármester szerint nőni fog.

Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester az ügy kapcsán elmondta, hogy tudomása szerint törvénymódosítást kér az illetékes minisztérium, hogy ne ötven lej, hanem ennek legalább a duplája legyen a havi támogatás. Változtatni kívánnak továbbá azon is, hogy ne fejenként 284 lejes jövedelemhatárig szóljon a jogosultság, tette hozzá a polgármester, hanem ez az összeg is nőjön, így többen legyenek azok a szegény gyerekek, akik ezt az óvodába járási támogatást kapják.

A most érvényes rendelkezés kimondja, hogy 50 lejes vásárlási utalványt kaphatnak azok a gyerekek, akik napi rendszerességgel látogatják valamelyik óvodáját a városnak, és olyan családból származnak, amelyikben az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a 284 lejt. A szeptemberben kezdődő, idei óvodai évre eddig 19 szatmárnémeti gyerek után igényelték ezt a támogatást, miközben szegény sorsú családból sajnos sokkal több van, mert a jólét nem a felső határként megszabott pár száz lejes havi jövedelemnél kezdődik.

A juttatás az év folyamán bármikor kérhető, nem csak az óvodakezdés előtti időszakban foglalkozik vele a DAS, és a nyári szünet két hónapja kivételével minden hónapra jár annak a gyereknek, aki teljesíti az óvodalátogatáshoz és a jövedelemhatárhoz szabott feltételeket. A feltételekkel kapcsolatban minden munkanap reggel fél kilenc és délután fél négy között lehet a szatmárnémeti DAS Ilieşti sétányon lévő székházában érdeklődni, de információkkal szolgálnak a 0261.714.195-ös telefonszámon is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...