Óvodaépületet avattak Domahidán
Utoljára módositva: 2014-03-20 09:03:17

Tegnap felavatták a domahidai iskola mellett felépült új óvodaépületet. A Szatmár Megyei Tanács által finanszírozott beruházás több mint százezer euróba került.

 

Az avatóünnepségen Gheorghe David polgármester köszöntötte az óvodásokat, a szülőket, a pedagógusokat és a meghívott vendégeket. Ismertette a községben zajló beruházásokat, melyeknek egy részét helyi forrásokból, más részét a Szatmár Megyei Tanács támogatásával, illetve pályázati pénzekből finanszíroznak. Az új óvodaépület kivitelezése több mint százezer euróba került, ez egyben a település egyik legszebb és legmodernebb épülete, ahol két óvodai csoportnak rendeztek be termet, és van egy nagy multifunkcionális terem, melyben különböző rendezvényeket is lehet szervezni. Az épületben egy magyar csoport (óvónő: Holtzberger Anita) húsz gyerekkel és egy román csoport (óvónő: Mihaela Bontea) tizenöt gyerekkel fog működni.

ékéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója facsemetét ajándékozott az intézménynek

A tanfelügyelőség részéről Szász Piroska és Claudiu Mondici főtanfelügyelő-helyettesek vettek részt, akik gratuláltak a megvalósításhoz. Elmondták, hogy ez az épület nagyon sokáig helyet biztosít majd a gyerekek iskolára való felkészítéséhez. Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke szintén gratulált a polgármesternek, akiről elmondta, hogy a legaktívabb, a legtöbb projektet készítő polgármesterek közé tartozik, és aki vigyáz arra, hogy a községhez tartozó nyolc település egyformán fejlődjön. Govor kiemelte, hogy a domahidaiak nagy része magyarul beszél, de a községvezetés nem tesz különbséget, egyformán fontosnak tartja a magyar és a román gyerekek minőségi oktatását. Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is hangsúlyozta, hogy a megye jelenlegi vezetésének az a célja, hogy érvényesüljön a multikulturalitás. Az a cél, hogy a legkisebb települések is fejlődjenek, és a lakosaik számára olyan életfeltételeket teremtsenek, amelyek az európai polgárokat megilletik. Mindehhez elengedhetetlen az oktatásügy fejlesztése. Az új óvodaépületet román görögkatolikus szertartás szerint szentelték fel, majd sor került annak bemutatására. Mivel az óvodaudvar az építkezés befejezése után kopár maradt, Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója egy facsemetével ajándékozta meg a tanintézetet, hogy ez legyen az első elültetett fa az udvaron, amelyet remélhetőleg sok más növény elültetése fog követni. Az igazgatónő arra biztatta a pedagógusokat, hogy a domahidai gyerekeket környezetvédő szellemben neveljék.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 23.
Figyelmetlen és kissé szétszórt. Egy új szerelem tereli el a figyelmét. Választottja nagyon megtisztelőnek érzi, hogy gondolt rá.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...