Óvodaépületet avattak Domahidán
Utoljára módositva: 2014-03-20 09:03:17

Tegnap felavatták a domahidai iskola mellett felépült új óvodaépületet. A Szatmár Megyei Tanács által finanszírozott beruházás több mint százezer euróba került.

 

Az avatóünnepségen Gheorghe David polgármester köszöntötte az óvodásokat, a szülőket, a pedagógusokat és a meghívott vendégeket. Ismertette a községben zajló beruházásokat, melyeknek egy részét helyi forrásokból, más részét a Szatmár Megyei Tanács támogatásával, illetve pályázati pénzekből finanszíroznak. Az új óvodaépület kivitelezése több mint százezer euróba került, ez egyben a település egyik legszebb és legmodernebb épülete, ahol két óvodai csoportnak rendeztek be termet, és van egy nagy multifunkcionális terem, melyben különböző rendezvényeket is lehet szervezni. Az épületben egy magyar csoport (óvónő: Holtzberger Anita) húsz gyerekkel és egy román csoport (óvónő: Mihaela Bontea) tizenöt gyerekkel fog működni.

ékéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója facsemetét ajándékozott az intézménynek

A tanfelügyelőség részéről Szász Piroska és Claudiu Mondici főtanfelügyelő-helyettesek vettek részt, akik gratuláltak a megvalósításhoz. Elmondták, hogy ez az épület nagyon sokáig helyet biztosít majd a gyerekek iskolára való felkészítéséhez. Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke szintén gratulált a polgármesternek, akiről elmondta, hogy a legaktívabb, a legtöbb projektet készítő polgármesterek közé tartozik, és aki vigyáz arra, hogy a községhez tartozó nyolc település egyformán fejlődjön. Govor kiemelte, hogy a domahidaiak nagy része magyarul beszél, de a községvezetés nem tesz különbséget, egyformán fontosnak tartja a magyar és a román gyerekek minőségi oktatását. Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is hangsúlyozta, hogy a megye jelenlegi vezetésének az a célja, hogy érvényesüljön a multikulturalitás. Az a cél, hogy a legkisebb települések is fejlődjenek, és a lakosaik számára olyan életfeltételeket teremtsenek, amelyek az európai polgárokat megilletik. Mindehhez elengedhetetlen az oktatásügy fejlesztése. Az új óvodaépületet román görögkatolikus szertartás szerint szentelték fel, majd sor került annak bemutatására. Mivel az óvodaudvar az építkezés befejezése után kopár maradt, Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója egy facsemetével ajándékozta meg a tanintézetet, hogy ez legyen az első elültetett fa az udvaron, amelyet remélhetőleg sok más növény elültetése fog követni. Az igazgatónő arra biztatta a pedagógusokat, hogy a domahidai gyerekeket környezetvédő szellemben neveljék.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 18:20
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 20:55
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...