Óvodafejlesztési projekt készül Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2018-07-08 00:15:18

A Regionális Operatív Program (POR) 2014–2020 10-es főtengelyének 10.1-es prioritási kiírása keretében szeretne támogatást nyerni a nagykárolyi önkormányzat a Iuliu Maniu utcán található 3-as számú óvoda felújítására és bővítésére.

A tervezett beruházás összértéke 4,744 millió lej, derült ki a kedden megtartott nagykárolyi tanácsülésen.

„Ez a legfontosabb pontja a mai gyűlésünknek, mondhatnánk azt is, hogy ezért a napirendi pontért kellett összehívnunk a július eleji tanácsülést” — fogalmazott Kovács Jenő polgármester.

A tervezett beruházás révén egy újabb épületszárnnyal bővülne befelé a már meglévő rész. Az új épületet emeleti résszel tervezik.

A már meglévő épület belső részét is megújítanák, ennek az elképzelésnek az értelmében korszerűsítenék a termeket, illetve kialakítanák a szükséges nagyságú és felszereltségű termeket a hosszított programmal működő csoportok számára, így ebben az intézményben is beindulhatna a délutáni program.

A tervezett új épületrész emeleti részén négy csoport számára alakítanának ki termeket, a földszinti részen pedig multifunkcionális, illetve adminisztratív célra használt termek kapnának helyet. Az óvoda területén egy korszerűen felszerelt játszótér is helyet kapna. A már meglévő épületrész hőszigetelésére is hangsúlyt fektetnének, áll a tervezetben.

Az épületbe való bejutás az udvar belső részéről történne, s a bejárati részt a mozgássérültek számára is hozzáférhetővé tennék. Az emeleti rész könnyebb megközelíthetősége érdekében lifttel segítenék a mozgássérültek közlekedését.

Minden óvodai csoport külön öltözőt kapna, valamint mosdót és az aktuális szabályoknak megfelelő hálótermet. Ebédlővel is bővülne az intézmény, áll a tervezetben. Az elképzelések szerint az intézmény új bútorzatot is kapna.

A nagykárolyi tanácsosok megszavazták az óvoda korszerűsítéséről szóló határozattervezetet.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:00
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...