Óvodafejlesztési projekt készül Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2018-07-08 00:15:18

A Regionális Operatív Program (POR) 2014–2020 10-es főtengelyének 10.1-es prioritási kiírása keretében szeretne támogatást nyerni a nagykárolyi önkormányzat a Iuliu Maniu utcán található 3-as számú óvoda felújítására és bővítésére.

A tervezett beruházás összértéke 4,744 millió lej, derült ki a kedden megtartott nagykárolyi tanácsülésen.

„Ez a legfontosabb pontja a mai gyűlésünknek, mondhatnánk azt is, hogy ezért a napirendi pontért kellett összehívnunk a július eleji tanácsülést” — fogalmazott Kovács Jenő polgármester.

A tervezett beruházás révén egy újabb épületszárnnyal bővülne befelé a már meglévő rész. Az új épületet emeleti résszel tervezik.

A már meglévő épület belső részét is megújítanák, ennek az elképzelésnek az értelmében korszerűsítenék a termeket, illetve kialakítanák a szükséges nagyságú és felszereltségű termeket a hosszított programmal működő csoportok számára, így ebben az intézményben is beindulhatna a délutáni program.

A tervezett új épületrész emeleti részén négy csoport számára alakítanának ki termeket, a földszinti részen pedig multifunkcionális, illetve adminisztratív célra használt termek kapnának helyet. Az óvoda területén egy korszerűen felszerelt játszótér is helyet kapna. A már meglévő épületrész hőszigetelésére is hangsúlyt fektetnének, áll a tervezetben.

Az épületbe való bejutás az udvar belső részéről történne, s a bejárati részt a mozgássérültek számára is hozzáférhetővé tennék. Az emeleti rész könnyebb megközelíthetősége érdekében lifttel segítenék a mozgássérültek közlekedését.

Minden óvodai csoport külön öltözőt kapna, valamint mosdót és az aktuális szabályoknak megfelelő hálótermet. Ebédlővel is bővülne az intézmény, áll a tervezetben. Az elképzelések szerint az intézmény új bútorzatot is kapna.

A nagykárolyi tanácsosok megszavazták az óvoda korszerűsítéséről szóló határozattervezetet.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 15:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...