Packázik a Tehnic Asist – útjavítás helyett
Utoljára módositva: 2019-11-15 08:20:36

Újabb botrány tarkítja a 193A (homoródi) út amúgy sem színtelen történetét — Simion Ardelean homoródi polgármester demonstrációt tervezett az áldatlan állapotok miatt, s terve szerint a lakosokkal közösen a szatmárnémeti Közigazgatási Palota, azaz a megyei tanács előtt adtak volna hangot elégedetlenségüknek tegnap délben.

A csődület-törvény előírásait betartva, a demonstrációra engedélyt kért a szatmárnémeti polgármesteri hivataltól, amelyet meg is kapott ugyan, de állítása szerint már túl későn ahhoz, hogy a hetek óta hangoztatott-tervezett tiltakozó akciót meg tudja szervezni — felháborodásának minden lehetséges (közösségi hálós és on-line média) fórumon hangot adott, amivel csak tovább szította az amúgy sem nyugodt közhangulatot. A történet „furcsasága” csak az, hogy a megyei tanács vezetősége egy nappal korábban felkereste az amúgy mérnöki végzettségű, szociáldemokrata polgármestert és okmányokkal alátámasztva, töviről – hegyire elmagyarázták a dolgok állást és úgy tűnt, meg is értette azt: ebben a pillanatban az „építőtelepnek” minősített, 43 kilométer hosszúságú útszakaszon a botoşani bírák legutolsó döntése értelmében ismét a fizetésképtelenségi és csődeljárás alatt lévő Tehnic Asis útépítő cég az „úr” — csak éppen nem akarja folytatni a munkálatokat, sőt peres úton próbálja elérni, hogy újraszámolják (aktualizálják) a szerződésben szereplő munkadíjat és építőanyagárakat. Az útfelújítást több mint négy évvel ezelőtt bocsátották közbeszerzésre, a Tehnic Asist (akkoriban még az ország legnagyobb útépítő cégeként) több mint két éven keresztül fellebbezgetett a licitet megnyerő cégek ellen, míg végül az ő markát ütötte a szerződés — s nem mellesleg a becsült kivitelezési érték feléért vállalta be a munkavégzést, aztán hat alvállalkozóval közösen kezdett neki is kezdett a 88 millió lej értékű nagyberuházás tervezésének és kivitelezésének, majd fizetésképtelenséget jelentve, csapot-papot, járhatatlan utat hátrahagyva „visszavonult”. Most pedig azt szeretné elérni, ha már a bírák dologra kényszerítenék, hogy a kivitelezési árakat aktualizálják. „A botoşani bírák munkavégzésre kényszerítő döntése ellen mi is fellebbeztünk, tiltakozásunkat ma, november 14–én kellett volna tárgyalják, de elhalasztották november 27–re — addig áll megint minden. Eddig még bármilyen bírósági döntés született az évek alatt az ügyben, a Tehnic Asist 24 óra alatt újabb jogi csűrcsavarral megtámadta azt, épp ezért új sejtem: messze még a történet vége. Nagyon jól tudjuk, milyen az út állapota, értjük az emberek felháborodását, csak épp jogilag kötve a kezünk. És megmozdulásokra, demonstrációra sincs szükség, eddig is bárki, bármikor bejöhetett, elmondhatta a panaszát — persze kampány van és egy demonstráció az mindig ‘jól mutat’” — summázta Pataki Csaba tanácselnök.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...