Paleologu: a bizalmatlansági indítvány őszinteségi teszt a PNL számára
Utoljára módositva: 2019-09-27 13:15:15

A Viorica Dăncilă vezette kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány „őszinteségi teszt” a Nemzeti Liberális Párt (PNL) számára — állítja a Népi Mozgalom Párt (PMP) államfőjelöltje, Theodor Paleologu.

„Ha valóban le akarják váltani a kormányt, sikerülni fog nekik. Jövő héten kiderül, hogy korrektek-e vagy képmutatóak. Ez egy őszinteségi teszt a PNL számára” — fogalmazott egy pénteki sajtótájékoztatón Paleologu, amikor arról kérdezték az újságírók, szerinte mekkora esélye van annak, hogy a bizalmatlansági indítvány átmenjen a parlamenten.

Paleologu szerint „az ellenzék felelőssége, de főként a PNL-é, hogy bebizonyítsa, komolyan gondolja ezt a bizalmatlansági indítványt, és nem puszta gesztikulálás, mint az eddigiek”.

„Számomra világos, hogy Iohannis úr Dăncilă asszonyt szeretné ellenfélnek a második fordulóban, emiatt van még hatalmon a Dăncilă-kormány. Tehát itt az ellenzék, főként a PNL felelősségéről van szó” — mutatott rá Paleologu.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a PNL vállalni fogja-e a kormányzást, ha az indítvány átmegy és a Dăncilă-kormány megbukik, a PMP államfőjelöltje azt válaszolta, hogy ezt Ludovic Orbantól kérdezzék meg, ő a legfőbb ellenzéki párt vezetője.

Azt is megkérdezték tőle, hogy szerinte az ellenzéki pártok képesek lesznek-e konszenzusra jutni a kormány átvételének kérdésében, ha a kabinet megbukik. „Ha én leszek az elnök, akkor biztosan, ha nem, akkor attól félek, folytatni fogjuk ezt a parttalan vitát, amit a románok szerintem már rég meguntak” — válaszolt Theodor Paleologu.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...