Paleologu: a bizalmatlansági indítvány őszinteségi teszt a PNL számára
Utoljára módositva: 2019-09-27 13:15:15

A Viorica Dăncilă vezette kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány „őszinteségi teszt” a Nemzeti Liberális Párt (PNL) számára — állítja a Népi Mozgalom Párt (PMP) államfőjelöltje, Theodor Paleologu.

„Ha valóban le akarják váltani a kormányt, sikerülni fog nekik. Jövő héten kiderül, hogy korrektek-e vagy képmutatóak. Ez egy őszinteségi teszt a PNL számára” — fogalmazott egy pénteki sajtótájékoztatón Paleologu, amikor arról kérdezték az újságírók, szerinte mekkora esélye van annak, hogy a bizalmatlansági indítvány átmenjen a parlamenten.

Paleologu szerint „az ellenzék felelőssége, de főként a PNL-é, hogy bebizonyítsa, komolyan gondolja ezt a bizalmatlansági indítványt, és nem puszta gesztikulálás, mint az eddigiek”.

„Számomra világos, hogy Iohannis úr Dăncilă asszonyt szeretné ellenfélnek a második fordulóban, emiatt van még hatalmon a Dăncilă-kormány. Tehát itt az ellenzék, főként a PNL felelősségéről van szó” — mutatott rá Paleologu.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a PNL vállalni fogja-e a kormányzást, ha az indítvány átmegy és a Dăncilă-kormány megbukik, a PMP államfőjelöltje azt válaszolta, hogy ezt Ludovic Orbantól kérdezzék meg, ő a legfőbb ellenzéki párt vezetője.

Azt is megkérdezték tőle, hogy szerinte az ellenzéki pártok képesek lesznek-e konszenzusra jutni a kormány átvételének kérdésében, ha a kabinet megbukik. „Ha én leszek az elnök, akkor biztosan, ha nem, akkor attól félek, folytatni fogjuk ezt a parttalan vitát, amit a románok szerintem már rég meguntak” — válaszolt Theodor Paleologu.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...