×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Paleologu: a bizalmatlansági indítvány őszinteségi teszt a PNL számára

2019.09.27 - 13:10
Megosztas :
 • Paleologu: a bizalmatlansági indítvány őszinteségi teszt a PNL számára

  A Viorica Dăncilă vezette kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány „őszinteségi teszt” a Nemzeti Liberális Párt (PNL) számára — állítja a Népi Mozgalom Párt (PMP) államfőjelöltje, Theodor Paleologu.

  „Ha valóban le akarják váltani a kormányt, sikerülni fog nekik. Jövő héten kiderül, hogy korrektek-e vagy képmutatóak. Ez egy őszinteségi teszt a PNL számára” — fogalmazott egy pénteki sajtótájékoztatón Paleologu, amikor arról kérdezték az újságírók, szerinte mekkora esélye van annak, hogy a bizalmatlansági indítvány átmenjen a parlamenten.

  Paleologu szerint „az ellenzék felelőssége, de főként a PNL-é, hogy bebizonyítsa, komolyan gondolja ezt a bizalmatlansági indítványt, és nem puszta gesztikulálás, mint az eddigiek”.

  „Számomra világos, hogy Iohannis úr Dăncilă asszonyt szeretné ellenfélnek a második fordulóban, emiatt van még hatalmon a Dăncilă-kormány. Tehát itt az ellenzék, főként a PNL felelősségéről van szó” — mutatott rá Paleologu.

  Arra a kérdésre, hogy szerinte a PNL vállalni fogja-e a kormányzást, ha az indítvány átmegy és a Dăncilă-kormány megbukik, a PMP államfőjelöltje azt válaszolta, hogy ezt Ludovic Orbantól kérdezzék meg, ő a legfőbb ellenzéki párt vezetője.

  Azt is megkérdezték tőle, hogy szerinte az ellenzéki pártok képesek lesznek-e konszenzusra jutni a kormány átvételének kérdésében, ha a kabinet megbukik. „Ha én leszek az elnök, akkor biztosan, ha nem, akkor attól félek, folytatni fogjuk ezt a parttalan vitát, amit a románok szerintem már rég meguntak” — válaszolt Theodor Paleologu.

  AGERPRES

  Cookie