Páli fordulat: Popa marad Tasnádon
Utoljára módositva: 2019-01-14 17:23:34

Kedden kezdi a téli felkészülést a tavaszi folytatásra a Tasnádi Unirea labdarúgócsapata. A harmadosztályos alakulat vezetősége megegyezett edzőivel, így marad a kispadon a Popa, Suciu páros.

Mégsem lesz edzőváltás a megye egyetlen divíziós labdarúgócsapatánál, a Tasnádi Unirea vezetősége ugyanis meggyőzte a Cristian Popa, Ovidiu Suciu edzőpárost, hogy legalább az idény végéig maradjanak a kispadon és irányítsák a legénységet. Így a Liga 3 5. csoportjának 9. helyén tanyázó együttese kedden meg is kezdi a felkészüléseket a bajnokság márciusi kezdésére: 17.30 órakor a szatmárnémeti Bălcescu-Petőfi Általános Iskola udvarán levő műfüves pályán rendezi az első találkozót a legénységgel.

Cristi Popa lapunknak elmondta, hosszasan tárgyalt a klub vezetőivel és bizalmat szavazott neki. „Bízom abban, hogy amit most mondtak, azt valóra váltják. Pénzügyi stabilitást ígértek. Igaz, a helyi önkormányzat márciusig nem tud adni semmit, de ez annak tudható be, hogy csak akkor készül el a költségvetés. Bízom abban, hogy utána stabilizálódik a helyzet, hiszen szeretném folytatni a megkezdett munkát. Néhány alapjátékos elmegy, de bízom benne, hogy nem kerülünk majd kiesőzónába” — mondta a 38 éves szakvezető.

Mint arról beszámoltunk, a csapat játékosai és a szakmai stáb október óta nem kapott fizetést. A múlt héten Popa ezért jelentette ki, hogy távozni akar Tasnádról. Ciul, Nemeș és Parnău meg sem hosszabbították decemberben lejárt szerződésüket, ők a Liga 2-es Nagyváradi Luceafărulnál vannak próbajátékon. Anton angliai munkát vállalt, Stanciu iránt a Nagybányai Minaur, Vădarért pedig a Szatmárnémeti VSK-Olimpia jelentkezett be. Székely és Varga a tasnádi klub engedélyével az AFK Csíkszeredánál vannak próbajátékon. Így Popa vezetőedző elmondta, körülbelül 12 játékosra számít a mai első idei találkozón, köztük 2-3 új szerzemény is ott lehet.

Popa tavaly télen érkezett Tasnádra. Vezetésével az Unirea a 9. helyen zárta első Liga 3-as idényét. Ugyanakkor a nevéhez kötődik, hogy irányítása alatt az üdülőváros csapata 9 mérkőzés óta veretlen hazai pályán, ebből 3 győzelem és 4 döntetlen ebben az idényben született.

A 2018-2019-es szezon március 2-án folytatódik, a tasnádiak pedig idehaza a szászrégenieket fogadják.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...