Pályázati pénzek a városnak
Utoljára módositva: 2019-09-19 09:56:08

Amelyik finanszírozás szeptember első napjaiban még csak egy határozattervezet volt, az a héten már konkrét formát is öltött.

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere újabb határon átnyúló együttműködést elősegítő projekt finanszírozási szerződését írta alá kedden. Eszerint Szatmárnémeti és az ukrajnai Ungvár 109 874 eurót nyertek a térfigyelő kamerarendszereik bővítésére, az összeg egyik feléből, 49 224 euróból gazdálkodhat Szatmárnémeti.

„A Regionális Operatív Program (ROP) pályázati kiírásán belül 28 millió eurót sikerült szereznünk városfejlesztésre, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ezzel megelégednénk. Továbbra is az egyik prioritásunk az uniós források kiaknázása, ezúttal pedig az ukrajnai testvérvárosunkkal sikerült nyertes pályázatot benyújtanunk. A négy közös projektünkből az első megkapta a finanszírozást, három másik pedig elbírálás előtt áll” — mondta az aláírást követően a polgármester.

Amint azt Kereskényi Gábor is kifejtette a fentiekben, további három közös pályázat is le lett adva, ezek kiértékelésére az előttünk álló időszakban kerül majd sor. A különösen tehetséges diákok továbbfejlesztésével foglalkozó Kiválósági Központ berendezésének bővítésére 59 868 euró érkezhet, a kézműves-tevékenységek támogatására és népszerűsítésére pedig 140 268 euró.

A biztonság, oktatás és hagyományőrzés után nem maradhatott ki a kultúra sem, a Szatmárnémeti Északi Színház stúdiótermének korszerűsítését 564 400 eurónyi pályázati pénzből szeretné megvalósítani a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...