Panasz a juhokra
Utoljára módositva: 2014-07-22 19:22:43

A prefektus fogadóóráján egyebek mellett a Nagyrét környékén juhokat legeltetőkre panaszkodtak, akik állítólag fenyegetőznek is.

Többen panaszkodtak a juhok által okozott kárra

Személyes problémákkal és föld-visszaszolgáltatással kapcsolatos gondokkal keresték fel a tegnap a legtöbben Eugeniu Avram prefektust. Egy nő és két férfi pedig arra panaszkodott, hogy egy Faur nevű tulajdonos juhait a Nagyréten levő földjeiken legelteti. Amint Fiacsko Ilona és Pop Aurel beszámolójából kiderül, nem ez az első eset, hogy az állatokkal lelegeltetik a bevetett földjeiket. Tavaly is a prefektúrához fordultak ez ügyben, akkor meg is oldódott a problémájuk, most viszont állításuk szerint visszatértek a juhászok és amellett, hogy károkat okoznak, még szemtelenek is. Pop Aurel szerint a 80 felé járó idős nőt meg is fenyegették, amikor felszólította őket, hogy hagyják el a telkét. Mint elmondták, a Szamos-töltésben is kárt okoznak a legelő állatok, melyek miatt a tetején futó kerékpárút is megrongálódott. A kormánymegbízott értesítette a vízügyi hatóságot a panaszról, továbbá felhívta Liviu Tăut megyei helyettes rendőrparancsnokot, akit azzal bízott meg, hogy szervezzen egy találkozót a juhtulajdonos, a megkárosítottak és a prefektúra képviselői között. Egy fiatal nő ugyanakkor arra kérte a prefektust, hogy segítsen az anyósával kapcsolatos problémája megoldásában. Mint kifejtette, az idős asszony le van bénulva, és egy ideje nincs lehetőségük megoldani, hogy állandó felvigyázó legyen mellette. Arra kérte Eugeniu Avramot, hogy segítsen előbbre hozni a rokkantsági fokot megállapító bizottságnál a szeptember 29-re tett előjegyzését, mivel a rokkantságot igazoló irat nélkül nincs esélyük az anyósát beinternálni az idősek otthonába. A kormánymegbízott a gyermekvédelmi hatósághoz irányította, előbb pedig odatelefonált, hogy megsürgesse az ügymenetet.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...