Panasz a juhokra
Utoljára módositva: 2014-07-22 19:22:43

A prefektus fogadóóráján egyebek mellett a Nagyrét környékén juhokat legeltetőkre panaszkodtak, akik állítólag fenyegetőznek is.

Többen panaszkodtak a juhok által okozott kárra

Személyes problémákkal és föld-visszaszolgáltatással kapcsolatos gondokkal keresték fel a tegnap a legtöbben Eugeniu Avram prefektust. Egy nő és két férfi pedig arra panaszkodott, hogy egy Faur nevű tulajdonos juhait a Nagyréten levő földjeiken legelteti. Amint Fiacsko Ilona és Pop Aurel beszámolójából kiderül, nem ez az első eset, hogy az állatokkal lelegeltetik a bevetett földjeiket. Tavaly is a prefektúrához fordultak ez ügyben, akkor meg is oldódott a problémájuk, most viszont állításuk szerint visszatértek a juhászok és amellett, hogy károkat okoznak, még szemtelenek is. Pop Aurel szerint a 80 felé járó idős nőt meg is fenyegették, amikor felszólította őket, hogy hagyják el a telkét. Mint elmondták, a Szamos-töltésben is kárt okoznak a legelő állatok, melyek miatt a tetején futó kerékpárút is megrongálódott. A kormánymegbízott értesítette a vízügyi hatóságot a panaszról, továbbá felhívta Liviu Tăut megyei helyettes rendőrparancsnokot, akit azzal bízott meg, hogy szervezzen egy találkozót a juhtulajdonos, a megkárosítottak és a prefektúra képviselői között. Egy fiatal nő ugyanakkor arra kérte a prefektust, hogy segítsen az anyósával kapcsolatos problémája megoldásában. Mint kifejtette, az idős asszony le van bénulva, és egy ideje nincs lehetőségük megoldani, hogy állandó felvigyázó legyen mellette. Arra kérte Eugeniu Avramot, hogy segítsen előbbre hozni a rokkantsági fokot megállapító bizottságnál a szeptember 29-re tett előjegyzését, mivel a rokkantságot igazoló irat nélkül nincs esélyük az anyósát beinternálni az idősek otthonába. A kormánymegbízott a gyermekvédelmi hatósághoz irányította, előbb pedig odatelefonált, hogy megsürgesse az ügymenetet.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...