Panaszokat okozhat a hirtelen lehűlés
Utoljára módositva: 2018-09-23 11:03:03

Az előrejelzések szerint következő napokban Szatmár megyében is drasztikusan csökken a hőmérséklet, ami megterheli a szervezetet, ilyenkor megnő az infarktus és az agyvérzés gyakorisága.

A lakosság közel fele frontérzékeny, ezt már több tanulmányban is megállapították. Nagyon kevesen mentesek teljesen a frontérzékenységtől: az emberek jó része megfigyelheti magán ezeket a tüneteket olyankor, amikor valamilyen nagyobb változás előtt áll az időjárásunk, vagy éppen valami heves meteorológiai jelenség zajlik. Az elkövetkező napokban Szatmár megyében is drasztikus hőmérséklet-csökkenésre lehet számítani az érkező hidegfront miatt, ami komoly hatással lehet az emberek idegrendszerére, szervezetében lezajló folyamatokra.

A rendelkezésre álló megfigyelések alapján a hidegfront érkezése után általában megnő az infarktus és az agyvérzés gyakorisága, az ízületi fájdalmakkal, reumával küszködők számára is nehezebb napok következhetnek, sőt, a koraszülések száma is emelkedhet.

Amint azt dr. Bzduch Zsolt neurológus főorvos már korábban is elmondta lapunknak, a fronthatás kiváltotta érzékenységet mérsékelhetjük, ha lehetőség szerint megpróbáljuk kerülni a stresszt, odafigyelünk a megfelelő folyadékbevitelre, naponta végzünk testmozgást, kimozdulunk a természetbe, hiszen a szabadban végzett, rendszeres mozgás hangulatjavító hatással bír, serkenti az immunrendszert, és csökkenti a stresszhormonok szintjét. Igyekezzünk egészségesen étkezni, természetes vitaminokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani! A rohanó hétköznapok során nagy hangsúlyt kell fektetni az egészségünkre, a helyes, egészséges táplálkozásra, kerülve az alkoholfogyasztást és a dohányzást. Az egészséges táplálkozás és a mozgásban gazdag életmód következtében idővel a szervezet is rugalmasabban fog reagálni az időjárás változásaira, a légköri hatásokra.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...