Pankota nyert, kötelező a győzelem
Utoljára módositva: 2016-04-29 14:55:44

Hatból két pontot tudott szerezni ebben az idényben a Tatrangi Unirea elleni bajnoki meccseken a Szatmárnémeti FC Olimpia, pedig a brassóiak akkor is rosszabban álltak a csoport táblázatában.

Nincs más alternatíva a szombati bajnoki mérkőzésen: a Liga 2 rájátszásának a 4. fordulójában hazaim pályán le kell győzze a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgócsapata a vendég Tatrangi Unireát.

Mircea Bolba edző legénysége az alsóház eddigi három mérkőzésén majdnem tökéletesen szerepelt. Három meccsből két győzelem és egy idegenbeli döntetlen (az éllovas CSM Râmnicu Vâlcea otthonában) a mérleg, amely felhozta a csapatot a táblázat „mélyéről”. Azért, hogy a táblázatban a bentmaradást érő helyre esélye legyen az Olimpiának, szombaton nem szabad hibáznia. Leginkább a kiesőhelyen álló csapatokkal szemben nem szabad hibás lépéseket tenni. Úgy tűnik ugyanis, hogy a tatrangiak már nem menekülhetnek meg a biztos kieséstől, ráadásul a rájátszásban puskaporos a hangulat a Brassó megyei alakulatnál. A legutóbbi bajnokin, az ifikkel felálló Resicabányai Metalul elleni 1–1-es döntetlen után Kiss József, az Unirea elnöke kifakadt, és három játékosát, Călin Pădurarut, Robert Vasiloit és Alin Damiant kirúgta. Kevés híján az edző, Dan Bona is erre a sorsa jutott, de a klubvezető jobb belátásra tért, így a szakvezető az idény végéig marad az Unirea kispadján. „jó játékot és jó eredményt várok a csapattól Szatmárnémetiben” — szólt Kiss utasítása.

Kérdés, hogy ezek után milyen lehet a hangulat a brassói alakulat öltözőjében. A győzelmi kényszer és a klub vezetőinek durva kritikája rányomhatja a bélyegét a kevésbé rutinos játékosok teljesítményére, de a tapasztaltabbak is vélhetően úgy állnak fel a meccsekre, hogy közben arra gondolnak, hova szerződjenek nyáron. Ráadásul Bona nem számíthat első számú kapusára, Dorin Perianura sem.

Mindezek ellenére Mircea Bolba edző óvva inti játékosait, hogy ne bízzák el magukat. „Nem érdekelnek a gondjaik, az rendezzék el maguknak. Mi csakis a saját játékunkra szabad összpontosítanunk. Kötelező megnyerni a következő négy meccset, a tatrangiak és a resicaiak elleni oda-visszavágó találkozókat, hogy esélyünk maradjon megszabadulni a biztos kiesést jelentő helyektől. Szombaton nagyon nehéz meccsünk lesz, hiszen Tatranggal mindig szoros csatákat vívtunk. Ne felejtsük el, hogy az alapszakasz visszavágóján 1–1-es döntetlent játszottak itt, és akkor is már alattunk voltak a táblázatban. Ugyanakkor az ottani, odavágón is ikszeltek a fiúk — figyelmeztetett Bolba. — Nagy hiba lenne számunkról, ha úgy állnánk fel, hogy a szimpla jelenléttel is győztesként titulálnánk ki magunkat. Ha ugyanazzal a lendülettel játszunk mint az elmúlt három meccsen, akkor győzhetünk. És ez az egyetlen elfogadható eredmény.”

A két együttes egyébként először a Liga 3 2011/12-es idényében találkozott egymással, akkor mindkét csapat megnyerte a a hazai bajnoki mérkőzését. Így történt ez a 2014/15-ös Liga 2-es szezonban is, amikor az alapszakaszban, majd a rájátszás felsőházában is két szatmári és két tatrangi hazai sikert jegyeztek. Ebben az idényben viszont a tatrangi 2–2 után 1–1 volt az alapszakasz szatmári visszavágója.

Pénteken egyébként lejátszották a Pankotai Șoimii – CSM Râmnicu Vâlcea mérkőzést: meglepetésre a hazaiak emberhátrányben nyertek 3–2-re, így megőrizhetik egyelőre a biztos bentmaradást jelentő helyüket. Az Olimpia csak akkor kerülhet ki a veszélyzónából, ha három pontot szerez a mai találkozón.

A szombati FC Olimpia – Tatrangi Unirea találkozó 11 órakor kezdődik.

Liga 2, rájátszás, 4. forduló

Alsóház

Szatmárnémeti FC Olimpia – Tatrangi Unirea

Kolozsvári U – Resicabányai Metalul.

Pénteken rendezték

Pankotai Șoimii – CSM Râmnicu Vâlcea 3–2.

Az állás: 1. Vâlcea 25 pont/4 mérkőzés, 2. Pankota 22/4, 3.OLIMPIA 18/3, 4. Kolozsvár 17/3, 5. Tatrang 11/3, 6. Resica –10/3.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szelektíven gyűjtöd-e a szemetet?
Igen, mindig figyelek arra, hogy lehetőségeim szerint külön gyűjtsem a hulladékot
A háztartási hulladékot nem gyűjtöm szelektíven, de az elektronikai cikkeket külön szoktam leadni
Legfeljebb a papírt, műanyagot gyűjtöm külön
Nem gyűjtöm szelektíven a szemetet, hiszen a kukákban úgyis összekeverednek a hulladékok tapasztalataim szerint
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. március 25.
Talán nem azt hozod, amit várnak tőled, ami talán mindenkiben feszültséget kelt. Talán te magad is egyre feszültebb leszel a gondolattól, hogy mások nem elégedettek veled. Tudod, mit szoktál gondolni, amikor valaki elmeséli, hogy nem értik meg? Igen, azt, hogy a kommunikáció lenne a megoldás. Ez így van a te életedben is.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 25.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...