Parkolóbérlés csak műszakival
Utoljára módositva: 2018-01-12 16:58:53

Szervezettebb a szatmárnémeti parkolási felügyelet élete mint volt a korábbi években, alig van várakozási idő a befizetésekkor, bankkártyával is lehet fizetni és nyílt új pénztár is.

Nem volt sorban állás pénteken a parkolási felügyelet Szamos piaci pénztárainál, ésszerűsítették a munkát a hivatalban. Mint ismert, a városvezetés megszüntetett mindenféle parkolási ingyenességet a városban, így mintegy 1700-zal többen fognak városközponti parkolóhelyet bérelni és ennyivel is többen érkeznek majd befizetni a parkolási felügyelethez. A tumultust megelőzendő új irodát hoztak létre a Szamos piaci székházban, ahol tegnap négyen fogadták azokat az autósokat, akik lakótelepi parkolójuk bérletét hosszabbítanák meg 2018-ra — több mint 2000 ilyen ügyfélre számítanak még ebben a hónapban —, így nincsenek túlterhelve a pénztárak. Január 31-éig van idejük meghosszabbítani bérletüket, akik lakótelepi parkolóhelyet béreltek maguknak tavaly. Speciális órarendet is bevezettek a fokozott üzem miatt a parkolási felügyeleti pénztáraknál, januárban hétfőtől péntekig nyolc és öt között tartanak nyitva, ez is idén bevezetett újdonság. Februártól viszont visszaáll a régi rend: hétfőn, szerdán és pénteken nyolctól négyig, kedden és csütörtökön pedig kilenctől ötig lesznek nyitva.

Ettől az évtől vezették be azt az új szabályt, hogy csak érvényes műszaki engedéllyel rendelkező autó esetében adnak ki lakótelepi vagy városközponti parkolóbérletet, voltak ugyanis olyanok szép számmal, akiknek megérte száz-kétszáz lejért bérelt parkolóhelyen tartani a csotrogányt. Idéntől ezt a kiskaput bezárta a városvezetés. Előrelátóan aktiválják a frissen kijelölt, de még nem bérelhető helyeket is a parkolási felügyelők, a 17-es, a Carpaţi I és II lakótelepek fizetős helyeit kibérelni szándékozókat csak február közepétől várják az irodába, miután a múlt évi bérleteiket megújítók rohama január végén csitul. A meg nem újított bérletek nyomán felszabaduló megállóhelyek elfoglalására február 1. és 15. között várják a várólistásokat.

Tavaly mintegy három és félezer parkolóhelyért fizettek az emberek a lakótelepeken, közülük az elmúlt tíz napban 1200-an érvényesítették erre az évre is a parkolóhelyüket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...