Parkosítják Mezőterem központját
Utoljára módositva: 2018-12-06 12:39:39

Jól haladnak a mezőteremi parkosítási és területrendezési munkálatok. Az elmúlt bő egy hónapban sok helyen szépült a községközpont, térköves járdák, virággruppok, pázsit és új kukák jelentek meg.

Mivel a nyár folyamán volt éppen elég tennivaló Mezőterem községben, a zöldövezetek rendezése, a község parkosítása és a közterületek rendezése az év végére maradt. Tar Miklós polgármester lapunknak elmondta, hogy az elmúlt bő egy hónap leforgása alatt közel 40 000 lejt költött az önkormányzat térkövezésre és parkosításra a községben.

Most elsősorban Mezőterem központjára összpontosultak a munkálatok, így a templom és a kultúrotthon környékét, valamint a főutcát tették rendbe, illetve a régi malom előtti kereszteződésben zajlik még a munka, ott egy buszmegálló építésén, illetve további parkosításon dolgoznak, így talán még a nagyobb hideg beállta előtt sikerül is befejezni, amit az idei évre beütemeztek.

Az eddigi munkálatok során mintegy 150 díszfát ültetett el a helyi önkormányzat, ezek között voltak gömbakácok, szivarfák, hárs- és fűzfák, valamint számos tuja is. Helyenként füvesítettek is, illetve 200 darab árvácskát is elültettek, ezeket kőimitáló kültéri díszedényekbe helyezték el, gömbtuják társaságában.

A polgármester arról is beszélt, hogy jövőre folytatnák a községben zajló területrendezési munkálatokat: „Amint kitavaszodik, szeretnénk folytatni a zöldövezetek kiépítését és rendbetételét, de már most is szebbé tettük a községet. Sajnos csak év végére tudtuk megvalósítani mindezt, mert eddig nem tudtuk biztosan, hogyan is zárjuk anyagiak terén az idei évet, s mivel maradt némi pénzünk az idei költségvetésből, szerettük volna hasznosan elkölteni” — fogalmazott a község vezetője.

A frissen kialakított zöldövezeteket korlátszerűen kialakított, alacsony lánccal összekötött oszlopok szegélyezik, megvédve a friss pázsitot az esetlegesen szabálytalanul parkoló autóvezetőktől.

Ugyanakkor a munkálatok során a község mindhárom településén hirdetőtáblákat és új szemeteskukákat is elhelyezett az önkormányzat,

Tar Miklós elmondta, hogy jól halad a Vezend és a Portelek határában készülő ravatalozó építése is; úgy néz ki, idén el is készül a beruházás, amit a polgármesteri hivatal és a vezendi egyház közösen finanszíroztak. A beruházás összértéke 170 000 lej, a polgármester szerint pedig már csak az épület padlócsempézése van hátra a munkálatokból.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...