Parkosítják Mezőterem központját
Utoljára módositva: 2018-12-06 12:39:39

Jól haladnak a mezőteremi parkosítási és területrendezési munkálatok. Az elmúlt bő egy hónapban sok helyen szépült a községközpont, térköves járdák, virággruppok, pázsit és új kukák jelentek meg.

Mivel a nyár folyamán volt éppen elég tennivaló Mezőterem községben, a zöldövezetek rendezése, a község parkosítása és a közterületek rendezése az év végére maradt. Tar Miklós polgármester lapunknak elmondta, hogy az elmúlt bő egy hónap leforgása alatt közel 40 000 lejt költött az önkormányzat térkövezésre és parkosításra a községben.

Most elsősorban Mezőterem központjára összpontosultak a munkálatok, így a templom és a kultúrotthon környékét, valamint a főutcát tették rendbe, illetve a régi malom előtti kereszteződésben zajlik még a munka, ott egy buszmegálló építésén, illetve további parkosításon dolgoznak, így talán még a nagyobb hideg beállta előtt sikerül is befejezni, amit az idei évre beütemeztek.

Az eddigi munkálatok során mintegy 150 díszfát ültetett el a helyi önkormányzat, ezek között voltak gömbakácok, szivarfák, hárs- és fűzfák, valamint számos tuja is. Helyenként füvesítettek is, illetve 200 darab árvácskát is elültettek, ezeket kőimitáló kültéri díszedényekbe helyezték el, gömbtuják társaságában.

A polgármester arról is beszélt, hogy jövőre folytatnák a községben zajló területrendezési munkálatokat: „Amint kitavaszodik, szeretnénk folytatni a zöldövezetek kiépítését és rendbetételét, de már most is szebbé tettük a községet. Sajnos csak év végére tudtuk megvalósítani mindezt, mert eddig nem tudtuk biztosan, hogyan is zárjuk anyagiak terén az idei évet, s mivel maradt némi pénzünk az idei költségvetésből, szerettük volna hasznosan elkölteni” — fogalmazott a község vezetője.

A frissen kialakított zöldövezeteket korlátszerűen kialakított, alacsony lánccal összekötött oszlopok szegélyezik, megvédve a friss pázsitot az esetlegesen szabálytalanul parkoló autóvezetőktől.

Ugyanakkor a munkálatok során a község mindhárom településén hirdetőtáblákat és új szemeteskukákat is elhelyezett az önkormányzat,

Tar Miklós elmondta, hogy jól halad a Vezend és a Portelek határában készülő ravatalozó építése is; úgy néz ki, idén el is készül a beruházás, amit a polgármesteri hivatal és a vezendi egyház közösen finanszíroztak. A beruházás összértéke 170 000 lej, a polgármester szerint pedig már csak az épület padlócsempézése van hátra a munkálatokból.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 15:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...