Parlagfűirtási mozgalom
Utoljára módositva: 2019-09-27 19:25:23

Idén első ízben hirdettek országos kampányt a parlagfű ellen. A gyomnövény pollenjére nem kevesebb mint 482 ezer romániai allergiás.

Széles körű polgári és környezetvédelmi mozgalmat kezdeményezett a parlagfű terjedésének megfékezése érdekében az Országos Környezetvédelmi Ügynökség, amelynek javaslatára SOS – Parlagfű néven országos kampányt rendeznek ma, szeptember 28-án. Az akcióra a lakosság részéről érkező bejelentések, illetve a fokozottan allergén növény túlzott elszaporodása miatt kerül sor.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség arról tájékoztatta a Szatmári Friss Újságot, hogy a napokban felszólította a megye településeinek önkormányzatait, az út- és vasútkezelő társaságot, hogy csatlakozzanak az akcióhoz, valamint a mezőgazdasági igazgatóságot, hogy tájékoztassa a mezőgazdasági társulásokat és földbirtokosokat az akcióról. Felkérésére 22 egység csatlakozott a parlagfűkaszálási kampányhoz, a mezőgazdasági igazgatóság pedig 55 farmra juttatta el a parlagfű megfékezésével kapcsolatos tájékoztató anyagot.

Az, hogy a parlagfűirtási akció mennyire lesz sikeres, szeptember 30-án kiderül, ekkor kell ugyanis az országos ügynökség felé továbbítani az összesített eredményeket arról, hogy mekkora parlagfűmennyiséget mekkora területen sikerült kiirtani.

Az országos kampány célja, hogy megelőzzék a növény pollenjének október végéig tartó szétszóródását, és csökkentsék a magtartalékot — derül ki a megyei környezetvédelmi ügynökség tájékoztatójából.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...