Parlagfűirtási mozgalom
Utoljára módositva: 2019-09-27 19:25:23

Idén első ízben hirdettek országos kampányt a parlagfű ellen. A gyomnövény pollenjére nem kevesebb mint 482 ezer romániai allergiás.

Széles körű polgári és környezetvédelmi mozgalmat kezdeményezett a parlagfű terjedésének megfékezése érdekében az Országos Környezetvédelmi Ügynökség, amelynek javaslatára SOS – Parlagfű néven országos kampányt rendeznek ma, szeptember 28-án. Az akcióra a lakosság részéről érkező bejelentések, illetve a fokozottan allergén növény túlzott elszaporodása miatt kerül sor.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség arról tájékoztatta a Szatmári Friss Újságot, hogy a napokban felszólította a megye településeinek önkormányzatait, az út- és vasútkezelő társaságot, hogy csatlakozzanak az akcióhoz, valamint a mezőgazdasági igazgatóságot, hogy tájékoztassa a mezőgazdasági társulásokat és földbirtokosokat az akcióról. Felkérésére 22 egység csatlakozott a parlagfűkaszálási kampányhoz, a mezőgazdasági igazgatóság pedig 55 farmra juttatta el a parlagfű megfékezésével kapcsolatos tájékoztató anyagot.

Az, hogy a parlagfűirtási akció mennyire lesz sikeres, szeptember 30-án kiderül, ekkor kell ugyanis az országos ügynökség felé továbbítani az összesített eredményeket arról, hogy mekkora parlagfűmennyiséget mekkora területen sikerült kiirtani.

Az országos kampány célja, hogy megelőzzék a növény pollenjének október végéig tartó szétszóródását, és csökkentsék a magtartalékot — derül ki a megyei környezetvédelmi ügynökség tájékoztatójából.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...