Parnău is itthon, végleges a keret
Utoljára módositva: 2019-02-16 17:27:04

Három gólos vereséget szenvedett a harmadosztályos Tasnádi Unirea labdarúgócsapata a bihari negyedosztály éllovasától, a Váradszentmártoni CSC együttestől. Nyolc új játékos volt a tasnádi keretben.

Meghosszabbította szerződését a Tasnádi Unirea labdarúgócsapatával Márk Parnău (világos kék mezben), így a fiatal tehetséges középpályás a legutóbbi erősítés Cristian Popa vezetőedző keretében, amely március 2-án folytatja harmadosztályos szereplését.

Parnăunak decemberben járt le a szerződése, az elmúlt év végén viszont nem kívánt Tasnádon maradni. Hazai és magyarországi másodosztályos alakulatoknál próbálkozott a Szatmárnémeti LPS felsőbányai neveltje, viszont nem sikerült megállapodni a Nagyváradi Luceafărul, a Balmazújváros és Sportul Snagov együtteseivel. Így visszajött az Unireához, ahol Cristi Popa tárt karokkal várta.

Szatmár megye egyetlen divíziós alakulata szombaton délben hazai pályán játszott felkészülési mérkőzést a Váradszentmártoni CSC ellen, ezt kővetően a klub vezetősége tárgyalóasztalhoz ült azokkal a játékosokkal, akiket Cristi Popa a keretben szeretne a bajnokság tavaszi folytatására. Az őszi idényhez viszonyítva nyolc új név van a csapatban, de valamennyien 18–20 éves srácok: a kapus Cădar, továbbá Pușcașu, Tutuța, Virág, Talpoș, Călin Pop, Cătuna és Suciu mezőnyjátékosok. Cristi Popa elismerte, a srácok még sokat kell dolgozzanak, hogy beépüljenek a játékba, viszont a régiekkel kiegészülve egy jó csapatot alkothat az Unirea a tavaszi szezonban.

Szombaton, a Bihar megyei Liga 4 éllovasa elleni felkészülési meccsen többnyire az újoncok jutottak szerephez. Ez érződött az Unirea játékán, az ellenfél kétszer is be tudta venni Görbe kapuját. A fordulás után viszont Cristi Popa cserélt, az előző keret játékosai jutottak szerephez, így alaposan feljavult a tasnádiak játéka. Cocian gólig is jutott, viszont a vendégek további két találatot jegyeztek, így 4–1-re győztek Tasnádon.

„Az ellenfél jó erőt képvisel, ezzel a kerettel még a harmadosztályban is simán megállná a helyét. Az első félidőben az újoncok teljesítményére voltak kíváncsi. Nem vagyok megelégedve azzal, amit láttam. A második félidőben a régiek is szerephez jutottak, és átvettük az irányítást. Azt kell mondanom, hogy az újoncok még nem ütik meg az általam elvárt szintet, de a régiekkel kiegészülve jó csapatot alkothatunk” — értékelt az Unirea 38 éves szakvezetője.

A Tasnádi Unireának ez volt a negyedik téli felkészülési mérkőzése. Korábban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályban szereplő MTK Mátészalkával mérkőztek, és Vincze Dávid góljával 1–0-ra nyertek, majd Nyírbátorban a harmadosztályos csoportelső ACS Fotbal Comuna Lénárdfalvától kaptak ki 4–1 (Cocian volt a tasnádi gólszerző). Szamosdarán a Liga 4 B-csoportjának második helyezettjét, a Bélteki Științát Varga, Talpoș, Virág és Cocian találataival 4–2-re győztek le. Szombaton is Cocian volt eredményes, így ő a téli felkészülés eddigi legerdményesebb játékosa három góllal.

Cristi Popa elmondta, napi edzéssel készülnek a március másodikai folytatásra, szombaton Nagykárolyban pedig utolsó tesztmeccsüket játsszák a legények a Liga 4 C-csoportjának harmadik helyezettjével, a VSK Victoria ellen.

Felkészülési mérkőzésen

Tasnádi Unirea – Váradszentmártoni CSC 1–4 (0–2). Tasnádi gólszerző: Cocian.

Unirea: Görbe – Paliceac, Varga, Pușcașu, Tutuța, Silaghi, Parnău, Virág, Vincze D., Talpoș, Călin Pop.

Játszottak még: Cădar – Vincze L., Bălău, Cătuna, Cubaș, Székely, Suciu, Cocian, Ziman.

Vezetőedző: Cristian Popa.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...