Partner a Fradi a kézilabdában
Utoljára módositva: 2014-08-15 13:56:49

Együttműködési megállapodást kötött csütörtökön az FTC–Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata Fehérgyarmaton a helyiekkel, a szatmárnémetiekkel, a mátészalkaiakkal és a csengeriekkel, amely a női kézilabda támogatására, illetve az edzőképzésre vonatkozik.

A BL-résztvevő FTC–Rail Cargo Hungaria (fekete mez) közös csoportképet készített a gálameccs előtt a Szatmári Válogatott lányaival

Csak ógy zengett a fehérgyarmati sportcsarnok csütörtök délután az ütemes „Hajrá, Fradi!”-kiáltásoktól, ugyanis az FTC–Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata látogatott el a Szabolcs–Szatmár–Bereg megyei településre, ahol egy gálameccset játszottak a Szatmári Válogatottal. A látogatás elsődleges célja viszont az volt, hogy a magyar bajnoki ezüstérmes és Bajnokok Ligája–szereplő együttes vezetősége együttműködési megállapodást írjon alá Szatmárnémeti, Fehérgyarmat, Mátészalka és Csenger képviselőivel. Az Üllői útiak így fogják majd segíteni a határvonal által elválasztott Szatmár női kézilabda sportágának fejlesztését. „Szatmár–Ferencváros lány kézilabda határon átívelő projekt” a neve ennek a megállapodásnak, amelynek egyik kezdeményezője Kiss Zoltán, a Szatmárnémetiből Magyarországra telepedett egykori kézilabdázó. „Szerintem Európában egyedülálló ez a fajta együttműködés. Mi most egy piramist szeretnénk építeni, amelynek az alapja a Ferencváros, és erre alapozva itteni ifjú tehetségeket szeretnénk a siker útjára irányítani” – mondta Kiss Zoltán.

Csak ógy zengett a fehérgyarmati sportcsarnok tegnap délután az ütemes „Hajrá, Fradi!”-kiáltásoktól

„Öröm számunkra és megtiszteltetés, hogy részesei lehetünk ennek a projektnek. A Ferencvárosnak így lehetősége nyílik arra, hogy szatmári tehetségeket hozzon fel a csapathoz” — mondta Jenei Zsolt Ákos, az FTC kézilabda-szakosztályának az elnöke.

„Sajnos, Szatmár megyében csak három szakedzőnk van. Mivel az együttműködés edzőképzésről is szól, ezért remélem, nagyon sokat nyerünk majd ezáltal, hiszen van érdeklődés a női kézilabda iránt megyénk több településén” — nyilatkozta lapunknak Fógel László, a projekt szatmárnémeti és Szatmár megyei képviselője, utalva arra, hogy évi két képzést tartanak majd, ebből egyet Budapesten. Azonban a megállapodás elsősorban a gyerekeket érinti, a Ferencváros pedig sportfelszereléssel segítené a partnereket. „Szeretnénk minél több tanárt és gyereket a kézilabda felé irányítani. Egy határon átívelő gyerekbajnokságot is tervezünk, emellett 60–80 gyerek évente részt vehet majd a Fradi kézilabdatáborában” — folytatta Fógel.

Aláírták a megállapodást

Szatmár megyében jelenleg egyetlen hivatalosan jegyzett női kézilabdacsapat létezik, a Kibédi Albert, Adrian Merlă, Bianca Mazilu hármas által edzett Szatmárnémeti Atletik SK. Kibédi is ott volt tegnap Fehérgyarmaton, és azt mondta lapunknak: „Megtiszteltetés, hogy részesei lehetünk ennek a megállapodásnak, amelyben egy nagyon neves klub a partner. Öröm számunkra, hogy ott lehetünk a projekt alapjainak letételénél.”

Bianca Mazilu volt az egyetlen szatmárnémeti játékos, aki meghívást kapott Fehérgyarmatra és pályára lépett a Szatmári Válogatottban a Fradi elleni meccsen. A pálya szélén a Szatmári Fradisták szurkolótábor énekelt, a lelkes közönség pedig minden megmozdulást megtapsolt. Kovacsicz, Tomori, Szucsánszki és társai pedig parádéztak, kiváló hangulatot teremtve a zsufolásig telt csarnokban.

Parádéztak a fradis lányok

Szatmárnémetiből Fógel László, a projekt képviselője, Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei szenátora, Erdei D. István és Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselői, Kovács Máté, az RMDSZ Szatmár megyei tanácsosa, Nagy Szabolcs, az RMDSZ szatmárnémeti tanácsosa, illetve Ciprian Fabian, a Szatmár Megyei Kézilabda Egyesület elnöke vett részt.

A Fradi játékosai és a küldöttség csütörtökön este Szatmárnémetiben szállt meg, péntek reggel pedig továbbutaztak Nagybányára, ahol egy felkészülési tornán vesznek részt.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉSEN ÉS AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

Gálamérkőzés, eredmény

Szatmári Válogatott – FTC–Rail Cargo Hungaria 24–64 (9–31).

Szatmár: Varga Gréta, Erdős Judit, Papp Gabriella, Pető Bodó Katalin, Szabó Tímea, Mezei Anikó, Jancsik Erika, Bianca Mazilu, Bodó Anna, Magyar Petra, Borgyos Panna, Torma Eszter, Szabó Fanni, Szabó Lilla, Aranyosi Mária, Kovács Flóra, Papp Réka, Kelemen Gréta, Gyimesi Lola, Moravszki Babett, Tilki Andrea, Katona Krisztina, Hrabina Inez.

FTC: Katarina Tomasevics, Szikora Melinda, Ferenczi Annamária – Cifra Anita, Mészáros Rea, Szamoránsky Piroska, Szarka Adrienn, Vérten Orsolya, Tóth Melinda, Kovacsicz Mónika, Lukács Viktória, Faluvégi Dorottya, Tomori Zsuzsanna, Steinbach Laura, Soós Viktória, Nerea Pena, Monori Orsolya, Szucsánszki Zita, Kocsis Ágnes, Mód Noémi. Vezetőedző: Elek Gábor.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉSEN ÉS AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

Fotók és szöveg: Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...