Patriot rakétákat vásárolt Románia
Utoljára módositva: 2019-03-15 16:01:57

Románia megvásárolta a harmadik rend Patriot rakétát 85 millió dollár értékben – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Mihai Fifor védelmi miniszter.

 

A tárcavezető szerint az erre vonatkozó szerződés harmadik kiegészítését februárban írták alá, és szerdán utalta a minisztérium a 85 milliárd dolláros vételárat.

 

A miniszter emlékeztetett, Románia 2017 decemberében írta alá a hét Patriot típusú rakétavédelmi üteg megvásárlására vonatkozó szerződést az Amerikai Egyesült Államok kormányával.

 

A hét rakétarendszer megvásárlásával Románia jelentősen fejleszti szárazföldi telepítésű légelhárítási képességeit, hozzájárulva ezáltal az ország és a térség biztonságának növeléséhez, ugyanakkor megerősítve az Amerikai Egyesült Államokkal kötött stratégiai partnerséget is. “Ez a legújabb a hadrendben lévő rendszerek közül, amelyet az Egyesült Államok is használ, a harcmezőn is letesztelt és kipróbált” – hangsúlyozta a miniszter.

 

Mihai Fifor beszélt a három HIMARS típusú, zászlóalj szintű, nagy hatósugarú, egyenként 18 indítóállomásos, sorozatvető-rendszer beszerzésével kapcsolatos programról is. Ezek közül az elsőt tavaly februárban vásárolta meg a kormány, szintén az Egyesült Államoktól, a másodiknak a vételárát pedig a hónap végéig tervezik utalni – mondta.

AGERPRES/(RO – szerző: Daniel Alexandru FLOREA, szerkesztő: Andreea ROTARU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 25.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...