Patrocíniumot ünnepeltek
Utoljára módositva: 2013-11-22 19:23:45

Két napig zajlottak a nagykárolyi Kalazanci Szent József Iskolaközpont védőszentjének tiszteletére szervezett ünnepségek. Csütörtökön versenyekkel, pénteken gálaműsorral ünnepeltek.

 

Tantárgyversenyekkel, a Mesterrészi temetőben lévő piarista atyák sírjánál szervezett emlékezéssel ünnepeltek a nagykárolyi piaristák és a Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont diákjai, tanárai csütörtökön. A kétnapos ünnepségsorozat zárórendezvénye pénteken zajlott, amikor a nap délelőtt szentmisével kezdődött, majd a Szent László Közösségi Házban megtartott ünnepi gálaműsorral folytatódott. A szentmisén és az azt követő rendezvényen is részt vettek az intézmény tanárai, diákjai, valamint a lelki vezetők, s nem utolsósorban Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök, illetve Ruppert József magyarországi piarista atya, aki a romániai Piarista Rendtartomány felelős papja is.

Az ünnepi előadás gerincét a kalazancis diákok műsora képezte, illetve záróakkordként az előző napi tantárgyversenyek eredményhirdetése. Házigazdaként köszöntőbeszédet Nm. És Ft. Schönberger Jenő püspök mondott, aki a pedagógusi küldetésről beszélt. Köszöntőjében arról is szólt, hogy általában a diákok mindig a szigorúbb tanáraikra emlékeznek jó szívvel. A tanulás és az imádság együttesen adja az egységes és keresztény embert — hangsúlyozta ki a püspök.

Nm. és Ft. Schönberger Jenő beszédét követően a diákok műsora következett. Zenés és mozgásszínházas alapokra épülő műsorukban Ferenc pápa jó tanácsait tolmácsolták, továbbá igyekeztek bemutatni, milyen veszélyek leselkednek a világban a lelki tartás és hit nélküli fiatalokra. Az előadás zajos tetszésnyilvánítást váltott ki a nézőközönség tagjaiból. A diákok műsora az iskola kórusának énekével zárult.

A műsor zárásaként kihirdették a csütörtöki tantárgyverseny győzteseinek névsorát (mintegy százötven diák részvételével zajlott a verseny). A hittanversenyt a Remény Sugarai csapat nyerte, a szavalóverseny két kategóriájában László István és Horn Mayrin végzett az első helyeken, míg a rajzverseny nyertese Jobbágy Beatrix lett. A sportverseny keretében 13 versenyszám volt. Ennek alapján a Legjobb sportoló díját Praszler Ottó vihette haza, míg az asztalitenisz-verseny győztese Heinrich Kevin lett.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...