PD–L–s összetűzés Pálfalván
Utoljára módositva: 2013-08-22 09:19:32

Két ágra szakadt a Demokrata Liberális Párt három tagú pálfalvi szervezete. A 13 tanácsos közül 11 Stelian Zenoviu Bontea ellen fordult, a községi jegyző nyilvánosan szólította lemondásra.

 

Hangos volt a tanácsülés tegnap Szatmárpálfalván

A tavalyi helyhatósági választások óta nem volt még olyan tanácsülés Szatmárpálfalván, amelyik nem egy mai kornak megfelelő kabaréjelenetre emlékeztetett volna. A tegnapi tanácsülést is megelőzte a híre, a község lakói is kíváncsiak voltak arra, hogy milyen komikus történet kerekedik ki a község döntéshozóinak közpénzből fizetett szórakozásán, a tanácsülésen. A gyűlésvezető Valer Suta alpolgármester napirend előtt felolvasta Ovidiu Alex Donca PD–L–s tanácsos beadványát, melyben arra kéri a tanácsosokat, hogy vegyék le napirendről az első két pontot, azaz Donca felmentését a tanácsosi tisztségből és helyére a listán következő személy beiktatását. Az történt ugyanis, hogy Bontea bejelentette a PD–L megyei szervezeténél, hogy Donca lemondott tanácsosi és községi pártelnöki tisztségéről. Bontea önmagát tekinti községi pártelnöknek, és azt állítja, hogy Doncától megvonta bizalmát a párt megyei vezetése. Donca ezt nem ismerte el, a Bontea által felmutatott iratokat hamisnak minősítette. A tizenhárom tanácsos közül tizenegy felháborítónak tartja Bontea viselkedését, aki egy ideig a község alpolgármestere volt, de az RMDSZ felbontotta az együttműködési szerződést a PD–L–vel és az USL–vel kötött megállapodást, melynek része volt az is, hogy az alpolgármesteri széket is az USL kapja meg. Bonteának Nagy József polgármester felajánlotta, hogy legyen tanácsadója, de azt nem fogadta el, bírálja a polgármester és a tanácsosok munkáját, korrupcióval és hűtlen kezeléssel vádolja valamennyiüket. Bontea a községben több helyen függesztett ki plakátszerű közleményeket, amelyeken felsorolja, hogy milyen szabálytalanságokat követ el a polgármester és a tanács. Mindezt azért teszi, mert igazságot akar tenni — magyarázta Bontea, amire Puskás Anetta tanácsos megjegyezte: „Mi is igazságot akarunk, de nem Bontea–módszerekkel”. Sokszor hallani sem lehetett, hogy ki mit mond, mert mindenki egyszerre beszélt. Még mielőtt a tanácsosok szavaztak volna az első két napirendi pont elnapolásáról, Radu Solduban, akit Bontea azért hívott el a tanácsülésre, hogy Donca helyére beiktassák, megköszönte a bizalmat, de bejelentette, hogy nem hajlandó eszköze lenni ennek a belháborúnak és elhagyta a termet. A tanácsosok az elnapolás mellett döntöttek, a PD–L–frakciót pedig arra kérték, hogy rendezze belső problémáit. Miután Bontea tovább folytatta a támadásokat, Sava Éva községi jegyző felszólította, hogy mondjon le, mert csak akadályozza a tanács munkáját.

 

Egyéb témák

 

Mivel a tanácson belül új többség alakult ki, megváltoztatták a szakbizottságok összetételét is. Megegyeztek abban, hogy pénzhiány miatt nem tartanak az idén községnapot, megtiltják a Melody étterem mellett lévő Viorele utcán a parkolást. Egy megnyert projekt által szerzett finanszírozásból felújítják a községházát, amíg a munkálatok tartanak, az önkormányzat el kell költözzön. Mivel több lehetőség is felmerült, a tanács megbízta a polgármestert, hogy találja meg a legjobb lehetőséget.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...