Pénteken kezdődik a Városnapok
Utoljára módositva: 2018-05-23 09:09:27

Az ország egyik legpatinásabb ingyenes köztéri rendezvényének mondta a szatmárnémeti városnapokat a polgármester, két nap múlva, május 25-én kezdődik a XXII. településünnep.

Hetven fellépővel a repertoáron, péntek délután háromnegyed hétkor az új főtéren veszi kezdetét az idei szatmárnémeti városünnep, s a vasárnap éjszakai tűzijátékig tart a rendezvény. Az új és a forgalom elől csütörtök este héttől hétfő reggelig lezárt régi főtéren több mint hatvan kereskedő, köztük tizennyolc étel- és italárus várja majd a városnapozókat, az új lécborítású (szerk. megj.: a felújítás itt még folyamatban van) rendezvénygödörben pedig szombaton egytől kétnapos kézművesvásár lesz hatvan kézművessel.

 

A koncertek

 

A Dinu Lipatti Filharmónia által szolgáltatott péntek délutáni komolyzenei koncert után a Cargo avatja fel az új főtéri nagyszínpadot háromnegyed nyolctól, Iuliana Beregoi énekel kilenctől, az Irie Maffiáé a színpad tíztől és a Carla’s Dreamsé fél tizenkettőtől. Szombaton a fél hattól kezdődő Elvis Band-koncert után kezdődik a városnapi szépségverseny, nyolctól Doddy-koncert lesz, a The Carbonfools-koncert pedig kilenctől kezdődik. Rendhagyó módon már tíztől elkezdődik az egyébként éjféltájban megszokott lézershow, tizenegytől Bere Gratis & Gheorghe Zamfir-koncert lesz. Szombat éjfélkor kezdődik a lemezlovasok éjszakája, a helyi DJ-k közül DJ Adrian Lenghel, DJ Leviciusz, DJ Roly K, DJ Vlad Boldura és DJ Gaby áll a lemezjátszókhoz. Vasárnap fél hatkor kezdődnek a nagyszínpadi programok DAGGU Project koncertjével, fél héttől az Ash Band lép fel, majd háromnegyed nyolctól a Black River Blues Band. Vasárnap este fél tíztől lesz az Edda Művek-koncert, fél egykor pedig a városnapzáró tűzijáték.

 

Sportprogramok

 

A polgármester, aki tegnap jelentette be a városnapi ünnepségek hivatalos és végleges programját, kiemeltként kezelt két színpadon kívüli programot. Kereskényi Gábor elmondta, hogy a szombaton tizenegy órakor kezdődő lépcsőfutás, ami tavaly volt először, ritka programnak számít az országban, Szatmárnémetin kívül csak Bukarestben rendeznek hasonlót. Külön szólt egy másik, most először rendezett programról, a családi futóversenyről, amire a városnapok idején, vasárnap fél tizenegyig lehet jelentkezni a főtéri recepción, tizenegytől pedig családostól végigfutni a mintegy három kilométeres távot. Vasárnap lesz az erős emberek versenye is, amin civilek csak nézőként vehetnek részt, a hústornyok délután négytől a régi főtéren húzzák majd a betonkeverő kamiont.

 

Útlezárások

 

Az ünnepségre való készülődés miatt már csütörtök délután héttől hétfő reggel kilencig le lesz zárva a régi központ a megszokott kereszteződésekben. A Ştefan cel Mare utca macskaköves szakasza, a Păstrăvului utca a Petru Brantól, a Decebal utca a Someşul hátánál lévő parkolótól, az A. I. Cuza a Mihai Eminescu utcától, az 1 Decembrie 1918 utca a Gheorghe Lazărtől, a sugárút pedig a Gheorghe Doja utcától nem lesz járható.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...