Pénteken rajtol a tereprali
Utoljára módositva: 2014-08-07 13:13:56

Változott a nyomvonal, Szinfalu és Chilia között rendezik a tereprali szombati speciális szakaszát, 20–25 kilométeres nyomvonalon.

Az autómodelleket a mai kiállításon lehet megnézni

Pénteken 18 órakor Szatmárnémeti főterén rendezik az ACAR–GerBog tereprali ünnepélyes start–ceremóniáját. Mint arról többször beszámoltunk, pénteken és szombaton Bükkalja környékén zajlik majd a verseny, az első napon egy 11 kilométeres speciális szakaszt teljesítenek a Nagyerdő környékén, a Szamos töltése mentén. A szervezők elmondták, ezen a napon a közönségnek is kedveskednek egy különleges Tereprally–taxi szolgáltatással, vagyis a bátrabbak (és adrenalin–függők) beülhetnek egy pilóta mellé, hogy testközelből átéljék tereprali szépségeit.

Ugyanakkor a versenyhétvége egy látványos autókiállítással együtt kerül megrendezésre. A Dacia (egykori Pannónia) szálló és a római katolikus Székesegyház közötti részen már péntek reggel megérkeznek az autócsodák, amelyek vasárnap estig tekinthetők meg. Az autókiállításon a világ vezető autógyártóinak legújabb modelljeit csodálhatják meg a látogatók.

Autómodell–bemutató

Ugyanitt, pénteken és szombaton a Szatmárnémeti Nitro–Mánia Modellsportklub is tart egy bemutatók. A klubtagok a terepjárók „miniatűrjeivel”fognak bemutatókat tartani. „Színesíteni szeretnénk az autókiállítást. El lesz kerítve egy rész a főtéren, ahol a tagjaink a saját modelljeikkel tartanak egy kis ízelítőt a látogatóknak” – mondták a szervezők.

Szombaton a csapatok kora reggel indulnak a startponthoz. A szervezők változtattak a nyomvonalon és a Bükkalja vidékén, Szinfalu és Chilia falvak környékére rendezik a ralit. A versenyzők 10 órától indulnak 2 percenként, ebben a zónában 20–25 kilométeres terepszakaszokat fognak teljesíteni, néhányat több alkalommal is. A versenyszakaszok erdei és mezei utakon vezetnek át, ezeket erőteljes versenytempóban teljesítik a többszáz lóerős terepjárók, az összekötő szakaszokon közúti tempóban haladnak. Várható érkezésük a városba szombaton 18 óra körül lesz, amely után a díjátadásra és záróünnepségre kerül sor.

A rendezvény Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának támogatásával kerül megrendezésre, a Szatmár Megyei Tanács, Szatmár Megye Prefektusi Hivatala segítségével. A szervezők együttműködnek a a Megyei Rendőrfelügyelőséggel, az Erdészeti Hivatal és a Környezetvédelmi Ügynökség képviselőivel a verseny sikeres lebonyolítása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...