Pénteken rajtol a tereprali
Utoljára módositva: 2014-08-07 13:13:56

Változott a nyomvonal, Szinfalu és Chilia között rendezik a tereprali szombati speciális szakaszát, 20–25 kilométeres nyomvonalon.

Az autómodelleket a mai kiállításon lehet megnézni

Pénteken 18 órakor Szatmárnémeti főterén rendezik az ACAR–GerBog tereprali ünnepélyes start–ceremóniáját. Mint arról többször beszámoltunk, pénteken és szombaton Bükkalja környékén zajlik majd a verseny, az első napon egy 11 kilométeres speciális szakaszt teljesítenek a Nagyerdő környékén, a Szamos töltése mentén. A szervezők elmondták, ezen a napon a közönségnek is kedveskednek egy különleges Tereprally–taxi szolgáltatással, vagyis a bátrabbak (és adrenalin–függők) beülhetnek egy pilóta mellé, hogy testközelből átéljék tereprali szépségeit.

Ugyanakkor a versenyhétvége egy látványos autókiállítással együtt kerül megrendezésre. A Dacia (egykori Pannónia) szálló és a római katolikus Székesegyház közötti részen már péntek reggel megérkeznek az autócsodák, amelyek vasárnap estig tekinthetők meg. Az autókiállításon a világ vezető autógyártóinak legújabb modelljeit csodálhatják meg a látogatók.

Autómodell–bemutató

Ugyanitt, pénteken és szombaton a Szatmárnémeti Nitro–Mánia Modellsportklub is tart egy bemutatók. A klubtagok a terepjárók „miniatűrjeivel”fognak bemutatókat tartani. „Színesíteni szeretnénk az autókiállítást. El lesz kerítve egy rész a főtéren, ahol a tagjaink a saját modelljeikkel tartanak egy kis ízelítőt a látogatóknak” – mondták a szervezők.

Szombaton a csapatok kora reggel indulnak a startponthoz. A szervezők változtattak a nyomvonalon és a Bükkalja vidékén, Szinfalu és Chilia falvak környékére rendezik a ralit. A versenyzők 10 órától indulnak 2 percenként, ebben a zónában 20–25 kilométeres terepszakaszokat fognak teljesíteni, néhányat több alkalommal is. A versenyszakaszok erdei és mezei utakon vezetnek át, ezeket erőteljes versenytempóban teljesítik a többszáz lóerős terepjárók, az összekötő szakaszokon közúti tempóban haladnak. Várható érkezésük a városba szombaton 18 óra körül lesz, amely után a díjátadásra és záróünnepségre kerül sor.

A rendezvény Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának támogatásával kerül megrendezésre, a Szatmár Megyei Tanács, Szatmár Megye Prefektusi Hivatala segítségével. A szervezők együttműködnek a a Megyei Rendőrfelügyelőséggel, az Erdészeti Hivatal és a Környezetvédelmi Ügynökség képviselőivel a verseny sikeres lebonyolítása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...