Pénteken rajtol a tereprali
Utoljára módositva: 2014-08-07 13:13:56

Változott a nyomvonal, Szinfalu és Chilia között rendezik a tereprali szombati speciális szakaszát, 20–25 kilométeres nyomvonalon.

Az autómodelleket a mai kiállításon lehet megnézni

Pénteken 18 órakor Szatmárnémeti főterén rendezik az ACAR–GerBog tereprali ünnepélyes start–ceremóniáját. Mint arról többször beszámoltunk, pénteken és szombaton Bükkalja környékén zajlik majd a verseny, az első napon egy 11 kilométeres speciális szakaszt teljesítenek a Nagyerdő környékén, a Szamos töltése mentén. A szervezők elmondták, ezen a napon a közönségnek is kedveskednek egy különleges Tereprally–taxi szolgáltatással, vagyis a bátrabbak (és adrenalin–függők) beülhetnek egy pilóta mellé, hogy testközelből átéljék tereprali szépségeit.

Ugyanakkor a versenyhétvége egy látványos autókiállítással együtt kerül megrendezésre. A Dacia (egykori Pannónia) szálló és a római katolikus Székesegyház közötti részen már péntek reggel megérkeznek az autócsodák, amelyek vasárnap estig tekinthetők meg. Az autókiállításon a világ vezető autógyártóinak legújabb modelljeit csodálhatják meg a látogatók.

Autómodell–bemutató

Ugyanitt, pénteken és szombaton a Szatmárnémeti Nitro–Mánia Modellsportklub is tart egy bemutatók. A klubtagok a terepjárók „miniatűrjeivel”fognak bemutatókat tartani. „Színesíteni szeretnénk az autókiállítást. El lesz kerítve egy rész a főtéren, ahol a tagjaink a saját modelljeikkel tartanak egy kis ízelítőt a látogatóknak” – mondták a szervezők.

Szombaton a csapatok kora reggel indulnak a startponthoz. A szervezők változtattak a nyomvonalon és a Bükkalja vidékén, Szinfalu és Chilia falvak környékére rendezik a ralit. A versenyzők 10 órától indulnak 2 percenként, ebben a zónában 20–25 kilométeres terepszakaszokat fognak teljesíteni, néhányat több alkalommal is. A versenyszakaszok erdei és mezei utakon vezetnek át, ezeket erőteljes versenytempóban teljesítik a többszáz lóerős terepjárók, az összekötő szakaszokon közúti tempóban haladnak. Várható érkezésük a városba szombaton 18 óra körül lesz, amely után a díjátadásra és záróünnepségre kerül sor.

A rendezvény Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának támogatásával kerül megrendezésre, a Szatmár Megyei Tanács, Szatmár Megye Prefektusi Hivatala segítségével. A szervezők együttműködnek a a Megyei Rendőrfelügyelőséggel, az Erdészeti Hivatal és a Környezetvédelmi Ügynökség képviselőivel a verseny sikeres lebonyolítása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...