Péntekig tart a csukatilalom
Utoljára módositva: 2019-03-14 13:36:05

Március 15-vel véget ér a csukatilalom, ezt követően április 11-ig zavartalanul lehet majd horgászni. Mivel a csuka szaporodási ideje az év tél végi, kora tavaszi periódusára esik, az elmúlt hónapokban tilos volt a fajta horgászata.

Legközelebb az általános tilalom fogja korlátozni a síkvízi horgászok lehetőségeit, erre április 11-től június 9-ig kerül majd sor.

A vermelőhelyekre vonatkozó szabályozások értelmében március 15-től április 11-ig a hidak közelében is szabad lesz a horgászat, viszont április 11-e után tilos a horgászat olyan hidak 500 méteres közelében a folyással megegyező és ellentétes irányban is, amelyek lába a sekély vízben áll. Ez Szatmárnémetiben a Decebal hídra és a vashídra vonatkozik.

Dragoş Daniel, a Szatmár Megyei Vadászok és Sporthorgászok Egyesületének igazgatója gyakran kihangsúlyozza, hogy a vermelőhelyekre vonatkozó szabályozásokat érdemes szem előtt tartani, mivel sok horgász szeret ezeken a helyeken horgászni, viszont ha rosszkor teszik, a csendőrség büntetésére számíthatnak. A horgászati tilalmakat mindenkinek tiszteletben kell tartania, hiszen csak ily módon tartható fenn a természet egyensúlya.

Egyébként az éves horgászengedélyeket is ki lehet még váltani az idei évre, a tarifák pedig nem változtak a tavalyi árakhoz képest: az éves díj 14-től 65 éves korig 120 lej, az új tagok számára a beiratkozás plusz 10 lej, míg a horgászengedélyként szolgáló tagsági könyvecske 5 lejbe kerül. A nyugdíjasok féláron, évi 60 lejért horgászhatnak, míg a 14 év alatti gyerekek és a 75 év feletti szépkorúak 30 lejért. Továbbá azoknak, akiknek más megyében már van érvényes horgászengedélyük, szintén jár az 50%-os kedvezmény.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 25.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...