×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Péntekig várják az új bérletesek jelentkezését

2019.09.30 - 18:25
Megosztas :
 • Péntekig várják az új bérletesek jelentkezését

  Az Északi Színház Harag György Társulatánál véget ért a periódus, amíg fenntartották az elmúlt évben is bérlettel rendelkezők helyeit a színház nézőterén, így megkezdődött a szabadon maradt helyek értékesítése. Ez pedig azt jelenti, hogy azok, akik új bérletesei szeretnének lenni a társulatnak, vagy eddig várólistán voltak, most bátran betérhetnek a Horea utcai jegyirodába, hogy válogassanak a felszabadult helyek között.

   

  Nem árt viszont sietni, mert a Harag György Társulat már a héten, október 4-én bemutatja az évad első produkcióját, Szőcs Géza Raszputyin című fiktív történelmi drámáját. A 19 órakor kezdődő előadásra az Ács Alajos bérlet érvényes, szombaton 19 órától a Diószeghy Iván bérletesek, vasárnap 19 órától pedig a Nyiredi Piroska bérletesek láthatják az előadást.

   

  A drámával induló évad vidámsággal folytatódik. A felnőtt bérletben szerepel a szilveszteri előadásként bemutatott fergeteges vígjáték, Ray Cooney Pénz az égből című darabja, és szintén sok néző arcára csal majd mosolyt a Szigligeti Társulat szatmári bérletben szereplő előadása, Heltai Jenő Naftalinja is. A felnőtt bérletes előadások sorában szerepel Arthur Miller Az ügynök halála című darabja is, mellyel több év szünet után tér vissza a szatmári színpadra a társulat örökös tagja, Czintos József Jászai-díjas színész.

   

  A felnőtt bérlet ötödik előadása választott: a kínálatban debreceni, gyergyói és sepsiszentgyörgyi előadások is szerepelnek és a műfajokat tekintve is meglehetősen nagy a választék.

   

  Választható előadások:

  Székely Csaba: Semmit se bánok (r. Lendvai Zoltán m.v.)

  Moliére: Scapin (r. Bocsárdi László)

  Frank Wedekind: A tavasz ébredése (r. Györfi Csaba)

  Jordi Galcerán: Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc (r. Csábi Anna)

  Márai Sándor: Én fáradt vagyok Európától… (r. Szugyiczky István)

  Maria Wojtyszko: Sam, avagy felkészülés a családi életre (r. Bocsárdi László) - a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vendégjátéka

  Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté (r. Sardar Tagirovsky) - a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vendégjátéka

  I.L. Caragiale: Zűrzavaros éccaka (r. Albu István) - a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház előadása

  Andrzej Saramonowicz: Tesztoszteron (r. Szikszai Rémusz) - a debreceni Csokonai Színház vendégelőadása

  William Shakespeare: Lear (r. Ilja Bocsarnikovsz) - a debreceni Csokonai Színház vendégelőadása

  Cookie