Pénzjutalmat kapnak a diákok
Utoljára módositva: 2013-12-10 10:25:47

Diákokat és tanárokat jutalmaz a nagykárolyi önkormányzat csütörtök délután, a Károlyi-kastélyban sorra kerülő ünnepségen.

A Károlyi-kastélyban rendezik csütörtökön, 17 órától a díjátadási ünnepséget

Nem csak jelképes, hanem ösztönzőnek is mondható pénzösszeggel kívánja jutalmazni s egyúttal a tanulásra buzdítani a diákokat a nagykárolyi önkormányzat.

A legutóbbi tanácsülés keretében döntöttek arról a tanácsosok, hogy a különböző tantárgyversenyeken kitűnő eredményeket elért diákokat és felkészítő tanáraikat ne csak szimbolikus összeggel jutalmazzák, hanem a pénzdíj stimuláló is legyen egyben. Várna Levente, az önkormányzat keretében működő Tanügyi és Egészségügyi Igazgatóság vezetője terjesztette a tanács elé a felkérést, hogy az önkormányzat 10 100 lejt különítsen el ezeknek a diákoknak a számára. A tanácsosok felkarolták az ötletet, olyannyira, hogy azt javasolták, az előirányzott összeget emeljék meg, s a diákok, helyezésüktől függően, 1000, 800, illetve 600 lejt vegyenek át.

Várna Levente lapunknak nyilatkozva elmondta, a határozattervezet módosítása révén az előirányzott pénzösszeg mintegy 4000 lejjel emelkedett. Két kategóriában díjazzák a nagykárolyi iskolák diákjait: egyrészt az országos tantárgyversenyre eljutott diákok, másrészt a versenyeken díjban vagy dicsérő oklevélben részesült diákok vehetik át a tanács által felajánlott pénzjutalmakat. Összesen 19 tanuló és 13 felkészítő tanár részesül elismerésben az ünnepélyes alkalom keretében. A díjazottak a pénzjutalmon kívül oklevelet is átvehetnek — ez utóbbi a diákok tanintézményét is illeti. Továbbá készül csoportkép és egy évkönyv is, mely a tantárgyversenyen kitűnően szereplő tanulókat mutatja be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...