Pénzmágnes — vetélkedő középiskolásoknak
Utoljára módositva: 2014-03-25 14:48:02

Az egész Kárpát-medencéből várják a jelentkezőket a középiskolások pénzügyi ismereteinek elmélyítését szolgáló erdélyi Pénzmágnes vetélkedőre.

 

Az online vetélkedőn a legjobb eredményt elérő húsz diák jut be a verseny második szakaszába

A vetélkedőről kedden Kolozsváron tartott sajtótájékoztatón Szőcs Endre, a Romániai Magyar Közgazdásztársaság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a verseny első szakasza az interneten zajlik, ezért voltaképpen mindegy, hogy a Kárpát-medence melyik pontjáról válaszolnak a kérdésekre a középiskolások.

Az online vetélkedőn a legjobb eredményt elérő húsz diák jut be a verseny második, kolozsvári szakaszába, amelyen immár személyesen is meg kell jelenni. A versenyzőknek itt újabb teszt és kidolgozós feladatok megoldásával, valamint szóbeli vizsgával is számot kell adniuk pénzügyi tudásukról. Az első három díjazott 500, 300 és 200 eurós pénzjutalomra számíthat, és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári kara is felajánlott egy 150 eurós különdíjat.

A versenyre a penzmagnes.ro internetes oldalon lehet regisztrálni, itt érhető el annak a kimondottan diákoknak szánt pénzügyi kézikönyvnek a szövege is, amelynek anyagából a vetélkedőt szervezik. Regisztrálni április 23-ig lehet, az online versenyt április 24-én tartják.

Magdó János, Magyarország kolozsvári főkonzulja, a vetélkedő társszervezője elmondta, a Pénzmágnes olyan verseny, amelyen a részvétel is ugyanolyan fontos, mint a győzelem, hiszen azáltal, hogy valaki elolvassa a megjelölt bibliográfiát, olyan tudásra tesz szert, amely egész élete során hasznos lesz számára.

Tavaly 438-an regisztráltak a versenyre, az első fordulón 266-an vettek részt. A szervezők idén a számok megduplázására készülnek — tette hozzá Magdó János.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...