Pénzmágnes — vetélkedő középiskolásoknak
Utoljára módositva: 2014-03-25 14:48:02

Az egész Kárpát-medencéből várják a jelentkezőket a középiskolások pénzügyi ismereteinek elmélyítését szolgáló erdélyi Pénzmágnes vetélkedőre.

 

Az online vetélkedőn a legjobb eredményt elérő húsz diák jut be a verseny második szakaszába

A vetélkedőről kedden Kolozsváron tartott sajtótájékoztatón Szőcs Endre, a Romániai Magyar Közgazdásztársaság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a verseny első szakasza az interneten zajlik, ezért voltaképpen mindegy, hogy a Kárpát-medence melyik pontjáról válaszolnak a kérdésekre a középiskolások.

Az online vetélkedőn a legjobb eredményt elérő húsz diák jut be a verseny második, kolozsvári szakaszába, amelyen immár személyesen is meg kell jelenni. A versenyzőknek itt újabb teszt és kidolgozós feladatok megoldásával, valamint szóbeli vizsgával is számot kell adniuk pénzügyi tudásukról. Az első három díjazott 500, 300 és 200 eurós pénzjutalomra számíthat, és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári kara is felajánlott egy 150 eurós különdíjat.

A versenyre a penzmagnes.ro internetes oldalon lehet regisztrálni, itt érhető el annak a kimondottan diákoknak szánt pénzügyi kézikönyvnek a szövege is, amelynek anyagából a vetélkedőt szervezik. Regisztrálni április 23-ig lehet, az online versenyt április 24-én tartják.

Magdó János, Magyarország kolozsvári főkonzulja, a vetélkedő társszervezője elmondta, a Pénzmágnes olyan verseny, amelyen a részvétel is ugyanolyan fontos, mint a győzelem, hiszen azáltal, hogy valaki elolvassa a megjelölt bibliográfiát, olyan tudásra tesz szert, amely egész élete során hasznos lesz számára.

Tavaly 438-an regisztráltak a versenyre, az első fordulón 266-an vettek részt. A szervezők idén a számok megduplázására készülnek — tette hozzá Magdó János.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...