Pénzmágnes — vetélkedő középiskolásoknak
Utoljára módositva: 2014-03-25 14:48:02

Az egész Kárpát-medencéből várják a jelentkezőket a középiskolások pénzügyi ismereteinek elmélyítését szolgáló erdélyi Pénzmágnes vetélkedőre.

 

Az online vetélkedőn a legjobb eredményt elérő húsz diák jut be a verseny második szakaszába

A vetélkedőről kedden Kolozsváron tartott sajtótájékoztatón Szőcs Endre, a Romániai Magyar Közgazdásztársaság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a verseny első szakasza az interneten zajlik, ezért voltaképpen mindegy, hogy a Kárpát-medence melyik pontjáról válaszolnak a kérdésekre a középiskolások.

Az online vetélkedőn a legjobb eredményt elérő húsz diák jut be a verseny második, kolozsvári szakaszába, amelyen immár személyesen is meg kell jelenni. A versenyzőknek itt újabb teszt és kidolgozós feladatok megoldásával, valamint szóbeli vizsgával is számot kell adniuk pénzügyi tudásukról. Az első három díjazott 500, 300 és 200 eurós pénzjutalomra számíthat, és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári kara is felajánlott egy 150 eurós különdíjat.

A versenyre a penzmagnes.ro internetes oldalon lehet regisztrálni, itt érhető el annak a kimondottan diákoknak szánt pénzügyi kézikönyvnek a szövege is, amelynek anyagából a vetélkedőt szervezik. Regisztrálni április 23-ig lehet, az online versenyt április 24-én tartják.

Magdó János, Magyarország kolozsvári főkonzulja, a vetélkedő társszervezője elmondta, a Pénzmágnes olyan verseny, amelyen a részvétel is ugyanolyan fontos, mint a győzelem, hiszen azáltal, hogy valaki elolvassa a megjelölt bibliográfiát, olyan tudásra tesz szert, amely egész élete során hasznos lesz számára.

Tavaly 438-an regisztráltak a versenyre, az első fordulón 266-an vettek részt. A szervezők idén a számok megduplázására készülnek — tette hozzá Magdó János.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...